A Gázából nemrég kiszabadult egyik túsz szerdán elárulta, hogy közel 50 napig tartották fogva a padlásán az ENSZ Közel-Keleti Palesztin Menekülteket Segélyező és Munkaközvetítő Hivatal (UNRWA) egyik tanárának - írja a Neokohn.
A történetet Almog Boker, az izraeli 13-as csatorna újságírója hozta nyilvánosságra az X-en.
Zoom
Fotó: Ahmad Khateib / Flash90
A túsz azt is elmondta, hogy az őt fogva tartó tanár 10 gyermek apja. Elmondása szerint alig kapott élelmet vagy orvosi ellátást, és a tanár bezárva tartotta őt.
Boker riportja egy másik túszt is idéz, aki elmondta, hogy őt pedig egy gázai orvos tartotta túszként fogva, miközben gyerekeket kezelt.
Zoom
Vajon miért radikalizálódnak a tanárok is Gázában? (fotó: Yousef Masoud / The New York Times)
Még novemberben volt hír, hogy a ciszjordániai Nabluszban található UNRWA által működtetett egyik iskola egy olyan videót tett közzé a hivatalos Facebook-oldalán, amelyben egy fiatal diák a Hamász „dzsihádharcosainak” győzelmére szólított fel Gázában.
Számos bizonyíték van továbbá arra is, hogy az UNRWA gázai iskoláinak tanárai a közösségi médiában dicsérték a támadásokat, és kapcsolatban álltak a Hamász terroristáival.
Zoom
Az iskolák is támadás alatt állnak(fotó: Ibraheem Abu Mustafa / Reuters)
Az is kiderült, hogy az október 7-i támadásban résztvevő Hamász terroristák közül, több mint 100-an igazoltan az UNRWA iskoláiban végeztek.
Az UNRWA szerint alaptalan a vádaskodás, de a zsidók szavát nem illik megkérdőjelezni
Erről már a Neokohn nem ír, de a szervezet elutasítja a nem megalapozott vádaskodást, és követelik, hogy álljanak le vele a zsidók. 
Almog Broker szerint szó sincs vádaskodásról, hiszen zsidó tanúk mondták el ezt, és további vallomásokat ígér.
 
(Kuruc.info - Neokohn nyomán)
Kapcsolódó: