Izrael egyelőre nem adott magyarázatot arra: miként kerülhette el a világ egyik legjobb titkosszolgálatának tartott Moszád, valamint a Sábák belbiztonsági szolgálat és az Ámán katonai hírszerzés figyelmét az, hogy a Hamász katonai szárnya, az ’Izz ed-Dín el-Kasszám évek óta készülődik a Gázai övezettel szomszédos izraeli települések lerohanására. Most, hogy megtörtént a behatolás, Izraelnek van indoka, casus bellije a több mint kétmilliós, mindössze 365 km² Gázai övezet polgári lakosságának kiirtására, elűzésére, illetve a fegyveresek likvidálására. A lefejezett izraeli csecsemőkről szóló, ám gyorsan hazugságnak bizonyult hír is ezt a célt szolgálta volna – írja az aljazeera.com és az nbcnews.com.
Zoom
Joe Biden - állította, hogy zsidó gyermekek lefejezéséről készült fényképeket mutattak neki (fotó: aa.com.tr.)
Az aljazeera.com idézi Joe Biden amerikai elnöknek a Hamász-harcosok által az izraeli településeken elkövetett, valójában meg nem történt lefejezéseiről alkotott véleményét. Egyébként a lefejezésekről szóló történetet a magyarországi sajtóban megszólaltatott ilyen-olyan Közel-Kelet-szakértők és hírmagyarázók is több ízben ismételgették:
Soha nem gondoltam volna, hogy olyan képeket látok, amelyeken terroristák zsidó gyermekeket lefejeznek. A zsidók számára a szombati támadás a holokauszt óta a legtöbb halálos áldozatot követelő nap volt – nyilatkozta Biden.
Biden elnök még szerdán kijelentette, hogy a zsidó vezetőkkel megejtett kerekasztal-megbeszélése során utóbbiak olyan fényképeket mutattak neki, amelyeken megcsonkított zsidó gyermekek holttesteit lehetett látni.
A pánarab hírtévé honlapja emlékeztet: az izraeli gyermekek Hamász fegyveresei általi lefejezéséről és a Gázai övezettel szomszédos ’Otéf ’Ázzá településein ejtett izraeli túszok megerőszakolásáról szóló állítások a Hamász támadását követő napon, tehát vasárnap terjedtek el a közösségi médiában. A lefejezésekről szóló állítások forrása Nicole Cedek, a Tel-Avivban szerkesztett i24 hírtévé tudósítója, aki élő adásban elmondta: izraeli katonák állítják, hogy saját szemükkel látták a lefejezett zsidó csecsemők holttesteit. (A hazug hírt közlő tudósító neve, a Cedek groteszk módon magyarul azt jelenti, hogy igazság – H. J.)
Zoom
Nicole Cedek - a hazugság kezdeti forrása (fotó: i24news)
Miután kiderült, hogy nem igaz a lefejezésekről szóló elnöki állítás, a Fehér Ház szóvivője újságírói kérdésre válaszolva kijelentette: megjegyzéseit Biden a híradásokra és az izraeli kormány (sic!) állításaira alapozta. (Vajon mikor fog kiderülni az, hogy az izraeli polgári halálos áldozatok száma sem annyi, amennyiről a hivatalos izraeli közlemények szólnak? – H. J.) A lefejezésekről szóló valótlan állítás másik forrása nem más, mint az izraeli miniszterelnök szóvivője, akit az nbc.news.com idéz:
Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök szóvivője szerdán azt közölte, hogy a Hamász hétvégi támadása után lefejezett kisgyermekeket találtak K’fár ’Ázzá kibucban.
Mi viszont emlékszünk még arra a zsidó hazugságra is, amikor a Magyarországon szinte mennybe menesztett Tom Lantos Kuvait iraki megszállása után bemutatott egy Nájirá esz-Szabáh nevű 15 éves lányt, az uralkodó család tagját az amerikai szenátoroknak, s azt állította, hogy a gyermek szemtanúja volt, amint Szaddám Huszein katonái kitépték a konnektorból az egyik kórház inkubátorainak vezetékeit, s ennek következtében az irakiak meggyilkoltak 312 csecsemőt.
Zoom
Nájírá esz-Szabáh - a Tom Lantos által bemutatott „tanú” (fotó: Wikipédia)
Szintén zsidó hazugság volt az is, hogy Irak tömegpusztító vegyi fegyvereket tárol a sivatagban. Ezek a hazugságok adták meg az „erkölcsi” alapját Irak hadüzenet nélküli lerohanásának.
H. J. – Kuruc.info