Május 2-án írtuk: A tegnap bevont zászló helyére ma egy magyar zászlót tett ki az Országház vezetése, így most két nemzeti zászló lobog a Parlament melléképületén a jobbikos akció eredményeként.
Zoom
Az Országházon is a tegnapi delegációfogadás miatti kínai zászlót nem EU-sra, hanem magyar zászlóra cserélték le.
Zoom
(Kuruc.info)
Korábban írtuk: Novák és Murányi bevonta a képviselői irodaházon éktelenkedő EU-zászlót
A Jobbik két alelnöke, Murányi Levente és Novák Előd levette az uniós lobogót az Országgyűlés irodaházáról.

Novák Előd a zászló levétele előtt azt mondta, az erre vonatkozó, 2004-ben született törvény kimondja, hogy az Országgyűlés kivételével kötelező minden közintézményen a zászló kifüggesztése, ezért vonják be az Országgyűlés irodaházáról az uniós lobogót. A Parlament épületére jelenleg - a Budapesten tartózkodó kínai delegáció miatt - az uniós helyett a kínai lobogó van kitűzve, így ott ma nem volt dolguk.
A jobbikos képviselő közölte: olyan törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek, amelynek értelmében eltávolítanák a középületekről az uniós zászlót, vagy legalább nem volna kötelező a kifüggesztése a középületekre (itt olvasható - PDF). Ha kormányra kerülnek, akkor az alaptörvény módosításával lehetőséget adnak arra is, hogy népszavazás döntsön az unióból való kilépésről.
A levett zászlót az Országgyűlés elnöki jogköreit gyakorló Lezsák Sándornak akarják átadni - közölte Novák Előd. Murányi Levente arról beszélt, hogy a nemzeti szabadság egyik záloga, hogy időben meg tudjunk szabadulni az uniótól, amelytől semmilyen pozitív dolog nem származik Magyarország számára.
(MTI nyomán)
Az MTI képgalériája:

Marjai János képei



Frissítés: A zászlólevétel a híradókban:
Kapcsolódó: