Felvételek sora jelent meg arról, ahogy a híres orosz harckocsigyárba, az Uralvagonzavodba szállítanak egy megszerzett ukrán Leopard 2A6-os harckocsit.
Az ukrajnai háborúban rendszeres, hogy a felek hátrahagyják a sérült haditechnikát, amelyre aztán szert tesznek a másik oldal fegyveresei. A legfrissebb felvételek alapján az oroszok most komoly sikert értek el, mivel az egyik legmodernebb nyugati gyártmányú harckocsit, a Leopard 2A6-os egyik példányát szerezték meg. Jellemző, hogy ilyenkor ezeket igyekeznek töviről hegyire átvizsgálni, ezzel szert tenni azokra az egyedi technológiai megoldásokra, amelyeket próbálnak a gyártók a legnagyobb titokban tartani. Később ezeket akár hasznosítani is tudják majd az új fejlesztések során.
A felvételen az látható, ahogy a harckocsit bevontatják a legendás orosz harckocsigyárba, majd átadják azokat az orosz hadmérnököknek, hogy megkezdjék a szükséges elemzéseket. A leírás szerint az üzembe szállított Leopard 2A6-ost sikerült a legjobb állapotban megszerezniük az orosz csapatoknak. A szakemberek így jobban beleláthatnak a nyugati kombinált páncélvédelembe, a fegyvertartó kialakításába. Ezen felül a motor és a sebességváltó is új információkat nyújthat a jövőben fejlesztendő orosz harckocsik építésénél. Vélhetően a megszerzett Leopardot számos tesznek is alá fogják vetni, hogy megvizsgálják a működés közben nyújtott képességeit is, és a kapott adatokat összehasonlítsák a korábban gyártott orosz páncélosok teljesítményével, írja a Portfólió.