2019. augusztus 25., vasárnap, Lajos, Patrícia, Elemér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:04 Bűnmegelőzési razziát tartott a rendőrség Budapest V., VI. és VII. kerületében21:39 Teljes gőzzel üzemel a török-amerikai műveleti központ20:58 Negyvennyolcezer embert evakuáltak a kelet-kínai Fucsien tartományban a Bailu tájfun közeledése miatt20:26 90 év bölcsesség19:53 Míg anyjuk a benzinkúton vásárolt, füstmérgezést szenvedett három gyerek egy fővárosi lakástűzben 19:21 Rohamosan pusztul a világ tüdeje, az Amazonas18:35 A telefonja és a cigarettája mellett a fiú gyógyszere is kellett a belvárosi rablóknak 18:02 Megrendelték az első magyar fejlesztésű, kompozit testű repülőgépet17:41 Három tonna kokaint foglaltak le Rotterdamban17:05 Közös megyei listát indít Komárom-Esztergomban a Jobbik, a DK, az MSZP, a Momentum stb.16:49 Nem lopott, csak önkényesen elvett autó parkolt bunkón az árokban Barcson16:32 Egy androiddal a fedélzetén érkezett a Szojuz az űrállomáshoz, de nem sikerült a csatlakozás - Fedor hétfőn újrázik15:16 "Egyszer és mindenkorra, bármilyen formában merüljön is fel: összefog-e a Jobbik bármelyik baloldali párttal?"14:43 Szó szerint égető a helyzet: a tűzoltók 74 százaléka készül a pálya elhagyására14:04 "A tegnapi is a nemzet egyik sikeres napja volt" - Irán új rakétát tesztelt
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika :: :: Hozzászólások

Auschwitzi kóla

Reklám

Vasárnap délutánra 23 civil szervezet hirdetett szolidaritási sétát az úgynevezett „kirekesztés” ellen, ezzel óhajtották ellensúlyozni a Coca-Cola botrányos reklámkampánya elleni tiltakozást. A séta megtörtént, a baloldali média szerint több százan vettek részt a rendezvényen. A szűkszavú tudósítások is mutatják, hogy miközben az italos cég homoszexualitást népszerűsítő kampánya elleni petíciót több tízezren írták alá, az ellenakció érdektelenségbe fulladt. A képes beszámolók nagyon ügyeltek arra, hogy ne nagyon mutassák a soványka tömeget. Nem is lenne érdemes foglalkozni a vasárnapi sétával, ha az egyik beszédben nem hangzott volna el a bűvös szó. Auschwitz.
Zoom
Zoom
A Clark Ádám téren kezdődött a rendezvény, több beszéd hangzott el, Dés László zenélt egy keveset, s mondott valami hülyeséget is, nem érdemes idézni. Az utolsó felszólaló Peksáné Gyémánt Ágnes volt. A hírekből értesültem arról, hogy létezik ez a hölgy, korábban soha nem hallottam a nevét, pedig valami homoszexuális csoport aktivistája, több homorendezvényen szólalt már fel, tehát a közélet szereplője. Most igyekeztem tájékozódni, megnéztem, a YouTube mit őriz Ágnes asszony életművéből.
Zoom
Zoom
Idén májusban Kövér László egy lakossági fórumon azt mondta, a pedofíliával egyenértékű, ha valaki azt követeli, házasodhassanak a homoszexuális emberek, s gyermeket is fogadhassanak örökbe. Nem vagyok Kövér-rajongó, de a házelnök véleményét osztom. Kövér megnyilatkozása persze kiverte a biztosítékot szivárványos körökben, néhány tucat ember az Országház előtt demonstrált, s beszédet mondott Ágnes asszony is. Érdemes belehallgatni a felvételbe. Az elején egy fura mondat:
„A lányom és a felesége az én családom.”
Zoom
Peksáné Gyémánt Ágnes
Degenerált mondat, mindenki tudja, ilyet normális ember nem ejt ki a száján. Később a szónok nácizott is egy jót, a háttérben pedig (a felvétel elején) felbukkant egy különös alak fényképezőgéppel a kezében. Mécs Imre, a liberális demokrácia nagy bozótharcosa, aki mindenhol ott van, mert nélküle nincs balos tüntetés, nincs nácizás.
Zoom
A "24 karátos" Gyémánt Ágnes szóban forgó kislánya tehát az a "Peksa Kama" (fenti képen), aki a "Budapest Pride" szervezője, sajtószóvivője, és az idei buzivonagláson hazánkat "undorító országnak" nevezte (lásd bővebben a kapcsolódó anyagok között; fotó: Németh Sz. Péter / Index)
Tegnap tehát felszólalt Pesksáné Gyémánt Ágnes, s beszédét ezekkel a szavakkal kezdte (a teljes beszéd meghallgatható a mérce.hu Facebook-oldalán, a tegnapi rendezvényt rögzítő felvételen 39:40-től):
Én Gyémánt Ágnes vagyok, mozgássérült, de mondhatnám, hogy kettő az egyben, mert egy LMBTQ-gyerek (?!) édesanyja is vagyok. A lányom az LMBTQ-közösség tagja. De azt is mondhatnám, hogy három az egyben, mert nagyapámat Auschwitzban ölték meg még harminc rokonommal. Az édesapám Borban volt munkaszolgálatos és hazajött szerencsére, ezért állhatok most itt. Ez az identitás ugyanolyan fontos nekem, mint az, hogy mozgássérült vagyok és anya.
Ágnesünk identitásának tehát három eleme van: mozgássérült, „LMBTQ-gyerek” édesanyja, és holokausztos zsidó. Már csak az a kérdés, mi köze Auschwitznak a testi fogyatékossághoz és a ferde hajlamú gyermekhez? S mi köze a kólához? Miért kell folyton előhozakodni Auschwitzcal? Honnan ez a beteges hobbi?
A Coca-Cola talán indíthatna egy újabb, „érzékenyítő” reklámkampányt. Auschwitzi kóla, sárga csillaggal, „Arbeit macht frei” felirattal. Igazi identitásépítő és -erősítő kampány, hatmillió palackkal. Biztosan sikere lenne.
B. - Kuruc.info
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready