A jemeni húszi hadsereg légvédelme ismét lelőtt egy amerikai MQ-9 Reaper pilóta nélküli harci repülőgépet. A húszik elleni amerikai-brit agresszió kezdete óta ez már az ötödik MQ-9-es amerikai drón, amelyet sikerült Jemen légterében lelőni. A Jemeni Fegyveres Erők hadserege tovább fejleszti védelmi képességét, hogy sikerrel felvehesse a harcot az amerikai és brit agresszióval, s elősegítse az elnyomott palesztin nép győzelmét – közli az X-plattformon Jahja Szárí’a (يحيى سريع) dandártábornok, a Jemeni Fegyveres Erők szóvivője.
Zoom
Jahja Száría szóvivő - akinek nemrégiben izraeli és amerikai források a halálhírét keltették
A Jemeni Fegyveres Erők (valójában a dél-arábiai országban, kisebbségben élő síita-zajdita húszi felkelők hadserege – H. J.) légvédelme mintegy két órával ezelőtt El-Bajdá kormányzóság légterében lelőtt egy modern (és igen drága) MQ-9 Reaper típusú, AGM-14 Hellfire (pokoltűz) rakétával és légibombával felszerelt, ellenséges küldetést végrehajtó pilóta nélküli amerikai harci repülőt. A szóvivő megjegyezte: a Jemeni Fegyveres Erők elleni amerikai-brit agresszió kezdete óta a húszik légvédelme eddig lelőtt öt MQ-9 amerikai drónt, s a mai lelövést megelőzően legutóbb néhány nappal ezelőtt Maarib kormányzóság felett.
Zoom
MQ-9 Reaper amerikai pilóta nélküli repülőgép
Jahja Szárí’a dandártábornok azt is közölte, hogy az amerikai drónt a mai napon hazai gyártású föld-levegő rakétával vették célba, s a sikeres művelet képi jeleneteit később teszik közzé. „A Jemeni Fegyveres Erők tovább folytatják a katonai hadműveleteket az elnyomott palesztin nép győzelme érdekében, egészen a Gázai övezet elleni ostrom feloldásáig”- közölte Jahja Szárí’a dandártábornok, a Jemeni Fegyveres Erők katonai szóvivője.
A jemeni karikaturisták máris reagáltak az izraeli érdekeket végrehajtó amerikai drón lelövésére:
Zoom
Levágja a jenki támadó horgas orrát a jemeni zászlós kar fogta rövid, övre akasztott, híres görbe jemeni tőr, a dzsambijja
Hering J. – Kuruc.info