Bezár!
2021. január 24., vasárnap, Timót, Surány napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:34 Indonézia lefoglalt egy iráni és egy panamai tankert16:59 Trump kemény munkája nem vész el: nagykövetséget nyit az Egyesült Arab Emírségek Tel-Avivban16:25 Joghurttal ünnepelték "román barátaink" a "kis egyesülést"16:14 A holland rendőrség őrizetbe vette a sárga Escobart15:46 Tényleg semmi szükség kerítésre: sok elszenesedett holttestet találtak Mexikóban, az amerikai határ közelében14:59 "Keményen az asztalra csaptunk" - mondta az Európai Tanács elnöke14:23 A demokrácia csodája: továbbra is "jobboldali-szociáldemokrata" elnöke lehet Portugáliának13:57 Lapátra tették a Hertha vezetőedzőjét - Dárdai visszatérhet13:41 Eljött a női kvóták ideje a madridi Prado múzeumban is - mindezt a takarékosság jegyében13:02 Az iraki vezetés ma elárasztotta a jogvédők könnycsatornáit12:26 Lassan érkezik a vírus antiszemita variánsa11:57 OGYÉI-főigazgató: idő kérdése, és Európában szerephez jut a Szputnyik V11:40 Tizenegy bányászt kimentettek a berobbant kelet-kínai aranybányából11:23 Az "elveszett jobboldali szavazat" mítoszának cáfolata11:06 Közútkezelő: újra téliesebbek az útviszonyok
24 óra legolvasottabbjai

Koronavírus :: :: Hozzászólások

Egy olasz miniszter "előbbre hozná" szenteste az éjfélt

Reklám

Vitát váltottak ki a baloldali olasz kormány egyik tagjának kijelentései a december 24-i éjféli mise "arrébb tolásáról", miközben a püspöki kar megoldást keres az ünnepi szertartások és a járványintézkedések közötti összhang elérésére - írta a L'Avvenire katolikus napilap pénteken.
A L'Avvenire úgy vélte, hogy a miniszternek a csütörtök esti kormányülésről kiszivárogtatott szavainál fontosabb a kormánnyal folyó egyeztetés a december 24-én hagyományosan késő este vagy éjfélkor bemutatott mise feltételeiről.
Francesco Boccia a kormány és a tartományok közötti kapcsolatokért miniszter kijelentette, hogy katolikus vallású, de nem tartja "eretnekségnek", ha a gyermek Jézus születését ünneplő misét két órával korábban tartják meg. "Eretnekségnek az számít, ha nem vesszük figyelembe a betegeket, a nehézségek között dolgozó orvosokat, a szenvedőket" - jelentette ki Francesco Boccia.
Példának nevezte Ferenc pápát, aki húsvétkor a nagypéntek esti keresztutat a római Colosseum helyett, az üres Szent Péter téren járta végig.
A baloldali kormány a következő napokban készül bejelenteni a karácsony előtti időszak és az ünnepek alatti járványintézkedések ütemezését. A tervek között szerepel a jelenleg érvényben levő szigorú korlátozások egy részének feloldása a kereskedelem és vendéglátás részleges újranyitásával. Sajtóértesülések szerint azonban a hatóságok december 24-én éjszaka sem akarnak engedni a kijárási tilalomból, amely most este tíz órakor lép életbe. Így a késő este vagy éjfélkor kezdődő miséket korábbra kell időzíteni.
A Vatikán még nem közölte Ferenc pápa hivatalos ünnepi programjának részleteit, de szenteste a katolikus egyházfő általában 21 és 22 óra között kezdi a liturgiát a Szent Péter-bazilikában, amelyből az idén hiányozni fognak a hívők.
Erőteljesebben reagált Francesco Lollobrigida, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párt képviselőházi frakcióvezetője, aki szerint egyetlen "miniszter sem dönthet arról, hány órakor születhet meg a gyermek Jézus". Lollobrigida szerint ostobaságra vall tréfát űzni a hitből főleg a katolikus Olaszországban, miközben a világban még sokakat üldöznek keresztény hitükért és a keresztény jelképek melletti elkötelezettségükért.
Matteo Salvini, a Liga párt vezetője közösségi oldalán nevetségesnek nevezte a miniszter kijelentéseit a karácsonyi mise arrébb helyezéséről. Salvini szerint a kormánynak komolyabb ügyekkel kellene az időt tölteni ahelyett, hogy elrontaná az ünnepeket is. A Liga és a jobbközép koalíció vezetője ezzel egy időben arra kérte az olaszokat, karácsonyra a nemzeti termékeket és az olasz kereskedelmet részesítsék előnyben.
Giuseppe Conte miniszterelnök korábban úgy nyilatkozott, az olaszok is tudják, hogy az idei karácsony "más lesz". Mértékletességre és józan észre van szükség a járvány újabb hullámának elkerülésére - jelentette ki a kormányfő.
(MTI)



Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready