2020. június 1., hétfő, Tünde, Torda, Kund napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:23 Ismét magyar lobogó lenghet Fiume hivatalos épületein19:04 Nem látszik még a járvány vége Iránban18:47 Székelyföld: egy román gyarmat Európa közepén18:28 Újra fogad látogatókat a Colosseum18:12 A "nácizmus fölött aratott győzelem" évfordulója miatt még inkább provokatívnak minősíti az orosz vezérkar a májusi amerikai-brit flottagyakorlatot17:53 Új ebolajárványgóc alakult ki Kongóban - eddig négy halottnál mutatták ki a vírust17:35 RTL Klub: érettségijét ünnepelte a rendvédelmi iskolában tanuló gyulai késelő17:21 Részlegesen megnyitotta határait Észtország és Litvánia17:06 Gyújtogattak a Fehér Háznál, Trumpot állítólag bunkerbe menekítették, templomot gyaláztak meg stb.16:59 Nem engedélyezik Hongkongban és Makaóban a Tienanmen téri komcsi vérengzés áldozatairól való megemlékezést16:46 Gőbl Gábor: A 100 éve zajlott országrablás akkor teljesül be végleg, amikor lemondunk a revízióról!16:29 Már nem kell sokat aludni, és tényleg konzultálhat megint a nemzet16:13 Trianon 100 - Istentisztelet a Hazatérés Templomában15:58 Késekkel élőzve várták a cigányok az éjjel a kutyáikra támadó nácifantomot15:41 Világszerte tüntettek a négerek és rajongóik, Kanadában betörték a rasszista kirakatokat
24 óra legolvasottabbjai

Koronavírus :: :: Hozzászólások

Véget ért a rendkívüli helyzet Grúziában

Reklám

Engedélyezte nagygyűlések és tüntetések megrendezését, valamint az egyetemi vizsgák és gyakorlati foglalkozások megtartását a georgiai (azaz grúz - a szerk.) kormány, miután péntek éjféltől a kaukázusi országban feloldották a rendkívüli helyzetet és vele a kijárási korlátozásokat - közölte szombaton a miniszterelnöki hivatal.
A közlemény szerint a rendelkezést az egészségügyi minisztérium ajánlásaival összhangban hozták meg.
Ezenkívül szombaton a kormány döntése alapján megnyíltak a temetők, amelyeket az április 19-i ortodox húsvét előtt zártak be. Mindamellett továbbra is érvényben van az a tilalom, hogy tíznél többen nem csoportosulhatnak, nem lehet népes lakodalmakat, halotti torokat és hasonló rendezvényeket tartani. Továbbra is kötelező a maszkviselés zárt helyiségekben, és az embereknek be kell tartaniuk a kétméteres biztonsági távolságot. Nem működik a városi és helyközi közösségi közlekedés, zárva tartanak a vendéglátóhelyek, a nagyobb kereskedelmi központok, cipő- és ruhaboltok, edzőtermek, uszodák és a szállodák.
A rendkívüli helyzet feloldásával Georgiában megszűnt az éjszakai kijárási tilalom, amelyet a járványügyi rendkívüli helyzet március 21-i bevezetése után tíz nappal rendeltek el.
Április 27-én fokozatosan enyhítettek a korlátozásokon, engedélyezték a személygépkocsik, taxik közlekedését, megnyíltak a szabadtéri piacok, működhettek az online oldalakon rendelt termékeket házhoz szállító vállalkozások, az autószervízek, autómosók, újraindulhattak az építkezések, megnyíltak az üzletek. A bevásárlóközpontok azonban zárva maradtak.
A georgiai lakosok szombatra virradó éjjel ujjongva, tapsolva, dudálva, tűzijátékokkal, ünnepelték a rendkívüli helyzet és a kijárási tilalom megszűntét. Tbilisziben kitódultak a központi utcákra, és üdvözölték egymást a visszanyert közlekedési szabadság alkalmából. A hangulat olyan volt, mintha az újévet köszöntötték volna. Az ország történetének leghosszabb és legszigorúbb kijárási tilalma 53 napig tartott.
A hatóságok köszönetet mondtak a lakosságnak a rendkívüli helyzet alatt tanúsított türelemért. Paata Imnadze, a georgiai nemzeti közegészségügyi központ igazgatóhelyettese elragadtatott szavakkal dicsérte a georgiai népet "hazafias és öntudatos magatartásáért a nagyon súlyos korlátozások" időszakában.
A legutóbbi adatok szerint Georgiában 728 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak. További három fertőzött georgiai állampolgárt külföldről szállítottak haza. 509-en kigyógyultak a betegségből, 3500-an vannak karanténban, kórházban 243 embert ápolnak, és eddig összesen 12-en haltak meg a Covid-19-betegségben.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready