2021. augusztus 6., péntek, Berta, Bettina, Géza napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
23:33 Szegényebb lenne a világ a japán kutatók felfedezése nélkül23:12 Brit kutatók: a kávézás védelmet jelenthet a májrák ellen - persze az alkohol a mumus22:55 Nagyon Nagy Teleszkóppal és Espressóval kutakodnak 35 fényévnyi távolságban a portugál kutatók22:39 Az örökfagy övezetének klímaváltozása miatt aggódik Putyin22:22 Fehér Ház: az új megbetegedések felét azokban az államokban regisztrálták, ahol a legalacsonyabb az átoltottság22:05 Miközben Brazíliában a legtöbb erdőt irtják ki, a helyreállításban már sereghajtók21:48 A tigréi lázadók elfoglalták a kopt keresztények szent helyét - a kormányerők leléceltek21:25 A francia alkotmánytanács is rábólintott a védettségi igazolványokra21:07 Még jó, hogy RMDSZ-es a hatóság vezetője: negyedszer büntették meg Székelykeresztúrt magyar nyelvű lapja miatt20:33 Messi nem marad a Barcelonánál20:21 Hivatalból indított vizsgálatot az izraeli kémprogram ügyében az adatvédelmi hatóság19:57 Kilencedik napja tombol a soha nem látott tűzvész Törökországban19:25 Nyilván a rasszizmus miatt veszítik el demokráciába vetett hitüket a "nem nyugati" bevándorlók - törlik is a kategóriát Hollandiában18:53 Minden idők egyik legforróbb júliusa volt az idei18:10 Összeütközött két villamos Poznanban
24 óra legolvasottabbjai

Koronavírus :: :: Hozzászólások

Kína nem fogadja el a WHO tervét a vírus eredetvizsgálatának második szakaszáról

Reklám

Kína nem fogadja el az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által javasolt, a koronavírus eredetvizsgálatának második szakaszára vonatkozó tervet - közölte keddi sajtótájékoztatóján Ceng Ji-hszin, a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság helyettes vezetője.
Ceng úgy fogalmazott: a vizsgálat második szakaszával kapcsolatos munkaterv olyan elemeket tartalmaz, melyek "nem tartják tiszteletben a tudományt".
Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója július 15-én ismét felszólította Kínát, hogy biztosítson nagyobb fokú átláthatóságot a legelső koronavírus-fertőzöttekről szóló tájékoztatásokkal kapcsolatban. Közölte továbbá: a koronavírus eredetének feltárását célzó vizsgálat első szakasza után - amelynek keretében nemzetközi szakértők látogattak a közép-kínai Vuhan városába, ahol az első eseteket feljegyezték, - ismét nemzetközi szakértőket kívánnak Kínába küldeni. Elismerte, hogy "nagy a nyomás" annak az elméletnek a kizárására, hogy a vírus laboratóriumból szabadult el, ennek lehetőségét pedig nem zárta ki.
Ceng csütörtökön azonban ismételten elutasította ezt az elméletet, hangsúlyozva, hogy a Vuhanban működő laboratóriumban "nincsen emberekre közvetlenül átterjedni képes vírus".
Miközben azonban a vuhani laboratóriumot illető vádakat kínai részről határozottan elutasítják, Kínában mind hivatalos, mind pedig a sajtó részéről születtek vádak a marylandi Fort Detrick katonai bázis egyik laboratóriuma kapcsán. Csao Li-csien kínai külügyi szóvivő szerdai sajtótájékoztatóján felszólította a WHO-t, hogy tartson vizsgálatot a laboratóriumban, miután öt nap alatt közel ötmillió kínai írt alá egy ezt követelő nyílt levelet. Csao ezzel egy időben felszólította az Egyesült Államokat, hogy mutasson be bizonyítékokat arról, a Wall Street Journal amerikai lap által amerikai hírszerzési forrásokra hivatkozva közölt jelentésről, miszerint a Vuhani Virológiai Intézet egyes kutatói 2019 novemberében kórházi ellátásra szorultak. A szóvivő a jelentést bizonyítékok hiányában hazugságnak nevezte, melynek célja Kína megbélyegzése.
A koronavírus eredetének vizsgálatára az év elején Kínába látogató nemzetközi misszió (tagjai között 17 nemzetközi és 17 kínai szakértővel) nem jutott konkrét következtetésre, és egy lehetséges forgatókönyvet hagyott nyitva. A legvalószínűbbnek azt tartották, hogy a vírus feltehetően egy közvetítő faj révén terjedt át az emberre. A misszió akkor annak lehetőségét, hogy a vírus laboratóriumból szabadult el, "nagyon valószínűtlennek" vélte. A WHO főigazgatója mindazonáltal nem tartotta elég alaposnak a március közepén ismertetett eredményeket, és további vizsgálatokat rendelt el az ügyben.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready