A Hezbollah már túllépett az Izrael által okozott "fájdalmas csapásokon" - jelentette ki kedden Naim Kasszem sejk, a libanoni szervezet főtitkár-helyettese.
Kasszem a Hezbollah és Izrael közötti fegyveres konfliktust olyan háborúhoz hasonlította, amely arról szól, hogy melyik fél sírja el magát előbb, és szerinte nem a Hezbollah lesz az. Hozzáfűzte: a szervezet egy évnyi harc után is megőrizte képességeit.
Az izraeli hadsereg kedden tudtatta, hogy légiereje bejrúti támadásában az előző este likvidálta Szuhail Husszein Husszeinit, a síita milícia logisztikai főnökét, főhadiszállásának vezetőjét. Ez a katonai központ a felelős egyebek között a fegyverek átadásáért Irán és a Hezbollah, valamint a fegyverek elosztásáért a Hezbollah egységei között.
Mindeközben Abbász Aragcsi iráni külügyminiszter kedden megtorlást ígérve óva intette Izraelt attól, hogy bármilyen támadást indítson az iszlám köztársaság ellen, válaszul a zsidó állam ellen egy héttel ezelőtt indított nagyszabású iráni rakétatámadásra.
Aragcsi a nap folyamán Szaúd-Arábiába repül, majd további más Öböl-menti, az iráni-izraeli konfliktusban semlegességet hirdető és szintén jelentős energiaexportőrként számon tartott országba is ellátogat, hogy a közel-keleti válságról értekezzenek.
"Folytatódik a párbeszéd a térségbeli fejleményekről annak érdekében, hogy megakadályozzuk a cionista rezsim Libanonban elkövetett szégyentelen bűntetteit, amelyek a gázai bűntettek folytatását jelentik(…) Arra törekszünk, hogy a régió országai együtt lépjenek fel a brutális libanoni támadások leállításáért" - fogalmazott az iráni állami médiában az tárcavezető.
(MTI nyomán)