In medias res felütéssel kezdve írásomat, nézzük röviden, ki is volt a címben megnevezett Rudolf Höss. Baden-Badenben született hithű katolikus családban. Nincsen új a nap alatt: állítása szerint gyerekkorában a társadalmi integrációra 600 éve képtelen cigányok egyszer kis híján elrabolták. Ismert, hogy Victor Hugo klasszikus remekművében, A párizsi Notre Dame, 1482 című regényben (a fordítások nem, de az eredeti francia cím tartalmazza az évszámot - a szerk.) is szerepel a vándorcigányok által elkövetett gyermekrablás motívuma. Nyilván nem eseti, elszigetelt jelenségről van tehát szó. Höss apja, aki korábban katonatisztként Német Kelet-Afrikában szolgált, katonai szigorral a keresztény tanok betartására nevelte, mivel fiának papi hivatást képzelt el. Höss úgy nőtt fel, hogy szinte fanatikusan hitt az erkölcsi értelemben vett kötelesség meghatározó szerepében. Életének korai szakában komoly jelentősége volt a bűnnek és a bűntől való vezeklésnek. 1922-ben megvált a katolikus egyháztól, és Hitler egy müncheni beszédét hallva csatlakozott a nemzetiszocialista párthoz. 1934-ben lépett be az SS-be, s még ez év decemberben kinevezték a dachaui börtöntábor blokkvezetőjének. 1940. május 1-jétől három és fél éven keresztül volt az auschwitzi tábor parancsnoka, ez idő alatt jelentősen bővítette az eredeti létesítményt.
Zoom
Richard Baer, dr. Josef Mengele és Rudolf Höss (a kép jobb szélén)
A Wikipédia Hössről szóló szócikke szerint „1944. május 8-án Höß visszatért Auschwitzba, hogy felügyelje azt a műveletet (Höss-akció), amely során 1944 májusa és júliusa között, 56 nap alatt mintegy 430.000 magyarországi zsidót szállítottak Auschwitzba, és öltek meg. Még a Höß által korábban bővített létesítmény sem volt képes ennyi holttestet megsemmisíteni, több ezer tetemet a szabadban ásott gödrökben voltak kénytelenek elégetni. Nyiszli Miklós számos, általa ebben az időszakban észlelt kegyetlenkedést leírt Orvos voltam Auschwitzban című könyvében”. Minő kár, hogy a netes lexikon a szélhámos Nyiszlire való hivatkozással teljesen hitelteleníti önmagát! Nyiszli önvallomása szerint Mengele asszisztense volt, és „számtalan elgázosítást látott közvetlen közelről”, s például tudósít négy, egyenként 200 méter hosszúságú gázkamráról, melyeket a mai napig nem találtak meg – íme, itt a legújabb kihívás a sobibori régészexpedíció tagjai számára! –, s a szövetségesek egyetlen, 1944-es légifelvétele sem tanúskodik róla. E titok ködébe burkolódzó objektumokban Nyiszli víziója szerint naponta állítólag 25 ezer zsidó embert öltek meg, vagyis Auschwitz működése alatt összesen 36 milliót. Hogy a világ zsidóságának összlétszáma az 1940-es évek elején 16 millió lehetett, nos ez a „szemtanú”, a „túlélő” Nyiszlit a legkevésbé sem zavarja. Igaz, manapság a holokauszt történészei nem igen hivatkoznak már rá, hiszen számukra is vállalhatatlan és kínos e szélhámos memoárjában fellelhető hallucinációs kényszerképzet-sorozatra történő utalás.

Szívszaggató kérés
A tengelyhatalmak veresége után 1946. március 11-én a brit csapatok elfogták. A Hösst letartóztató brit egység parancsnoka egy Berlinből Angliába menekült németországi zsidó, Hans Alexander volt. A „britek” Hösst kegyetlenül bántalmazták, kínvallatásnak vetették alá, szerepe mindössze annyi volt, hogy a szövetségesek által angol nyelven előre megszerkesztett, majd németre fordított „beismerő vallomást” aláírja. 1946. április 15-én jelent meg a nürnbergi kirakatbíróság előtt, ahol már előre megírt halálos ítélet várt rá. 1946. május 25-én átadták a lengyel hatóságoknak, akik gyilkosság vádjával bíróság elé állították. Pere 1947. március 11-től 29-éig tartott. 1947. április 2-án kötél általi halálra ítélték, az ítéletet a központi tábor, Auschwitz-I területén hajtották végre 1947. április 16-án. Epilógusként megjegyzendő, hogy a mai napig helyeznek el turisták a bitófa előtt virágokat, koszorúkat Höss emlékére, melyeket a múzeum éber illetékesei szorgos kezekkel rögvest eltávolíttatnak.
Ami a videoklipünkön szereplő Höss unoka életútját, metamorfózisát illeti, nos, az tipikus 1945 utáni német életsors. Rainer Höss meakulpázik, hamut szór a fejére, mindenben a mai kor hivatalos, polkorrekt ideológiájához igazodó kóros megfelelési kényszerben szenved. Az egész jelenkori német hivatalos közvélemény-alkotás és annak formálói, megmondóemberei történelmi amnéziában szenvednek, és a második világháborúban győztes angolszász-szovjet koalíció kanonizált propagandakliséit kérődzik vissza folyamatosan immár 70 esztendeje, ahelyett, hogy a rendelkezésünkre álló történeti források objektív, tacitusi szellemű, „sine ira et studio” mérlegelésével végre reális képet festenének Németország 1933 és 1945 közötti történetéről. S ehhez kapcsolódva, immár legfőbb ideje lenne az amerikai és brit levéltárakban még mindig „szigorúan titkos” besorolás alatt lévő második világháborús aktahegyek felszabadítása, kutathatóvá tétele. Vajon miért is kell ezeket a dokumentumokat még 2014-ben is hét lakat alatt őrizni-rejtegetni?
A tartós politikai zuhanórepülésben szenvedő MSZP kampányvideó-választása – a szelekciót Nagy László, a szocialisták nyíregyházi polgármesterjelöltje végezte – pedig kissé érthetetlen számunkra. Igaz, a Falus-féle eszement dézsás-nyakon öntős klip után már semmin sem csodálkozhatunk. Nyíregyházán a szocik Kovács Ferenc jelenlegi, fideszes polgármestert kívánják legyőzni. Nos, mi köze van az abszolút atlantista, globalista és cionista, az év 365 napján holokauszt emlékévet tartó Fidesznek a kisfilmben szereplő „szélsőjobboldali” pártok bármelyikéhez is? Sok mindent lehet a jelenlegi kormánypártra mondani, azt azonban nem, hogy bármi köze lenne az ún. szélsőjobboldalhoz vagy túltengene benne a nemzeti elkötelezettség és érdekérvényesítés iránti szándék. Orbánék csapata ugyanis mindenben megfelel a jelenlegi kozmopolita globális-vakoló háttérhatalom kimondott és kimondatlan elvárásainak. Egy szó mint száz, az elvtársak a szabolcsi megyeszékhelyen is hálószaggató öngólokat rugdosnak kapujukba, tovább haladva a „Párt” önfelszámolásának (lenini) útján.
Lipusz Zsolt
Figyelembe véve az MSZP mélyrepülését, illetve a tavaszi választások szoros szabolcsi eredményeit, nyilván a "nácista-fasiszta" Jobbiktól retteg a "baloldal". Persze a sokfelvonásos "itt a náci, hol a náci" játék egyre követhetetlenebb, éppen a minap adtunk hírt a szocionistákat antiszemitázó friss és üde fideszes kampányfogásról. A kétségbeesés és a szokásos nívó megvan hát, az biztos.
Rainer Höss megríkató videója eredetileg az EP-választás kampányára volt időzítve, és az EU-szkeptikus brit UKIP egyre inkább zsidóbarát Le Penéket antiszemitázó vezérének, Nigel Farage-nek a románok elleni gonosz "rasszizmusát" követte.
(Kuruc.info)