Az izraeli hadsereg ma délután újabb több száz halálos, illetve sebesült áldozatot követelő tömegmészárlást hajtott végre a Gázai övezetben. A magyar kormány szerint is „jogos önvédelmet” gyakorló izraeli hadsereg légiereje ezúttal a Gázai övezet északi részén levő Dzsebálijá menekülttáborban egy teljes lakónegyed házait döntötte romba, illetve romba döntött egy kilencszintes épületet a Gázai övezet középső részén levő Nuszejrát menekülttáborban – írja a palinfo.com.
Zoom
A Dzsebálijá menekülttábor az izraeli bombázás után (fotó: alarabiya.net)
A Gázai övezetbeli kórházi, illetve belügyminisztériumi jelentések szerint az eddigi információk alapján a Dszebálijai menekülttáborból mintegy 100 halottat és 400 sebesültet szállítottak az indonéz kórházba, sok halott, illetve sebesült még a romok alatt van.
Zoom
Halottak a bombázás után Dzsebálijában (fotó: palinfo.com)
Az izraeli légierő gépei bombázták a Gázai övezet középső részén levő Nuszejrát menekülttáborban álló, úgynevezett mérnöki épületet is. A 9 szintes épületben legalább 24 lakás volt, ahol helybeliek és a Gázai övezet északi részéből az izraeli hadsereg felszólítására elmenekült polgári személyek tartózkodtak. Az izraeli légierő minden előzetes figyelmeztetés nélkül lebombázta az épületet. Első becslések szerint 45 halálos és több tucat sebesült áldozata van ennek a támadásnak.
Zoom
Kórházi jelenet a Dzsebálijá menekülttábor bombázása után (fotó: palinfo.com)
A Gázai övezet Egészségügyi Minisztériuma a palinfo.com hírportállal közölte: a Dzsebálijá menekülttábor teljes lakónegyede elleni légitámadás halálos áldozatainak száma megközelítheti a gázavárosi Baptista Kórház ellen végrehajtott izraeli tömegmészárlás halálos áldozatatainak számát. Helyi beszámolók szerint az izraeli repülők 20 levegő-föld rakétát indítottak, illetve hat nagy, egyenként 1000 kilogramm súlyú, pusztító erejű amerikai gyártású bombát dobtak a lakónegyedre. Palesztin hírforrások megjegyzik: a Dzsebálijá menekülttábor egyben a világ legsűrűbben lakott pontja.
Hering J. - Kuruc.info