A magunkfajták számára a 2010-es év legnagyobb csalódása talán az, hogy a Jobbik 47 országgyűlési képviselője közül egy máris áruló lett. Hogy Pősze Lajos miket rasszistázott össze, láthattuk, az sem meglepő, hogy a költségvetési törvényt is megszavazta a Fidesznek, most viszont itt a legrövidebb videó arról, hogy mi is a fő baja.
 
Pősze Lajost a 06-20-943-26-30 telefonszámon érhetjük el, illetve megírhatjuk neki véleményünket a posze@t-online.hu e-mail címre is.
Fájó persze az is, hogy a kizárásról döntő titkos szavazáson a Jobbik-frakcióban összesen 6 voks nem a távozását kívánta. Ebből egy érvénytelen (ezt jóindulattal tekintsük véletlen hibának, vagy valaki ki akart maradni a dologból), 3 nem és 2 tartózkodás volt. Pősze is szavazott, nyilván nemmel. De még mindig van 2 keményebb és 2 puhább kiállás az áruló mellett! A Kuruc.info soha nem keresett betegesen belső ellenséget, de ezt a kérdést nem kerülhetjük meg.
Nyikos László az Indexnek elmondta, hogy tartózkodott. „Szakmai teljesítménye és kapacitása miatt költségvetési, közgazdasági ügyekben gyengült a frakció” – mondta az egykori MSZMP-tag, aki ugyanakkor információink szerint vélhetően soha nem tenne olyat, amit Pősze, hogy az írásban is rögzített, a Szent Korona másolata előtt letett esküjével szemben nem mond le mandátumáról, ha az arra hivatott pártelnökségtől ilyen felszólítást kapna. És épp ez a bajunk a másik rejtőzködő három Pősze-pártival. A kemény döntést, hogy lemondásra szólítják fel, azt a Jobbik Országos Elnökségének kellett meghoznia (kétharmaddal, bár ezt az első ilyen döntést mindegyik elnökségi tag támogatta). A frakciótagok már csak arról döntöttek, hogy miután Pősze esküszegő lett, legalább a képviselőcsoportból kizárják-e? Ez egy normális erkölcsű politikusnál nem lehet kérdés. De Nyikos és 3 társa szerint az árulónak nem kellett volna távoznia. Korrekt volna, ha végre felfednék magukat és indokukat. A Kuruc.info többcsatornás információi szerint Gyöngyösi Márton az elmúlt hónapokban többször megvédte "szakmai szempontból" a Jobbiktól egyre távolabb kerülő Pőszét, így rá gyanakszunk, de készséggel közöljük reagálását, ha más véleményen van.
Kuruc.info - Endre László