Többszörösét biztosítja pozícióban és tiszteletdíjban a Fidesz Pősze Lajosnak, mint ami a független képviselőknek járna, cserébe nemcsak mindent vakon megszavaz az áruló, de még szapulja is a Jobbikot, ahol teheti.
A Wikileaks-iratokból bebizonyosodott: az SZDSZ koalícióból történt kiválása után az MSZP szavazatokat vásárolt a kormánytöbbség fenntartásához. Most pedig tehát a Fidesz nyúlt hasonló módszerhez.
A Házszabály a független képviselőknek csak fejenként egy bizottsági tagságot biztosít, Pősze azonban – a fideszes többségnek köszönhetően – nemcsak a két legjobban fizetett bizottságnak (alkotmányügyi és költségvetési) tagja, hanem az ún. egyenruhás bűnözést és a gyöngyöspatai eseményeket feltáró eseti bizottságnak is, melyben Lajosunk vadul támadja a polgárőrséget, tippeket is adva a hatóságoknak a fellépés módjaira.
A szintén független Molnár Oszkár és Ivády Gábor is csak egy állandó bizottság tagja. Pősze azonban még lakhatási támogatást is felvesz azon az alapon, hogy ő a Jobbik Somogy megyei listájáról szerzett mandátumot, ezért ottani képviselősködéséhez szükséges ez, még ha valójában nem is vesz ott ki se lakást, se szállodai szobát. Merthogy fogadóórát nem tart sehol. Mindezek ellenére így hajszál híján kétszer annyit keres, mint a négy legkisebb tiszteletdíjban részesülő egykori frakciótársa: Dúró Dóra, Novák Előd, Szabó Gábor és Schön Péter. S mindezért alig végez képviselői munkát Pősze, jószerével csak szavazni jár be. Még EBESZ-delegált is lett, a KDNP lemondott a javára a posztról.
Pőszén múlt a devizahitelesek megsegítése is
A Jobbik rendszeresen nyújt be javaslatokat a devizahitelesek valódi megsegítése érdekében, amelyek nem csupán olyan látszatintézkedések lennének, mint a kizárólag a gazdagokat támogató fideszes javaslatok. Múlt héten két jobbikos törvényjavaslat volt napirenden az alkotmányügyi bizottságban: az egyik megtiltotta volna a bankoknak, hogy a jelzáloggal terhelt ingatlan elárverezése után további követeléssel élhessenek a kiszolgáltatott adósok felé, így adva esélyt az újrakezdésre, a másik a kiterjedt végrehajtói maffiát szorította volna vissza a végrehajtói jutalék 2%-on történő maximalizálásával. A fülkeforradalmár csapat a "nemzeti együttműködés" jegyében arcátlan cinizmussal nem volt hajlandó a javaslatokat tárgysorozatba sem venni (a plenáris ülés napirendjére engedni): a fideszesek "elegánsan" tartózkodtak, miközben az ellenzék és szokatlan módon a KDNP támogatta azokat. A hiányzások következtében úgy alakult, hogy már csak egyetlen szavazat hiányzott. Pősze Lajos most megmutathatta volna, ha már az esküjéhez hűtlen is maradt, hogy valóban a nemzet érdekében kíván politizálni. Pősze azonban – mint minden szavazáskor, beleértve a Hit Gyülekezetének történelmi egyházzá nyilvánítását – a fideszes álláspontot képviselte vakon.
(Kuruc.info)