Meghosszabbították a kijárási korlátozásokat az ausztráliai Queensland déli részén hétfőn, miután 13 újabb koronavírus-fertőzöttet regisztráltak a térségben - jelentették be a helyi egészségügyi hatóságok.
Az új esetek egyetlen csoporthoz kapcsolódnak, ahol jelenleg már 31 a fertőzöttek száma. A lánc elején egy 17 éves középiskolás áll - tájékoztatott az AAP ausztrál hírügynökség.
Brisbane és a közeli Gold Coast is a korlátozások által érintett területek között van. Az ott élők csak munkába járás, vásárlás, egészségügyi ellátás, az idősekről való gondoskodás, sportolás, oltás vagy tesztelés céljából hagyhatják el otthonukat.
A térséggel határos Új-Dél-Wales-ben hetekkel korábban szintén kijárási korlátozásokat léptettek életbe annak érdekében, hogy megfékezzék a SARS-CoV-2 koronavírus terjedését. A szigorítások legalább augusztus 28-ig maradnak érvényben.
Ausztrália 2020-ban karanténnal és határzárral igyekezett megfékezni a koronavírus-járványt, hónapokig sikerrel. Az országban jelenleg a vírus delta variánsa terjed.
A hatóságok igyekeznek felgyorsítani az oltási kampányt. A körülbelül 25 millió lakosú Ausztráliában eddig 12 millió adag vakcinát adtak be a koronavírus okozta betegség (Covid-19) ellen.
Az országban 34 612 fertőzöttje és 925 halálos áldozata van a járványnak a Johns Hopkins baltimore-i egyetem legfrissebb adatai szerint.
(MTI)