2019. október 16., szerda, Gál, Aranka, Lehel napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
07:31 Szerdán este szünetelnek a Magyar Közút online szolgáltatásai06:57 Erdogan elvárja a testvéri országok támogatását22:30 Az ukrajnai vezetés hallani sem akar a föderalizációról22:21 Menetrendszerűen viszik az élősködőket Olaszországba a hazaáruló római kormány jóvoltából22:13 Agyvérzést kapott egy sofőr az autópályán, a határátkelőtől 15 méterre sikerült megállítani a kamiont22:05 Az amerikai alelnök 24 órán belül Ankarába utazik21:55 Újra szól a davajgitár - 56-os rockmegemlékezés a Romerrel Újbudán21:35 Több embert ki kellett menekíteni a békési uszodából21:17 Oroszország csapatokat telepített a szíriai kormányerők és a török hadsereg közé20:54 Túl a választásokon, de a harc folytatódik20:12 Alkalomhoz illően: nyilas keresztrejtvénnyel idézhetik meg a múltat kedves olvasóink19:27 Tovább pörögnek a végrehajtások: a harmadik negyedévben is ezer feletti a számuk18:57 Von der Leyen Orbánt is bevonja a női kvótás játszadozásba18:30 Tíz éven át várta a világvégét a föld alatt egy holland apa és hat gyermeke17:54 Orban-kormány lehet Romániában (is)
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Videók ::

Egy hangfelvétel szerint "pénzt, pályázatot, újságcikket" ígért Szegedi Csanád származása elhallgatásáért 2010-ben

Reklám

Megjelent egy hangfelvétel a Kettős Mérce című blogon, amelyen feltételezhetően Szegedi Csanádot, a Jobbik európai parlamenti képviselőjét faggatják a családfájáról. Miután szembesítik zsidó származásával, a hangfelvételen szereplő férfi pénzt ajánl fel arra az esetre, ha ez nem tudódik ki. A hanganyag nyilvánosságra hozatalában részt vett Endrésik Zsolt, a Jobbikból nemrég kizárt országgyűlési képviselő - írja a Híradó.hu, de a hír (és a felvétel) bejárta már a teljes balliberális és fideszes sajtót. Szegedi Csanád szerint a hangfelvétel "nem eredeti", a videó pedig a fenti közléssel ellentétben eredetileg nem a Kettős mérce blogon, hanem a jovonk.infón jelent meg. Alább közöljük az MTV anyagának folytatását.

Még 2010-ben találkozhatott egy Borsod megyei tanyán Szegedi Csanád, a Jobbik EP-képviselője a tanya tulajdonosával, aki akkor a politikust a családjáról faggatta. A beszélgetést rögzítették, a felvételen valószínűsíthetően Szegedi Csanád beszél.
Részlet a beszélgetésből:
Ambrus Zoltán: Nekünk megvan a tetoválási szám is. ... A mi információink szerint deportálták. Tudjuk, hogy mikor jött haza.
Szegedi Csanád: Énnekem erről sosem beszéltek ... Rákérdeztem, és örökbe vette őt a Klein család, akik idősek voltak.
Ambrus Zoltán: A nagypapáról találtunk olyat, hogy megváltoztatta a nevét. ...
Ha gondolod, előveszem az iratokat, az embereim alaposak voltak.
Ambrus Zoltán, aki felvételt készítette, azt mondja, szerinte Szegedi Csanád származása fontos, és erről annak idején értesítette a Jobbik elnökét.
A hangfelvétel végén Szegedi Csanád azt mondja, hogy előnyöket tud biztosítani Ambrus Zoltánnak európai parlamenti forrásokból.
Ismét részlet a beszélgetésből:
Szegedi Csanád: Örülök, hogy letisztáztuk ezt a helyzetet, nyilvánvalóan van olyan, amiben tudok segíteni.
Ambrus Zoltán: Ó, már elment az a vonat.
Szegedi Cs.: Szerintem nem ment el, mert nem hiszem, hogy nem lenne szükségetek pénzre, pályázatra, újságcikkre.
Endrésik Zsolt, a Jobbik-frakcióból nemrég kizárt képviselő, a párt korábbi Borsod megyei elnöke is részt vett a családfakutatásban. Szerinte fontos, hogy nyilvánosságra hozták a felvételt.
"Szerintem elérkezett egy olyan stádiumba a helyzet, amikor nagyon sokaknak fel kell még nyitni a szemét, hogy meglássák az igazságot, hogy kik állnak bizonyos mozgalmak és pártok élén" - mondta a híradónak.
A Híradó.hu cikke végén megjegyzi, keresték Szegedi Csanádot, de nem érték el; valamint a Jobbikot is, a párt egyelőre nem kívánt nyilatkozni.
Az MTV összeállítása:
Szegedi: Nem eredeti a felvétel
Az EP-képviselő helyreigazítási kérelmet küldött az esettel ugyancsak foglalkozó Északhírnök.hu című lapnak, amelyben ezt írja:
Felhívom a T. Szerkesztőség/Tartalomtulajdonos figyelmét, hogy a hír tartalma nem fedi a valóságot. Ennek oka, hogy a hír alapjául felhasznált hangfelvétel nem eredeti, így nem is alkalmas arra, hogy az alapján bármiféle következtetést és ténymegállapítást vonjon le a szerző.
Fentiek alapján kérem a hír soron kívüli haladéktalan törlését, és egy sajtóhelyreigazítási közlemény honlapon – törvényben előírt határidőn belül - történő alábbi megjelenítését.
A levél többi része jogszabályok idézése, itt található meg a teljes szöveg.
És maga a hangfelvétel:
Frissítés: Ambrus Zoltán az eszakhirnok.hu-nak azt nyilatkozta, egyéb bizonyítékai is vannak arról, hogy Szegedi Csanád "meg akarta vesztegetni" azért, hogy hallgasson arról, hogy az EP-képviselő részben zsidó származású. Természetesen ha bíróságra kerül a dolog, akkor ezeket ott be fogja mutatni, mondta.
Kapcsolódó:
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready