A marxista romboláson alapuló, faji töltetű "kulturális forradalom" a saját szemünk láttára forgatja fel az amúgy is gyenge és dekadens nyugati világ maradékát. Angliában – erről talán kevésbé szokott szó esni – legalább akkora probléma van, mint az Egyesült Államokban. Robbanásszerűen, hetek alatt eszkalálódott ez az őrület, de persze bőven vannak olyanok, akik nem csak örülnek az "új világ" létrejöttének, de aktívan segédkeznek is annak kialakításában. Lássuk, hogyan fog totálisan átalakulni hónapokon, esetleg pár rövidke éven belül az amúgy is ezer sebből vérző London!
Úgy gondolom, Sadiq Khan-t kevésbé kell bemutatni kedves olvasóink számára. Akinek esetleg mégis, annak ajánlom (meg azoknak is, akik ismerik) szinte napra pontosan egy éve írt publicisztikámat a pakisztáni férfiról, aki egy az egyben megtestesít mindent, ami a fehér ember vesztét okozza. London átformálásában is központi szerepet kapott, ez eddigi életútját elnézve természetesen nem is csoda.
Zoom
A pakisztáni polgármester bizonyára boldogan fogja London egészét "sokszínűvé varázsolni". Talán nem kellett volna őt megválasztani... (fotó: City Hall)
"Fővárosunk sokszínűsége a legnagyobb erőnk, szobraink, utcaneveink és köztereink nevei mégis egy letűnt, elmúlt korszakot tükröznek. Kényelmetlen igazság, hogy nemzetünk és városunk a gazdagságának nagy részét a rabszolga-kereskedelemben játszott szerepe miatt nyerte el, s bár ez megmutatkozik a közbeszédben, közéleti térben, sok közösségünk hozzájárulása a fővárosunk életéhez figyelmen kívül van hagyva" – jelentette ki cukormázas beszédében Khan.
A polgármester ehhez mérten bejelentette, hogy minden tájékozódási pontot (értelemszerűen csak azokat, melyeknek konkrét nevük is van) felül fognak vizsgálni, hogy megfelelnek-e a totálisan megszállt London "értékeinek" és "sokszínűségének". Ne legyenek kétségeink, ez emberi nyelven azt jelenti, hogy mindent el fognak takarítani, ami egy kicsit is emlékeztet arra az Angliára, amit attól a pillanattól kezdve el akarnak törölni, mióta az első idegen betette a lábát a szigetországba. Ahogy maga a pakisztáni migráns is sugallta, a vizsgálóbizottság (erről majd később) ki fogja vizsgálni, mennyire "sokszínű a közösségi tér", miért nincs négerről készült szobor, négerről elnevezett utcanév, vizsgálni fogja az LMBTQ+ közösséget, stb-stb... s "egy olyan London létrehozásán fog munkálkodni, ami jobban rávilágít a közös értékeinkre".
De milyen vizsgálóbizottságról beszélünk? Minden bizonnyal egy, a francia jakobinus időszakot megelevenítő dilettáns romhalmazról, amely nagy eséllyel (Sadiq Khannal) az élen végül beviszi azt a bizonyos kegyelemdöfést ennek a szerencsétlen fővárosnak. "Becsületes" neve a következő: Commission for Diversity in the Public Realm, s az is bizonyos, hogy maga a polgármester alapította 2020. június 9-én (természetesen wikipédiás szócikk – ha csak pár mondat is – már most van hozzá). Mivel már maga a kifejezés is erősen kötődik a liberális "újbeszélhez" (Orwell után szabadon), ezért meglehetősen nehéz visszaadni kedves olvasóinknak, hogy mit takar ez a gyalázat. A "public realm" kifejezést én szövegkörnyezettől függően "közbeszédnek" vagy "közösségi térnek" fordítanám, de "tisztességes fasisztaként" bizonyára nem kellő pontossággal sajátítottam el ezeket az "igen fontos definíciókat". Hivatalos magyarázata szerint a "public realm" egy olyan tér, amely "szabad és nyitott mindenki számára". A "London Terv" szerint pedig: "egy tér, egy terület épületek között és épületeken belül, amely a nyilvánosság számára elérhető, beleértve az utcákat, tereket, parkokat"... stb-stb. Magyarul a Sadiq Khan által alapított bizottság neve legkifejezőbben így hangzik: A közösségi tér sokszínűségéért felelős bizottság.
Valljuk be, ez már önmagában elég orwelli, de, hogy még komolyabb legyen az "élmény", máris kilátásba helyezték a híres Tate Galéria átnevezését.
Sadiq Khanék nem felejtették el, honnan jöttek, és egyre leplezetlenebbül gyűlölnek mindent, ami fehér, európai és keresztény. Vagy inkább mindent, ami ebből mára megmaradt. A BLM nyomán pedig lehetőségük van lépni egyet (vagy inkább többet) előre, hogy megvalósítsák azt, amit mindig is akartak: eltörölni az életerős fehér civilizációt a Föld színéről.
Zoom
Neki biztosan tetszeni fog az "új London" (fotó: Stefan Rousseau/ PA Images)
Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy Angliának a kialakult helyzet miatt óriási a felelőssége. Egészen pontosan azoknak a vezetőknek, akik a szigetországot oda sodorták, ahová. Ilyen volt a múlt héten tisztességesen szétboncolt Winston Churchill is, akit végül saját életműve helyezett méltó polcra. Jellemző, hogy az egyik BLM-es tüntető, aki részt vett az egykori miniszterelnök londoni szobrának megrongálásában, már úgy nyilatkozott, hogy Churchill "nem a feketék, vagy a sokszínűség miatt harcolt a nácik ellen, hanem a kolonizáció és a gyarmatosítás miatt, hogy így védje a Brit Nemzetközösséget". Ironikus vég egy kártékony ember számára.
A "kulturális forradalom" kohói egyre intenzívebben kapcsolnak a maximális sebességre, és talán nem is járnak messze az igazságtól azok, akik a tüntetőket a kínai Mao Ce-tung vörös gárdistáihoz hasonlítják.
S, hogy hol a vége ennek az őrületnek? Meggyőződésem, hogy még a legnagyobb koponyák sem tudhatják előre.
Ábrahám Barnabás – Kuruc.info