2020. január 20., hétfő, Sebestyén, Sebő napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
13:52 Isten veled, édes hazánk!13:20 Még a végén ráébred az EU-vezetés, hogy a palesztinoknak is vannak emberi jogaik13:03 Felmenthetik a férfit, aki meg akarta ölni szüleit12:41 Dróntámadást hajtottak végre egy orosz bázis ellen Szíriában12:27 Vádat emeltek tömegszerencsétlenség okozása miatt egy metróvezető és egy forgalomirányító ellen12:11 Kína betiltja az egyszer használatos műanyagokat11:46 Az most a téma Amerikában, milyen mintájú egyenruhában kellene "rejtőzködni" az űrben11:19 "Nem vagyunk egyek" - Zsindex-alapító mutatja meg, miért fölösleges a Pokorni-félék alázkodása a bosszú népe előtt10:25 2015 óta 100 milliárdot költött propagandára a kormány10:03 Tucatjával nyithattak illegális hoteleket Budapesten09:40 Ausztrália: tűzvész közben jég- és porvihar09:11 Fekete-Győr máris szívesen megszabadulna a ballib versenytársaktól - csak Gyurcsányt tartaná meg08:41 Kényszerszabadságra küldték a Fehér Ház európai és orosz kérdésekkel foglalkozó tanácsadóját08:27 Lezajlottak az időközi választások07:46 Csaknem háromszáz határsértővel szemben intézkedtek a hét végén
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika :: :: Hozzászólások

1919 szellemisége újra a pesti utcán

Reklám

Sokszor cikkeztünk már róla, 1919 szellemisége (a tanácsköztársasági bolsevik diktatúra szellemi öröksége) itt van, utcára vonul, újracsomagolják a bolsevizmust, valójában soha el sem tűnt. Itt volt velünk végig a rendszerváltás első percétől kezdve.
Hol markánsabban, hol meghúzódva, de állandóan hallatta hangját. Természetszerűleg akkor tud erőteljesebben hatni, ha a hatalom birtokában van. Ahogy sok helyen meg is történt október 13-án, és azt is hozzá kell tenni kellően nyomatékosítva, ellenük nem elégségesek a félmegoldások. Ahogyan a Fidesz áll a dolgokhoz, lásd például Budapest kulturális életét.
Zoom
Valóban
Ez a neobolsevik mentalitás öltött testet a napokban annak kapcsán, melyről portálunk is beszámolt, hogy Novák Előd szervezésében a Mi Hazánk a Nyugati téren – folytatva egyébként a Jobbik által korábban hátrahagyott hagyományt – kettőskeresztet állított az advent alkalmából, felhívva a figyelmet a karácsony valódi tartalmára.
De mivel már meglehetősen új (vagy inkább régi) szelek fújnak Budapesten, ez sem ment túlságosan zökkenőmentesen. Ugyanis az újdonsült „újszadeszos” (Momentum) polgármester, Soproni Tamás kerek perec jelezte, az általa vezetett önkormányzat nem járul hozzá a kettőskereszt köztéren való felállításához, ugyanis indoklása szerint az amúgy is „túlzsúfolt” Nyugati téren az már nem férne el. Aki járt már arrafelé, egy jót mosolyog, és fél pillanat alatt kikövetkezteti, a tiltás mögött nem közlekedési, de sokkal inkább világnézeti okok álltak. Sőt, azóta már hatásági jelzés is érkezett, nem maradhat a kereszt közterületen.
No, de hát min is csodálkozunk?
Emlékezetes, a Momentum az ellenzéki összefogás tagjaként egy állampárti besúgót támogatott a Terézvárosban (itt polgármester Soproni) önkormányzati képviselőjelöltként. Gaár Iván nem sokkal a rendszerváltás előtt önként jelentkezett III/III-as ügynöknek azzal, hogy szívesen fotózná az akkor megjelenő ellenzéki pártok politikusait. Sopronit ez minden bizonnyal nem zavarja.
Zoom
Itt éppen Dobrev Klára jelenti ki, Terézvárosnak szüksége van Sopronira… (mandiner.hu)
De, hogy világosan látszódjék a Momentum és az SZDSZ eszmei kapcsolódása, felhozhatjuk példaként, hogy az a Bodnár Zoltán került a terézvárosi vagyonkezelő élére, akinek a neve a Kulcsár Attila-féle 2002-es brókerbotrány nyomozása során is felmerült. A korábbi SZDSZ-es politikus, aki 2014-ben a Liberálisok főpolgármester-jelöltje is volt, egyedüli jelöltként szerepelt a témában benyújtott előterjesztésen, amelyről szavazott a VI. kerületi képviselő-testület.
Mindezen túl azért sokat elárul Soproni személyiségéről, hogy néhány évvel ezelőtt a még létező Echo TV egyik műsorában, a hozzá intézett kérdésre, mely Szabó Pál volt miniszterről szólt, úgy válaszolt, ki a f@sz az a Szabó Pál?
Jobb, ha nem írom le, miképpen fordítja meg a kérdést a kedves olvasó, és mit gondolunk magunkban e sorok olvasása után.
Egy valami azonban bizonyos, és erre biztatok is mindenkit. Ha Soproni hatósági segítséggel eltávolítja a keresztet, akkor legyünk ott újra és minél többen, állítsuk fel megint! Ha még egyszer megteszi, akkor pedig dupla annyian cselekedjünk, hogy mindörökre megjegyezze: ez Magyarország, mely a mi hazánk, és az is marad!
Lantos János – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready