Ez év január 26-án a Nemzetközi Büntetőbíróság felszólította Izraelt, „gázai katonai műveletei során tegyen meg mindent a népirtás megelőzése érdekében.” A Dél-Afrikai Köztársaság kezdeményezésére indult eljárás nyomán született állásfoglalásában a testület kinyilvánította, hogy „elegendő bizonyíték áll rendelkezésre a népirtás vádjaira vonatkozóan”.
Zoom
Izraelnek a döntés értelmében „meg kell gátolnia és büntetnie a felbujtást a népirtásra”, valamint „intézkedéseket kell tennie az alapvető szolgáltatások helyreállítása és a humanitárius segítségnyújtás zavartalan biztosítása céljából”.
Zoom
A zsidó állam hatóságainak továbbá „egy hónapon belül jelentést kell készíteniük arról, mit tesznek a népirtás megakadályozása érdekében” – olvasható a hágai székhelyű Nemzetközi Büntetőbíróság határozatában.
Zoom
Vajon a „Közel-Kelet egyetlen demokráciája” mit tett a Nemzetközi Büntetőbíróság határozatának megszületése óta eltelt 10 nap folyamán? Íme:
  • A gázai egészségügyi minisztérium adatai szerint a „világ legerkölcsösebb hadserege” több mint ezer palesztint gyilkolt le a Gázai övezetben január 26. óta.
  • Izraeli katonák megtámadtak egy autót, amelyben egy család tagjai utaztak. Egy hatéves gyerek kivételével mindenkit lemészároltak. A Vöröskereszt a hír hallatán két orvost küldött a vérengzés helyszínére, de sem az róluk, sem pedig az állítólag életben maradt gyermek sorsáról nem áll rendelkezésre semmiféle információ.
  • Gázától északra egy tömegsírt találtak, melyben 30 megbilincselt és bekötött szemű palesztin holtteste feküdt.
  • A korábbi fogolycsere keretében az izraeli börtönökből kiszabadult palesztinok nyilvánosságra hozták, miféle kegyetlenkedéseknek (éheztetés, fizikai bántalmazás, folyamatos megalázás) voltak kitéve a „demokratikus” zsidó állam börtöneiben. A nyugati sajtó – mely nagy teret szentel a magyarországi büntetés-végrehajtási intézményben állítólag nem megfelelő bánásmódban részesülő olasz antifa nőnek - egyetlen szóval sem adott hírt a korábbi palesztin rabok döbbenetes beszámolóiról. (Miközben persze az európai és amerikai hírközlő eszközök továbbra is krokodilkönnyeket ontanak a tavaly október 7-i Hamász-akció során történt valós és kitalált események fölött.)
  • Az izraeli haderő január 26. óta további katonai műveleteket hajtott végre a Hán-Júniszban található Nasser Orvosi Központ, illetve az al-Amal Kórház ellen, melyek nyomán a két egészségügyi intézmény immár működésképtelenné vált. A világ „legerkölcsösebb katonái” több alkalommal is behatoltak a két kórházba, fegyverrel fenyegettek betegeket és ápolókat, orvosokat, a Palesztin Vöröskereszt legalább három tagját pedig megölték.
  • A zsidó állam hadereje ismételten távozásra szólította fel Hán-Júniszban, illetve a Gázavárosban még mindig ott tartózkodó palesztinokat. Több ezren el is menekültek, miközben helyi beszámolók szerint megállás nélkül folytatódtak a palesztinok elleni támadások, a letartóztatások.
  • Izrael az elmúlt másfél hét során minden korábbinál erősebben támadta az UNRWA elnevezésű segélyszervezetet, melynek anyagi támogatását az izraeli fenyegetőzések miatt több állam is felfüggeszteni kényszerült.
  • Tizenkét izraeli miniszter és a Knesszet 15 tagja jelent meg azon a jeruzsálemi konferencián, melynek résztvevői a Gázai övezet teljes izraeli bekebelezésére szólítottak föl. Mivel pedig - mint azt mi itt Magyarországon kiváltképpen jól tudjuk - „Izraelnek joga van a védekezésre”, Itamar Ben-Gvir nemzetbiztonságért felelős miniszter a palesztinokat „önkéntes migrációra” szólította föl (némi anyagi ellenszolgáltatás kilátásba helyezése mellett), sőt már az övezet területén létrehozandó 21 zsidó település helyét megjelölő térképet is bemutatott.
  • Február 3-án az esti órákban izraeli harci gépek a Gázai övezet déli részén, Rafahtól keletre csapást mértek egy óvoda épületére, melyben palesztin menekültek tartózkodtak. Az akció során többen meghaltak, többek között két kisgyermek is. Sokan megsebesültek.
  • Az alábbi videókat izraeli katonák készítették a Nemzetközi Büntetőbíróság határozata után. A döbbenetes felvételeken a „világ legerkölcsösebbjei” palesztinokkal kegyetlenkednek, háborús bűncselekményeikkel dicsekednek.
Gergely Bence - Kuruc.info
(Forrás és további információk itt.)