2021. szeptember 27., hétfő, Adalbert, Döme napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
12:18 Rutte megerősített biztonsági kíséretet kapott11:58 Tajvan nagy hatótávolságú fegyverekkel rettentené el Kínát11:36 Játékpisztollyal raboltak a Gellért-hegyen a "fiatalok"11:16 Erős földrengés volt Kréta térségében11:00 Beadták az első kísérleti Covid-gyógyszert Magyarországon10:37 Nagyot léptek előre a fejlődésben a németek: már "transznemű" képviselőik is vannak a Bundestagban09:58 Számot vetettek a lengyelek: óriásit buktak, sokba kerül az uniós tagság - a magyar helyzet még súlyosabb09:35 20 beteg halt meg a hétvégén, 1183 új fertőzöttet találtak09:05 Még ők is alig akarták elhinni: a kommunisták nyerték a grazi önkormányzati választást08:23 Csak a Mi Hazánk támogatta a kötelező oltás elleni tüntetést Miskolcon08:03 Chilében is ráébredtek, hogy nem jó ötlet szélesre tárni a kapukat a migránsok előtt07:46 Több mint 1300 határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén07:32 Jól eltiltották a visszavonult német kerékpárost07:22 Szeretnél jobban látni közelre? Itt a zseniális többfunkciós olvasószemüveg (x)07:08 Orrhosszal nyertek a szocik, de az álkeresztény-demokraták is szeretnének kormányt alakítani Németországban
24 óra legolvasottabbjai

Koronavírus :: :: Hozzászólások

"Ez a vírus velünk marad" - jól fogynak a koronavírus-tesztek (is)

Jelentősen emelkedtek a Roche svájci gyógyszeripari vállalat bevételei az idei első félévben, ami jórészt annak köszönhető, hogy rekordot döntött a koronavírus-tesztek értékesítése.
A világ egyik legnagyobb gyógyszergyártója csütörtökön közölte, hogy 32,13 milliárd svájci frank bevételre tett szert az első félévben, ami 6 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi, 30,37 milliárdos értéket.
A vállalat nyeresége 8,21 milliárd frankra rúg, ami 3 százalékkal kevesebb a 2020-ban elért 8,46 milliárd franknál. Az egy részvényre jutó nyereség hígított értéke 9,05 frankra rúg, szemben az egy évvel korábbi 9,32 frankkal.
Árfolyamhatástól megtisztítva a bevételek 9 százalékkal, a nyereség pedig 2 százalékkal emelkedett az első félévben.
A fő üzletágak közül a gyógyszerértékesítés bevételei 3 százalékkal, 21,67 milliárd frankra csökkentek, a diagnosztikaié viszont 51 százalékkal, 9 milliárd frank fölé emelkedtek.
A gyógyszerek értékesítését az első negyedévben még visszavetette, hogy kevesebben keresték fel az orvosokat, és kevesebb beteget vettek fel kórházakba a koronavírus-járvány következtében. Emiatt a gyógyszerértékesítési üzletág bevételei az első negyedévben még 9 százalékkal csökkentek, a másodikban viszont - főleg az új gyógyszerek sikeres bevezetésének hatására - 4 százalékkal nőttek.
A diagnosztikai üzletágat a Covid-tesztek és a rutinvizsgálatok iránti erős kereslet támogatta.
A baseli székhelyű Roche menedzsmentje továbbra is arra számít, hogy változatlan árfolyammal számolva idén pár, legfeljebb öt százalék körüli mértékben emelkedhetnek a vállalat bevételei, csakúgy mint az egy részvényre jutó mageredmény.
Severin Schwan, a Roche vezérigazgatója kiemelte: az első félévben jó eredményeket ért el a vállalat, amit főleg az új gyógyszerek és a Covid-19 tesztek iránti erős kereslet indokol. Hozzátette, hogy a koronavírustesztek iránti kereslet a második negyedévben elérte a csúcspontot, és valószínűleg csökkenni fog a második félévben, bár ez még a világjárvány alakulásától is függ.
"Ez a vírus velünk marad, továbbra is mutálódni fog, így továbbra is szükség lesz vakcinákra, új vakcinákra és emlékeztetőkre, valamint tesztekre és gyógyszerekre" - fogalmazott.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready