A kánikula, a strandröplabda, a buziparádé és Szalai Annamária biszexuális Fidesz-médiaguru belterjes kitüntetésének hírét félresöpörve adta a magyar újságírótársadalom tudtára az e-masa, tehát a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) elektronikus hírharsonája a megrázóan szenzációs bejelentést:
"Paul Lendvai díjat alapított olyan magyar újságíróknak, akik magyar nyelven a magyar nyomtatott sajtóban kiemelkedő politikai-közéleti-társadalmi témájú cikkeikkel ezt kiérdemlik. Az ezer eurós díjban évi egy fő részesülhet. Leadási határidő: 2012. augusztus 31."
Zoom
A hír exkluzivitását jelzi, hogy a bolsevik-cionista ügynökközpont (MÚOSZ) kizárólagos egyedi jelleggel dobta fel az osztrák állampolgárságú magyar hazaáruló pitiáner próbálkozását publicitásának növelésére. Már az pitiáner, hogy 1, azaz egyezer eurót szán erre a célra az osztrák zsidóság pénzügyi szakértői szerint milliós vagyonnal rendelkező internacionalista. (A milliót persze euróban értik.) Az meg a morális pitiánerség legalsó szintje, hogy van pofája ehhez a mutatványhoz 2012-ben az ÁVH szombathelyi karhatalmi ezrede egykori politikai munkatársának, akit a III/III-as csoportfőnök, Horváth József vezérőrnagy a legjobb tanárjának tartott. 
És vannak még erényei, melyeket a pályázóknak ismerniük kell ahhoz, hogy sikeresen méltók legyenek politikai-közéleti-társadalmi témájú cikkeikben a díjalapító adományozó nevéhez. Melyek ezek? 
Egy pillanatra betekintünk Dr. Ilkei Csaba Paul Lendvai különös esete a BM. Állambiztonsági Főcsoportfőnökséggel című tanulmányába, melyet 2011. március 11-én közöltünk (itt olvasható). 
1., Lendvai Pál (1929. augusztus 24., Polacsek Edit) mint a BM Állambiztonsági Főcsoportfőnökség "Cole Michael" fedőnevű társadalmi kapcsolata az egyik legjobb bécsi informátor volt ebben a kategóriában. Nem csak Aczél György és Rényi Péter favoritja, de az ő révükön Kádár János kedvenc nyugati újságírója is lett. Ő, a nagy befolyású zsidó hírforrás a magyar állambiztonság megállapítása szerint: "Minden erőfeszítésével szolgálatokat akar(t) tenni." Ennek egyik legemlékezetesebb példája az volt, amikor az '56-os forradalom és szabadságharc 20. évfordulója alkalmából tervezett európai emigrációs ünnepségek "kiegyensúlyozására" ellenműsort szervezett 1976-ban odakint "Zsigmondi" titkos munkatárs segítségével. (Az utóbbi, Oltványi-Obendorfer Ottó később az MTI vezérigazgatója lett az Antall-kormány lenyűgöző káderpolitikájának eredményeképpen.) 
2., Másik pályadíjas erényét többen is megfogalmazták az utókornak. Például:
a., A régi "jó barát" Vajda Péter újságíró, állambiztonsági százados, a Népszabadság moszkvai és washingtoni tudósítója (ma a Népszava publicistája):
"Karrierje érdekében senkire sincs tekintettel, saját szüleit is képes eladni. Féktelen karrierista, mélységesen gyáva alak."
b., Polgár Dénes újságíró, az MTI külföldi tudósítója, majd az MTV A Hét című műsorának főszerkesztője, aki 1954-ben az Esti Budapestnél, 1956-ban a Szabad Népnél és a MÚOSZ-ban karolta fel segítőleg a "trockista" Lendvait, 1958-ban miután Bécsben találkozott vele, hazatérve így nyilatkozott róla:
"Egyéni érvényesülése érdekében volt barátait is hajlandó kiszolgáltatni és bajba hozni." (Ehhez az Esti Hírlap párttitkára hozzátette: "Lendvai karrierista, törtető személy.")
3., Módszer, eszköz és stílus tekintetében is példás a díjalapító Paul, emlékezetes 2006-os forráskezelése: az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában róla található csaknem 400 oldalnyi iratot roppant hiányosan, csak saját verziója igazolására használta fel, publikációiban önérdekűen elhallgatta az összefüggések számos lényeges tényét és az azokból adódó következtetéseket.
A díjalapító ma hivatásos és felkent európai rettegő, az „antiszemita, rasszista, szélsőjobboldali magyar tendenciák” óradíjas ostorozója, aki leggyakrabban Kálmán Olga kaftános műsorában és a 168 Tóra címlapján tűnik fel rossz kisugárzású sunyi rókaarccal. Telitalálat a fiatal magyar újságíró társadalom számára, amely kiszolgáltatottságában, megalázottságában kapva kap majd az ezer eurós lehetőség után: minden harmadik tollforgató munkanélküli.

Van egy tippünk az első befutóra. Csak abból következtetünk, hogy senki sem tud olyan szépen meghajolni, csaknem kezet csókolni Paulnak, aztán széles nyelvcsapásokkal örömködni társaságában, recenziót írni remekműveiről mint egy Debreczeni József névre hallgató alak, ma Gyurcsány korcs lelkű pártjának alelnöke, korábban kaméleon szakra jelentkezők oktatója a teljes pártszínskálán, amúgy részben paraszti sorból származó zsidó, takaró bajusszal. 

És van még egy tippünk. A vonzó példa nyomán ellenakciót indít „Nádasdy” ügynök is, azaz Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója a másik oldalon. Meghirdeti A Kedves Vezető kiemelkedő politikai-közéleti és társadalmi szerepének ábrázolása a médiában című pályázatot legalább 10, azaz tízezer eurós összdíjazással. (Természetesen nem magánzsebből, hanem az adófizetőkéből.)

Az első hely már a kiíráskor eldől, az csak Vitézy László milliárdosé lehet, aki félcigányként annak idején elvette a Kedves Vezető édesanyjának szintén félcigány nővérét.

A tipp olyannyira „tuti”, mint ahogy biztosra vehetően lezsírozták Riskó Géza maffiózó sportvezető Príma Primissima-díját Demján Sándornál. Akárki meglátja, így lesz, mert ezt maga a kuratórium tagja, az Apenia Dolorosa-díjas Takács Ildikó súgta meg forró nadrágban egy medencés partin.
(Kuruc.info)