Avigdor Lieberman izraeli külügyminiszter egy - a választásokat megelőző - rendezvényen, Herclijában kifejtette, hogy aki ellenük van, azzal nincs mit tenni: egy baltával le kell vágni a fejét, különben a zsidóság nem tud életben maradni.
Az izraeli arab pártok tiltakoztak: ez szerintük az Iszlám Állam zsidó verzióját jelenti. Lieberman évekkel ezelőtt a Vörös-tenger vizébe kívánt fojtani minden palesztint. Milyen ország és milyen kultúra az, ahol ilyen nézetekkel ekkora karriert lehet befutni? Az Ilan Mor izraeli nagykövet vezette budapesti nagykövetség szerint „kampány van”, Lieberman pedig nem külügyminiszterként, hanem politikusként beszélt. Nehéz higgadtan értékelni ezt az erkölcstelen, talmudista és pragmatista magyarázkodást.

Lieberman az izraeli diplomaták főnöke
Lieberman kijelentése óta eltelt két hét, de nem történt semmi. Ezek szerint a Közel-Kelet egyetlen demokráciájának hazudott zsidó államban elfogadott a kisebbségek brutális fizikai megsemmisítésére irányuló uszítás. Az egész ügyet az teszi különösen elgondolkodtatóvá, hogy a nagy nemzetközi hírügynökségek tudósítottak az izraeli külügyminiszter által elmondottakról, de valami természetfeletti okból kifolyólag ez a gyilkosságra buzdító üzenet nem érte el sem a politikusok, sem a médiamunkások nagy részének ingerküszöbét. De vajon miért nem?
Játszunk el egy pillanatra azzal a gondolattal, hogy történetesen a francia külügyminiszter mondana valami hasonlót a zsidókról. Hány évszázadig emlegetnék naponta a nevét?

Valami ilyesmire gondolhatott a kedves külügyminiszter úr
Izrael Állam vezetői - köztük a szélsőjobboldali Netanjahu miniszterelnök - azóta sem kértek bocsánatot az araboktól, és nem közösítették ki maguk közül a nyilvánvalóan „derék demokrata” Avigdor Lieberman külügyminisztert sem. De hallgatnak a nemzetközi szervezetek, az emberi jogok megszállott harcosai, a kirekesztés és a gyűlöletkeltés elleni világhálózatok aktivistái is. A Soros és a CIA által pénzelt civil szervezetek szelektív hallása aligha magyarázható.
Mintha semmi sem történt volna. A politikusok a sunyi hallgatást választották. (Akik mégis tiltakoztak, azoktól elnézést.) Nem gondolják, hogy ezzel önmaguk semmisítik meg az erkölcsi alapját annak, hogy később bármilyen más ügyben megnyilvánuljanak?
Miért hallgatnak az USA és az EU vezetői? Miért nem tiltakoznak az európai országok vezetői, akik egyébként állandóan a kisebbségek jogait óvják? Miért nem rendelték be meghallgatásra az izraeli nagyköveteket, és miért nem követeltek magyarázatot? Vagy elfogadhatónak tartják a történteket?

Ilan Mor is egy nagyon barátságos zsidó
Időközben Ilan Mor, Izrael Állam budapesti nagykövete azzal a kéréssel fordult a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatósághoz, hogy Csermer Boglárka (Boggie) dalának háttérvetítéséből távolítsák el az alábbi mondatot: ”2014 - Gáza - az áldozatok kétharmada civil, köztük több mint 500 gyermek.” Az izraeli terrorállam képviselője szerint ez a mondat „kényes politikai mondanivalót hordoz Izraelről.” Valóban? De akkor mit gondoljunk azokról a gyilkosságokról, melyeket a „világ legerkölcsösebb” hadserege követett el Gázában? Úgy tűnik Ilan Mor megfeledkezett az interneten bárki számára elérhető és bizonyítékként szolgáló felvételekről. Amit ott látható, az - jóvátehetetlen.
Nem véletlen, hogy a zsidó állam érdekeit maximálisan kiszolgáló Egyesült Államokban is egyre többen aggódnak Izrael politikájának radikalizálódása miatt.
(Forrás: Facebook)
Kapcsolódó: