Kedvezőbb hadállásokat foglaltak el az orosz erők az ukrajnai front dél-donyecki szakaszán, miközben a Zaporizzsja megyei Prijutne településnél két ukrán támadást visszavertek - közölte csütörtökön az orosz védelmi minisztérium.
A tárca szerint az itteni harcokban az ukrán fél veszteségeinek és sebesültjeinek száma 105, beleértve a 110. területvédelmi dandár egy diverzáns- és felderítőcsoportját, valamint két páncélozott harcjárművet és öt gépkocsit. A hadijelentés szerint a front teljes hosszán az ukrán fegyveres erők hét sikertelen támadást indítottak, amelyekben 575 katonát veszítettek el.
A moszkvai tájékoztatás a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között említett meg egyebek kötött egy vezetési- és megfigyelőpontot, két lőszerraktárt, egy Szu-25-ös harci gépet - ezzel a háború kezdete óta megsemmisített ukrán repülőgépek száma 480-ra nőtt az orosz nyilvántartás szerint - hat páncélozott harcjátművet és egy amerikai gyártmányú Bradley gyalogsági harcjárművet.
Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön munkamegbeszélésen fogadta Ramzan Kadirov csecsen vezetőt, akinek az elmúlt hetekben ukrán források a halálhírét költötték. Kadirov arról biztosította Putyint, hogy a "különleges hadművelet" övezetében "100 százalékosan teljesíteni fogják" a parancsait.
Az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek szerdán a helyi hatóságok ukrán tüzérségi és dróntámadást. A RIA Novosztyi hírügynökség szerint a Herszon megyei Podo-Kalinivka településen az ukrán belövések egy iskola és egy óvoda közelében csapódtak be, amelyekben éppen foglalkoztatást tartottak a gyerekeknek.
Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) közölte, hogy Szevasztopolban elfogott egy orosz állampolgárt, aki az ukrán katonai hírszerzésnek szolgáltatott információkat a Krím erődítményeiről. A "Luhanszki Népköztársaság" bírósága csütörtökön 14 és 20 év közötti szabadságvesztést szabott ki három volt ukrán katonára, akik aknavetővel tüzeltek sziveredonyecki lakóépületekre, és egyikük egy civilt is megölt.
(MTI)