Nem érti a mai Népszava, hogy mi zajlik a MOB-ban. Azt írja a Lapáton Schmitt bizalmasai a MOB-ban című cikkében:

Vad Dezső ("Zsuzsa")
"Több váratlan személycserére került sor az elmúlt hetekben a Magyar Opimpiai Bizottságban. Olyan, a szervezettel az elmúlt években, évtizedekben 'összenőtt' embereknek kellett távozniuk, mint Vad Dezső, Schmitt Pál korábbi MOB-elnök tanácsadója, Babati Lajos marketing- és szervezési igazgató, de leváltották Csurka Gergely sajtófőnököt, és Schmitt Ádám jogi igazgatót is. Közös tulajdonságuk, hogy valamennyien az előző elnök, Schmitt Pál emberei." Az információból kiderül az is: inog Molnár Zoltán főtitkár széke is.
Dehogyis nem érti az egyre csökkenő példányszámú bolsevik-liberális szócső azt, amit az egész MOB tud: Borkai Zsolt, a Schmitt Pál utáni új elnök április 19-én olvasta Aktuális helyzetjelentés a MOB-ból: ügynök adszurd kitüntetett szereplőkkel című cikkünket, s utána zárt körben bizalmas vizsgálatot rendelt el. Ennek eredményeként kiderült az, amit Schmitt Pál elhallgatott hivatala átadásakor, s amiről Borkai csak a Kuruc.infóból értesült.
Vad Dezső sportújságíró, teniszező, aki Schmitt Pál sajtófőnöke volt 1992-től 2004-ig, majd a MOB kiadványszerkesztője, Schmitt 2010. augusztus 5-i távozása után a MOB tanácsadója és internetes oldalának főszerkesztője - mint megírtuk - "Zsuzsa" fedőnéven 1965-től 24 éven át szolgálta a BM III-as állambiztonsági főcsoportfőnökségét, előbb a kémelhárítás III/II-6-b osztályát, majd hamar átvette a politikai rendőrség III/III-2-b osztálya. Eredményes besúgó tevékenysége elismeréseként informátorból titkos megbízott lett.
Vad Dezső és egy másik ismert sportújságíró állambiztonsági hálózati személy, Szepesi György, a "Galambos" fedőnevű titkos ügynök (ÁVH, BM. Politikai Nyomozó Főosztály, Állambiztonsági Főcsoportfőnökség III/III- 4 - a osztály) kölcsönösen közreműködtek egymás kitüntetésében. Vad és a MOB egyes vezetői áprilisban megetették javaslatukkal Borkait, aki, mit sem tudva az előzményekről, a MOB Fair Play Életmű díjával tüntette ki Szepesi György ügynököt, az Aranycsapat besúgóját. Szepesi, mint a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) Aranytoll Bizottságának elnöke korábban életmű díjra javasolta Vad Dezsőt a MÚOSZ elnökségének. Vad nemcsak megkapta a szakmai elismerést, de még a szövetség örökös tagjává is választották. (Közismert, hogy az elmúlt évtizedekben a MÚOSZ-on belüli ügynök-maffia tagjainak többsége valamilyen szakmai vagy állami kitüntetést kapott.)
Mint április 19-én megírtuk, Schmitt Pál az első pillanattól tudott Vad Dezső hálózati szerepéről, ami közbeszéd tárgya volt a MOB székházában. Mikor előszőr figyelmeztették erre, egyik bennfentes informátorunk szerint ezt válaszolta: "Tudom, régi vörös katona. Majd most engem fog védeni szuronyaival." Amikor előbb 2009. november 9-én, majd 2010. április 25-én a Kuruc.info leleplezte Vad Dezső ügynököt, Schmitt elé tették kinyomtatott cikkeinket. Válasza mindkét esetben ugyanaz volt: "Nem baj! Akkor is marad és kész!" S így is lett, "Zsuzsa" maradt markába nevetve. Három héttel ezelőtt szép nekrológot írt a volt SZDSZ-es országgyűlési képviselő, Nádori László sportvezető, a "Ligeti Kornél" fedőnevű állambiztonsági informátor halálakor, s ezt a MOB a saját nevében kiadta.
Ezt elégelte meg Borkai Zsolt, a MOB új elnöke, s indoklás nélkül radikálisan lépett. Csak sejtjük, hogy a megkésett tisztogatásnak még nincs vége. Az OTSH és a MOB jól be volt biztosítva szt-tisztekkel és hálózati ügynökökkel. Maradt még belőlük. Ha Borkai elvi alapon elszánt, ígérhetjük, hogy segítünk még neki. Ha tetszik ez Schmitt Pálnak, ha nem.
Kuruc.info