2020. november 26., csütörtök, Virág napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:34 Orbán: Magyarország nettó 4,1 milliárd eurót kap az EU-tól, és a többségében német cégek 6 milliárd eurót visznek ki évente az országból22:16 Meghosszabbítják a korlátozásokat Németországban22:03 BKK: minden jármű forgalomba állt Budapesten21:30 Folyosón, sátorban kötik oxigénre a súlyos koronavírusos betegeket Bukarestben21:17 Azért mondott le a holland euroszkeptikus párt elnöke, mert kiderült, hogy az ifjúsági tagozat nem a zsidó- és ratyikedvelő fiatalok gyűjtőhelye21:03 Irán mintegy 40 millió adag oltóanyag beszerzését tervezi20:46 Lavrov: Moszkva kész kielégíteni Bagdad minden haditechnikai igényét20:15 A dél-európai tagállamok elégedetlenek az EB migrációs tervével, mert nem tartalmazza a sáskák kötelező szétosztását19:58 Buzibefogadó társadalmat akar teremteni az EU - a "szivárványcsaládok" elismerését is kötelezővé tennék19:36 Az orosz főügyészség Varsóhoz fordult a Kaczynski fivérek telefonbeszélgetésének leiratáért - a lengyel külügy szerint provokáció19:18 Izraelben arra készülnek, hogy Trump a hivatali idejének lejárta előtt megtámadja Iránt19:13 Morawiecki elutasította az EB-elnök javaslatát a költségvetési feltételrendszer bírósági vizsgálatára19:11 A kínai elnök is gratulált Bidennek19:04 Nem a bokorban találta, saját csecsemőjüket vitte kórházba egy apa Szolnokon18:49 Meseország félidőben
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika :: :: Hozzászólások

Krumpliország katonái

Másfél hét telt el a borsodi időközi választás óta, és bátran kijelenthetjük, hogy nem csalódtunk egyik szekértáborban sem. Nagyjából azt hozták, amire számítottunk, habár a Jobbik időközben úgy döntött, hogy ő is beszáll az antiszemitázási versenybe. Ez persze csak szigorúan mellékvágány, a rutinos, öreg róka Fidesz évtizedes tapasztalatait nem lehet csak úgy egyik napról a másikra eltüntetni. Jelképes viszont, hogy az antiszemitázás és az ellenzéki adok-kapok mellett a krumplié volt a főszerep. Ha ez egy filmszatíra lenne, nevetnénk is, csak az a kínos, hogy ez a valóság. A krumpli az egyik legközönségesebb, legismertebb, a legáltalánosabb körökben felhasznált zöldség, így kiváló szimbolikus lenyomata az egyre gyatrább, egybites politikai életnek. Olyan ember vagyok, aki mindig is támogatta a kreatív megoldásokat és az igazságra kegyetlenül rávilágító beszédeket a parlamentben (is), de Jakab Péter krumplis akciója inkább volt kellemetlenül kispolgári, mint ütős. De akkor nézzük a tényeket!
Zoom
Forrás: Fb/Kimondjuk
Miután bebizonyosodott, hogy az időközi választás a lőtéri kutyát sem érdekelte (az emberek több mint fele el sem ment szavazni), a koncon marakodó politikai entitások egymásra mutogatva bizonygatták, hogy a másik csapat krumplit osztogatott. Az már önmagában gyalázatos, hogy ilyen egyáltalán megtörténhet, de az talán még gyalázatosabb és szürreálisabb, hogy ezt a taktikát mindkét oldal alkalmazza is, és itt nem csak erről az egy választásról beszélünk. A múltban (és vélhetően a jövőben is) éltek ezzel a megoldással, és akkor az egyéb szavazatvásárlási "praktikákról" még szót sem ejtettünk. Ennek ellenére szenvtelen arccal mutogatnak egymásra, s meg vagyok győződve arról, hogy ezen heves pillanatokban tökéletesen el is hiszik a maguk által kialakított hazugságot, miszerint csak a másik oldal csinál ilyeneket. Valljuk be, ez azért több mint ijesztő. Felvetődik a kérdés ugyanis, ha ebben a mindenki számára nyilvánvaló dologban is faarccal képesek egymás (és az egész ország) arcába hazudni, akkor vajon mit tehetnek olyan esetekben, amikor az igazság nem ennyire egyértelmű, vagy nincs ennyire szem előtt. A politika, mint művészet, teljességgel lealacsonyodott a 21. század szintjére, úgy, ahogy lassan minden más is. Jelen sorok írója sem (sőt, nagyon nem) a karót nyelt nyárspolgárok táborát erősíti, sőt, viszolyog ettől, de politikai innováció és formabontó, kreatív megoldások helyett amit mostanában látunk, az maga a röhej.
Zoom
Egyetlen párt van a gáton, aki átlátja a kétpólusú politikai élet minden rákfenéjét... (forrás: Fb/Mi Hazánk Mozgalom)
Ne feledjük persze, hogy a krumpliosztás, szavazatvásárlás, s természetesen az állandó rasszistázás is mind, mind a "rejtett erőforrások" voksaira hajt, hiszen tisztában vannak vele, hogy – főleg Kelet-Magyarországon – záros határidőn belül az a jelölt fog kizárólag nyerni, akire a cigányok szavaznak. Ilyetén krumpliország katonái magasan tesznek rá, hogy a TE sorsod mi lesz. Bántalmaztak-e ezek a "rejtett erőforrások" valaha, élhetetlenné teszik-e a környezeted stb-stb., hiszen a politikai "elitnek" pontosan ellentétes céljai lesznek. Persze mondanunk sem kell, hogy épp ezért maga a cigánybűnözés felszámolása sem történhet meg, hiszen bolond lenne bármelyik oldal is olyan törvényeket hozni, amely szavazatcsökkenést eredményez és távolabb lök a húsos fazéktól.
Tanulságos történet egyébként Radics Béla, a Radikális Roma Érdekképviselet civil mozgalom vezetőjének reakciója arra a múlt heti hozzászólásra, amelyben a ceglédi Jobbik elnöke elvileg lecigányozta (utalások szintjén) Koncz Zsófiát. Itt sok minden más mellett ezt is írja: "Cigányok nélkül sosem fogtok győzni”. Magyarul a cikkemben leírt tényt nem csak én látom így, de még egy cigány vezető is tökéletesen tisztában van vele, ami az öntudatra ébredés egy elég vészjósló és fenyegető formája.
Igen, valahol itt bukott meg a (liberális) demokrácia. Már századszor. S még egyszer hangsúlyozzuk, itt már rég nem arról van szó, hogy a rendszer nem tud megoldani bizonyos dolgokat, hanem arról, hogy ELEMI ÉRDEKE nem megoldani. Innentől kezdve miért gondolná egyetlen magyar is, hogy az állam védelmezi, igazságot szolgáltat neki stb.? Nos, valahol itt keresendő annak a fásultságnak az oka is, ami a röhejes részvételi arányokat jellemzi a voksolások nagy részében.
Krumpliország katonáinak persze mindez nem számít. Ők vígan élik mindennapjaikat, amíg alattuk egy nemzet szép csendben elvérzik.
Ábrahám Barnabás – Kuruc.infoFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready