Oroszország kedden rakétákkal és drónokkal támadta a közép-ukrajnai Dnyipro várost. Ukrán médiajelentések szerint a támadásokban egy erőműben keletkeztek károk, és fennakadás következett be a város vízellátásában.
A közel egymillió lakosú várost egy rakéta és négy, délről, keletről és északról közeledő dróncsoport támadta - közölte az ukrán légierő a Telegram üzenetküldő alkalmazáson. Jelentésük szerint az indított 23 drónból 16-ot lelőttek.
Ukrajna legnagyobb privát energiaszolgáltatója, a DTEK tájékoztatása alapján egy hőerőmű jelentős károkat szenvedett, de áldozatok nem voltak.
A DTEK nem nevezte meg az érintett erőművet, a dnyiprói vízművek Telegram csatornán tett bejelentése alapján viszont a vízellátás áramkimaradás miatt részben szünetelt. Az ukrán médiában megjelent jelentésekből pedig az derül ki, hogy egy dnyiprói erőművet ért találat.
Szerhij Liszak Dnyipropetrovszk megye kormányzója keddi tájékoztatása alapján csapás érte az energetikai infrastruktúrát, részletekbe azonban nem bocsátkozott. Tájékoztatása szerint az áramellátást azóta már helyreállították. Elmondta, hogy 10 drónt semmisítettek meg a város felett.
(MTI)