2019. október 18., péntek, Lukács napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:31 Mussolini, a zsidóság ideálja21:52 Nem vicc: Venezuelát is beválasztották az ENSZ Emberi Jogi Tanácsába21:06 Megtámadták a választási eredményt az I. és a VIII. kerületben is20:37 Emléktáblát avattak a Nemzeti Múzeum oláh kifosztását megakadályozó Bandholtz tábornok tiszteletére20:13 Erdogan mégis fogadta az amerikai alelnököt, sőt még tűzszüneti megállapodást is kötött vele19:38 Úgy tűnik, Erdogan elvitte a kiegyezést Aszadnak és a kurdoknak19:18 "Német"országban állandósult a kurd-török háború18:58 Megszületett a megállapodás a brit kilépésről18:24 Fáziskésés17:47 Élve ástak el egy újszülöttet ómigránsaink őshazájában17:13 "Megb@szlak, csicska!" - Kibukott a keserűség az eltérő kultúrából a rasszista körforgalom miatt16:48 A hétvégén is marad a jó idő15:51 Valaki vegyi fegyvert használt Szíriában - a törökök és a kurdok egymásra mutogatnak15:22 Román késelt moldovait Budapesten14:46 Tűzrőlpattant menyecske miatt volt dolguk a mentőknek a fővárosban
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika :: :: Hozzászólások

Auschwitzi kóla

Reklám

Vasárnap délutánra 23 civil szervezet hirdetett szolidaritási sétát az úgynevezett „kirekesztés” ellen, ezzel óhajtották ellensúlyozni a Coca-Cola botrányos reklámkampánya elleni tiltakozást. A séta megtörtént, a baloldali média szerint több százan vettek részt a rendezvényen. A szűkszavú tudósítások is mutatják, hogy miközben az italos cég homoszexualitást népszerűsítő kampánya elleni petíciót több tízezren írták alá, az ellenakció érdektelenségbe fulladt. A képes beszámolók nagyon ügyeltek arra, hogy ne nagyon mutassák a soványka tömeget. Nem is lenne érdemes foglalkozni a vasárnapi sétával, ha az egyik beszédben nem hangzott volna el a bűvös szó. Auschwitz.
Zoom
Zoom
A Clark Ádám téren kezdődött a rendezvény, több beszéd hangzott el, Dés László zenélt egy keveset, s mondott valami hülyeséget is, nem érdemes idézni. Az utolsó felszólaló Peksáné Gyémánt Ágnes volt. A hírekből értesültem arról, hogy létezik ez a hölgy, korábban soha nem hallottam a nevét, pedig valami homoszexuális csoport aktivistája, több homorendezvényen szólalt már fel, tehát a közélet szereplője. Most igyekeztem tájékozódni, megnéztem, a YouTube mit őriz Ágnes asszony életművéből.
Zoom
Zoom
Idén májusban Kövér László egy lakossági fórumon azt mondta, a pedofíliával egyenértékű, ha valaki azt követeli, házasodhassanak a homoszexuális emberek, s gyermeket is fogadhassanak örökbe. Nem vagyok Kövér-rajongó, de a házelnök véleményét osztom. Kövér megnyilatkozása persze kiverte a biztosítékot szivárványos körökben, néhány tucat ember az Országház előtt demonstrált, s beszédet mondott Ágnes asszony is. Érdemes belehallgatni a felvételbe. Az elején egy fura mondat:
„A lányom és a felesége az én családom.”
Zoom
Peksáné Gyémánt Ágnes
Degenerált mondat, mindenki tudja, ilyet normális ember nem ejt ki a száján. Később a szónok nácizott is egy jót, a háttérben pedig (a felvétel elején) felbukkant egy különös alak fényképezőgéppel a kezében. Mécs Imre, a liberális demokrácia nagy bozótharcosa, aki mindenhol ott van, mert nélküle nincs balos tüntetés, nincs nácizás.
Zoom
A "24 karátos" Gyémánt Ágnes szóban forgó kislánya tehát az a "Peksa Kama" (fenti képen), aki a "Budapest Pride" szervezője, sajtószóvivője, és az idei buzivonagláson hazánkat "undorító országnak" nevezte (lásd bővebben a kapcsolódó anyagok között; fotó: Németh Sz. Péter / Index)
Tegnap tehát felszólalt Pesksáné Gyémánt Ágnes, s beszédét ezekkel a szavakkal kezdte (a teljes beszéd meghallgatható a mérce.hu Facebook-oldalán, a tegnapi rendezvényt rögzítő felvételen 39:40-től):
Én Gyémánt Ágnes vagyok, mozgássérült, de mondhatnám, hogy kettő az egyben, mert egy LMBTQ-gyerek (?!) édesanyja is vagyok. A lányom az LMBTQ-közösség tagja. De azt is mondhatnám, hogy három az egyben, mert nagyapámat Auschwitzban ölték meg még harminc rokonommal. Az édesapám Borban volt munkaszolgálatos és hazajött szerencsére, ezért állhatok most itt. Ez az identitás ugyanolyan fontos nekem, mint az, hogy mozgássérült vagyok és anya.
Ágnesünk identitásának tehát három eleme van: mozgássérült, „LMBTQ-gyerek” édesanyja, és holokausztos zsidó. Már csak az a kérdés, mi köze Auschwitznak a testi fogyatékossághoz és a ferde hajlamú gyermekhez? S mi köze a kólához? Miért kell folyton előhozakodni Auschwitzcal? Honnan ez a beteges hobbi?
A Coca-Cola talán indíthatna egy újabb, „érzékenyítő” reklámkampányt. Auschwitzi kóla, sárga csillaggal, „Arbeit macht frei” felirattal. Igazi identitásépítő és -erősítő kampány, hatmillió palackkal. Biztosan sikere lenne.
B. - Kuruc.info
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready