Bezár!
2021. március 6., szombat, Leonóra napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
00:38 Orosz hadihajó és szíriai kormányerők lőtték a törökbarát milíciákat Aleppó tartományban00:20 Sajátságos "nemzetben gondolkodás", avagy a határvonal mégsem ott van, ahol mondják23:49 Az ügyészség szerint sem gyaláz nemzeti jelképet a melléje kihelyezett deviánspropagandista rongy23:20 Olasz halálozási statisztika: 15,6 százalékkal haladták meg a tavalyi adatok az előző öt évét23:05 Közzétette a kormány a bővített bértámogatásra jogosult ágazatok listáját22:12 Magyar bronzérmet hozott az ötpróba a fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon21:58 Von der Leyen és Biden felfüggesztették az Airbus-Boeing-vámháborút21:37 Kanadában engedélyezték a Johnson and Johnson oltóanyagát21:24 Pokolgéppel gyilkoltak Mogadishuban - legalább húsz halott21:13 Régen kihaltnak hitt rovarfajt fogott egy fénycsapda20:57 Cselekvésre szólította fel az ENSZ BT-t a világszervezet Mianmar-ügyi különmegbízottja20:42 Tűzhalál egy újpesti hajléktalantanyán20:25 Fideszes polgármester Pintéréknek: "orvosoknak rendőrök ne akarják megmagyarázni, hogy mi az egészséges életmód"20:07 "Burkanépszavazást" tartanak vasárnap Svájcban19:52 Nem Horvátország a legbiztonságosabb sáskajárásra
24 óra legolvasottabbjai

Koronavírus, Videók :: :: Hozzászólások

Cili néni legalább nem kertel: a koronavírusosdinak "nem nagyon lesz vége", ez egy ilyen jószág

Reklám

Az ismét emelkedő tendenciát a védőoltások gyors beadásával lehet megakadályozni − mondta Müller Cecília a Tv2 reggeli műsorában. Az országos tisztifőorvos szerint nagyon nehéz megjósolni, hogy mikor érünk a járvány végére, az viszont egyértelmű, hogy a lefelé menő szakasz megtorpant, és egy kicsit újra emelkedik a fertőzöttek száma.
Zoom
A fertőzés növekedése valószínűleg a vírus mutációinak köszönhető elsősorban. Nem csak brit, dél-afrikai és brazil mutáns van, amiről a legtöbben beszélnek. A koronavírus olyan természetű, hogy számos mutációja lehet, akár az influenzának – mutatott rá.
A műsorvezető kérdésére, hogy vége lesz-e valaha annak, hogy a tudomány mindig egy mutánst „üldöz”, Müller Cecília azt válaszolta:
Én azt hiszem, hogy nem nagyon lesz vége, hiszen magának a koronavírusnak a természete az, hogy állandóan változtatja a genetikáját. Ez egy ilyen jószág. Tudomásul kell vennünk, hogy olyan módszert kell alkalmaznunk vele szemben, ami ezt valahogy lekövetni képes.
Hangsúlyozta, hogy éppen ezért fontos az oltóanyagok vizsgálata, hogy lássák, még mindig hatásos az a fajta oltóanyag, amelyet különböző cégek gyártottak. A tiszti főorvos szerint éppen ezért nem a hatékonyság fontos elsősorban egy oltóanyagnál, hanem az a képessége, hogy le tudja követni a vírus mutációját. A brit mutáns vírussal szemben az eddigi összes oltóanyag hatékony, a brazil és a dél-afrikai változat esetében viszont már vannak kétségek.
Müller Cecília kiemelte: örül neki, hogy folyamatosan nő az oltási hajlandóság. Szerinte „a józan ész mindig győz a sok tévinformáció felett”, és az is fontos szerepet játszik, hogy Magyarországon olyan hagyománya van az oltásoknak, ami miatt könnyebben átlendül a társadalom a kételyeken.
(Index)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready