Repülőgépek parkolóhelyeire és az ukrán fegyveres erők légibázis-infrastruktúrájára, valamint a külföldi zsoldosok ideiglenes telepítési helyére, személyzet nélküli hajók felkészítésének helyszíneire, továbbá lőszer- és robbanóanyag-raktárokra mért csoportos csapást nagy hatótávolságú, légi és földi indítású precíziós fegyverekkel és drónokkal szerda reggel az orosz hadsereg - közölte az orosz védelmi minisztérium.
A tájékoztatás értelmében egy orosz Iszkander-M műveleti-harcászati rakétarendszer megsemmisítette az ukrán Sz-300-as légvédelmi rendszer két indítóállását, két radarját és harcirányító kabinjait Poltava megyében.
A tárca szerint az orosz hadsereg az elmúlt nap folyamán hatból öt frontszakaszon előrenyomult, miközben 15 ukrán ellenrohamot vert vissza.
A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek szerdán ukrán tüzérségi és dróntámadást.
Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerdán elmondta, hogy Vlagyimir Putyin elnök kedd este megbeszélést folytatott Andrej Belouszov védelmi miniszterrel és Valerij Geraszimov vezérkari főnökkel. Az eszmecserén részt vettek a katonai körzetek parancsnokai is. A tanácskozás részvevői beszámoltak az elnöknek a "különleges hadművelet" előrehaladásáról és a tervekről. A közös értekezletet követően az államfő külön is megbeszélést folytatott a részvevőkkel.
(MTI nyomán)