Steffen Rüdiger Seibert (63), Németország Izraelben akkreditált nagykövete tegnap ellátogatott a ciszjordániai Bírzeit településen működő Bírzeit Egyetem kampuszán levő Palesztin Múzeumba, ám az egyetemi hallgatók megfutamították a diplomatát és kíséretét, akik futólépésben igyekeztek elérni a rájuk várakozó autót. A nagykövet kergetése, majd autóba szállása után a hallgatók kórusa zengte a „jallah, bárrá, bárrá!” (gyerünk, kifelé, kifelé!) noszogató jelszavakat - írja a paltodaytv.com.
Zoom
Steffen Rüdiger Seibert (fotó: AP)
Steffen Rüdiger Seibert, Németország izraeli nagykövete tegnap Tel-Avivból átrándult „jópofáskodni” a megszállt Bírzeit (ejtsd: Bírzejt), keresztény többségű palesztin településen levő Palesztin Múzeumba. A Rámalláh városától 7 kilométerrel északra található, mintegy 4500 lakosú palesztin településen működik a palesztin nemzeti mozgalom egyik kiindulópontjának számító Bírzeit Egyetem, amelynek hallgatói nem nézték jó szemmel az Izrael egyik legnagyobb támogatójának számító Németország nagykövetének múzeumi látogatását.
Zoom
A német nagykövet a marokkói zsidók jeruzsálemi mimúna-ünnepségén - innen nem kergették el (videókép)
Amint az a mellékelt videón is látható, hallható, az egyetemisták, amikor meglátták a német nagykövetet a Palesztin Múzeumnak is helyet adó Bírzeit Egyetem kampusza területén, kórusban kiabálták a „jálláh, bárrá, bárrá!” (gyerünk, kifelé, kifelé!) noszogató szavakat a futólépésben menekülő diplomatának és kíséretének. Az ismerten Izrael-csicska nagykövet és kísérete nagy nehezen elérte a rájuk várakozó gépkocsit, beszálltak, de az őket üldöző hallgatók rugdosták, dobálták az autót, letörték a visszapillantó tükröt.
A fenti hírt közlő paltodaytv.com hírportál megjegyzi: Németország továbbra is támogatja a Gázai övezet ellen már 207 napja tartó izraeli agressziót. Izrael repülőgépei kórházakat, épületeket, toronyházakat és a palesztin civilek otthonait bombázzák, elpusztítják a civil lakosság lakóházait, megakadályozzák a víz, élelmiszer, gyógyszer és az üzemanyag bejuttatását a Gázai övezetbe.
Hering J. – Kuruc.info