2020. május 30., szombat, Janka, Zsanett, Vászoly napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:57 Lengyelországban nem kell már maszkot viselni a szabadban és az éttermekben17:38 Rendelőben lopott telefont ez a fiatalember17:21 Tévéseket robbantottak fel Kabulban16:59 Már Bugárnak sem volt bőr a képén tovább ragaszkodni a pártelnöki székéhez16:40 Von der Leyen és Borrell a WHO-ban maradás mellett győzködi Trumpot16:24 Jeruzsálemben egy autista palesztint szabályosan kivégeztek a kiválasztottak16:13 Drogos Tamás kórházba szállítás közben a mentősökre támadt15:54 Az Osztrák Nagydíjjal indulhat a Forma-1-es szezon15:37 Babis holdingja szárnyal: háromszorosára hízott az Agrofert profitja15:11 Hongkong Peking-barát igazságügyi minisztere: "szó sincs az autonómia korlátozásáról"14:55 "Akkor is tudnunk kell, hogy az Isten jó, és jót akar népének"14:34 Foggal-körömmel-vascsővel ragaszkodott az autójához egy meglett komáromi férfi13:56 Párizs, Berlin és London is Washington miatt szomorú13:35 Bulgáriából is zökkenőmentesebb a hazatérés, akkor is, ha a tolvajállamon keresztül történik az utazás13:12 Megbüntettek egy hazudozó román magyargyűlölőt, aki tankokat is bevetne a székelyek ellen
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika, Antimagyarizmus :: :: Hozzászólások

A stílus maga az ember

Reklám

„Le style c'est l'homme” - azaz a stílus maga az ember, mondta 1753-ban Georges-Louis Leclerc, Buffon grófja. Ezt minden nap érdemes emlékezetünkbe idézni. Például a számomra egyik legellenszenvesebb momentumos politikus, Kerpel-Fronius Gábor esetében. Szent Ágoston írta, a tartalom és a forma összenő. Ez az ő esetében kifejezetten és igen markáns módon megtörtént.
Zoom
Fotó: Facebook
A balliberális „ellenzék”, de pontosabb, ha ellenség címkével látjuk el őket, az elmúlt hetekben bebizonyította, hogy jobban gyűlölik Orbán Viktort, mint amennyire szeretik saját hazájukat. No, jó, elismerem, ez utóbbi félmondatom erős volt. Maradjunk annyiban, nagyobb annál az „Orbán-fóbiájuk”, minthogy akár jól felfogott taktikai érdekből is félretették volna azt. Tekintve, a baloldali ellenzéki szavazók döntő többsége is támogatta a koronavírus-törvény balliberális oldal által való megszavazását.
Az ellenzéki pártok közül egyedül a Mi Hazánk képviselői szavazták meg, tanúbizonyságát adva, mit jelent a jobboldali ellenzékiség, tehát, a pártpolitikai érdekekkel szemben elsőbbséget érez a nemzet érdeke. De ehhez azonban szükséges egy olyan készség, amit úgy hívnak, nemzetben gondolkodás.
Erre azonban képtelen a Momentum és Kerpel-Fronius Gábor. Annak, hogy irtózik mindentől, ami magyar, újabb jelét adta a fent nevezett személy. Lelki alkatából kifolyólag egyszerűen képtelen megragadni bármely, szellemi értékek mentén megalapozott közösségi gondolatot, ezáltal ismeretlen számára a nemzettudat, és kényszeresen retteg mindenfajta idealizmustól. Így a hazaszeretet megélése is zsigeri undort vált ki lényéből.
Nyilvánvalóan nem tudja értelmezni Gróf Széchenyi István szavait sem:
A hazafiság majd minden értékét misztikus voltából meríti, aki csak ésszerűségből hazafi, az csak igen kis mértékben az.
Az ésszerűség ebben az esetben annyit jelent, ez a kozmopolita típus azt vallja, „ott a hazám, ahol az érdekeim”, pont ezért vált hazát lelkiismeret-furdalás nélkül, ha érdeke úgy kívánja.
De lássuk, konkrétan miről is van szó ezúttal!
Bizonyára sok ezren látták már ezt a videót, amely egy összetartozást szimbolizáló, arra buzdító videó, ahol az Ismerős Arcok, Nélküled c. dalát éneklik különféle emberek, különböző helyeken. Egy szó, mint száz, a magyar összetartást kívánja megacélozni a koronavírus-járvány idején.
Facebook-oldalán Kerpel-Fronius rögvest ki is adta magából, ami benne volt. Egyfajta virtuális hányadékkal „megajándékozva” a virtuális teret. Szemezgessünk kicsit belőle:
Aztán megnéztem a miniszterelnöki videót. Nyilván velem van a baj, én a giccset akkor sem szeretem, ha nemzeti pántlikával van átkötözve. A nemzetről is inkább állampolgársági mint vérségi fogalmakban gondolkodom. LGT-s se voltam különösebben soha, az ő számuk mégis bejön, azt a fordulatot, hogy lassan ez a Nélküled című giccsdal átveszi a Himnusz helyét, viszonylag nehezen veszem be.
Aztán olvashatjuk még alább, hogy:
A nemzet, mint egyaránt teraszon álló és szurkolói sálat felmutató szurkolók összessége. A járványban megbékélnek a táborok. De azon túl, hogy egy giccset énekelve ismételgetik bizonyos celebek, hogy "egy vérből valók vagyunk", igazából semmi elvárás feléjük. Majd mi megoldjuk, ti csak szemlélődjetek a teraszaitokról.
Azt már eddig is láttuk, milyen az, mikor „ők megoldják”, most végre ki is mondta, ők nem érzik magukat „egy vérből valónak”. Ezek után kéretik befogni a szájukat, és a jövőben ne hisztériázzanak kirekesztésről és egyébről, ugyanis ők határolják el magukat a nemzettől, mert számukra ez csupán „állampolgári fogalom”…
Lantos János – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready