2019. szeptember 20., péntek, Friderika napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:42 Gázrobbanás történt a Kőbányai úti piacon19:18 Most meg az a baj, hogy túlságosan élethűen ábrázolják a kampósorrúakat a belgiumi jelnyelvben18:45 Hát persze hogy csak a magyar lehet rasszista: zárt kapus lesz az azeriek elleni Eb-selejtező - húszmilliós buntetés is játszik18:19 Ez egyre betegebb: gigantikus porfelhővel küzdene a klímaholokamu ellen egy nemzetközi kutatócsoport17:56 Jó sok ökörre van szüksége a Kubai Kommunista Pártnak17:23 A Mi Hazánk rendbetenné a MÁV-ot, és duplájára emelné a kalauzverő cigányok büntetését16:44 Üzemanyag-áremeléssel szállnak fel Merkelék a klímarollerre16:19 A detoxba tartó úton rugdosott egy beteget a miskolci kórház egyik beteghordója, de kirúgták15:55 Kirabolták az egyik leghíresebb és legfényűzőbb franciaországi kastélyt15:35 A csárdás és a verbunk is bekerült a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékébe14:54 Jórészt adóforintjainkból felépített francia csigazabáltató üzem átadásán büszkélkedtek a szabolcsi Fidesz-prominensek14:23 Történelmi tartozást egyenlítettek ki a sógorok: állampolgárságot kaphatnak a "nácizmus által elüldözött" zsidók13:39 Egy fekete állat akart besurranni egy házba Észak-Franciaországban13:05 A Huawei bemutatta az első Google-mentes okostelefonját12:28 Nem a megfelelő unokából csinált milliomost egy újbudai nagymama
24 óra legolvasottabbjai

Extra ::

Novák Előd a Facebookon: Nem hallgathatok tovább Csanád ügyében

Reklám

Az alábbi Facebook-bejegyzést jelentette meg ma délután a Jobbik alelnöke:

Annyi csalódott, kétségbeesett, panaszos, számonkérő levelet és telefonhívást kapok a napokban, mint még tán soha a Jobbik történetében. Mivel azonban akármennyire is szeretném, de az Országos Elnökség ezen a héten sajnos nem tud ülésezni, kénytelen vagyok saját magam egy megnyugtatónak szánt választ adni Szegedi Csanád hangfelvételére.
Egykori alelnöktársam a Jobbik talán legjobb szónokaként és a pártvezetésben bölcs, racionális meglátásaival segítette mozgalmunkat az elmúlt években, amiért megbecsülést érdemelt, ezért is lett pl. EP-képviselő, pontosabban azért, mert aki ilyen tehetséges politikusunk, azt az elnökség befutó helyre teszi a választási listán, az egész nemzet(i oldal) érdekében.
Csanádot anyai ági zsidó származásának kiderülésekor is bajtársunknak-barátunknak neveztük, de egyre kevesebben hitték el azt az életszerűtlen állítását, hogy erről korábban nem tudott ő, akinek oly fontos volt mindig az ősök tisztelete, hogy pl. – azóta általa visszavont – önéletrajzi könyvében sok száz évre felmenően, még oldalági leszármazottakról is büszkélkedett, borsodi lokálpatriotizmusát pedig ezzel is alátámasztotta: „Az én családomban mindenki, minden ágról több száz évre visszamenőleg ebből a tájegységből, környékbeli településekről származik.” A mostani hangfelvétel után azonban alkalmatlan struccpolitikus, aki nem akarja észrevenni: Csanád végighazudta az elmúlt másfél-két évet. Legalább 2010 óta tudja származását, ekkor ugyanis konkrétumokkal szembesítette őt Ambrus Zoltán a hangfelvétel szerint. Csanád nem lepődött meg, nem utasította vissza a „rágalmat”, ahogy az egy magunkfajta, radikális politikustól elvárható volna. Akinek füle van, hallja meg! A fegyvercsempész fenyegetésére (s nem zsarolására, amint azt Csanád félreértette) azzal kellett volna reagáljon, hogy utána sajtótájékoztatón áll elő – legyünk jóindulatúak: akár csak akkor megtudott, vagy utána saját maga által felkutatott – származásával, s úgy nem lett volna ez az egész botránysorozat.
Hazánkhoz, elveinkhez hűséget fogadtunk, de vakságot nem. Engem sem azért választottak a Jobbik alelnökének, hogy az efféle simlisségekhez csendben asszisztáljak (bár most is kényelmesebb volna hallgatnom), hanem hogy megőrizzem mozgalmunk tisztaságát, s hitelesen küzdhessünk tovább pl. a politikusbűnözés ellen. Mert a Fidesz-bértollnok Bayer Zsolt máris gúnyosan megkérdőjelezte, hogy ezután folytathatjuk-e…
Vona Gábor belerángatása az ügybe teljesen igaztalan, bár ez is a baj Csanád hazugságspiráljával, hogy mások hitelessége is kockán forog. Pedig Szegedi Csanád nem egyenlő a Jobbikkal, ahogy persze Novák Előd sem, így csak remélni tudom, hogy az Országos Elnökség álláspontja hasonló lesz, s nem nekem kell etikai vizsgálatot kezdeményeznem az ügyben. Ahogy Vona Gábor „undorító, szégyenletes dolognak” nevezte egy (rendőr)kutya fejberúgását Facebook-bejegyzésében, úgy most én is testületi döntés nélkül bátorkodom hasonló módon állást foglalni egy közéleti kérdésben saját Facebook-oldalamon.
Meggyőződésem, hogy nem lehetünk következmények nélküli párt, s ezzel még nem hirdettem zéró toleranciát az erkölcsi kérdésekben. Emberekből áll a mi mozgalmunk is, így emberi gyarlóságaink is vannak, de Pongrátz Gergely akkor lesz büszke ránk, ha megmutatjuk: nem hazudjuk bajtársiasságnak a sajátjaink bűneinek elsikálását célzó javaslatokat, hanem álszentség helyett őszintén szembenézünk azzal, amin változtatni kell, még ha fájó is a beavatkozás. (Bár a bajtársi kapcsolatot épp Csanád számolta fel a nekünk is címzett hazugságaival.) Semmiképp sem intézheti el a Jobbik annyival a dolgot, hogy Csanád szerint a felvétel „nem eredeti”, ilyet még Kubatov Gábor vagy Gyurcsány Ferenc sem mert állítani a maga esetében. Ha Csanádnak a saját karrierjénél fontosabb a nemzet sorsa, akkor le kellene mondania, bocsánatot kellene kérnie, s úgy még később adott lehet számára a visszatérés lehetősége is, hiszen csak 30 éves, elégtétel esetén pedig hiszek a bűnbocsánatban. Addig a Jobbik egyszerű tagjaként is folytathatja munkáját, ahogy pl. magam is szórom a Hazai Pályát, és még sorolhatnám a lehetőségeket.
Ha Szegedi Csanád nem lép, akkor az Országos Elnökségen lesz a sor, hogy megmutassuk, különbek vagyunk-e ilyen téren a többi pártnál. Ugyanis jórészt ezért alakultunk.
 
 
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready