El kell ismernünk, ez a Jakab mégis zseni, és nem alaptalanul mondogatja, hogy nem adja fel: még mindig képes lejjebb és lejjebb vinni a pártját (vagy legalábbis azt, ami maradt még belőle), és nem csak százalékok szintjén...
Zoom
Íme a legújabb közleményük, melyet még az MTI se volt hajlandó lehozni:
Heisler Elnök úr mai közleményében foglaltakat korrektnek tartjuk. Példaértékű, hogy a Mazsihisz vallási szervezetként tiszteletben tartja a hívek sokszínű pártpreferenciáját. Bíró László a múltban vállalhatatlan kijelentéseket tett, amelyekért bocsánatot kért. Ezt a bocsánatkérést mindenkinek joga van elfogadni vagy nem elfogadni, az ellenzéki pártok vezetői ezt a bocsánatkérést elfogadták. Reméljük, hogy eljutott Elnök úrhoz pártunk közelmúltban elfogadott Elvi Nyilatkozata, amelyben foglalt alapelveket tartjuk pártunk és közösségünk tagjai számára irányadónak. Ahogy azt e deklarációnkban megfogalmaztuk, a néppárti Jobbik elutasítja a keresztény tanítással és erkölccsel ellentétes gyűlöletkeltést és a szélsőséges politikai eszméket.
Elfogadhatatlannak tartjuk azonban, hogy Orbán Viktor kicsinyes és pitiáner politikai érdekei miatt – a vészkorszakot megelőző időket idézve – egy vallási közösség vezetőjét bűnbakként megbélyegezve vonja felelősségre egy tőle teljesen független politikai jelöltállítással kapcsolatban. Innen már csak egy lépés az üldözés és üldöztetés. Szánalmasan átlátszónak, ugyanakkor rendkívül veszélyesnek tartjuk azt az alattomos képmutatást, amellyel a Fidesz elnöke a hibáztatott személy megbélyegzésének machinációjába belecsempészi a magyarországi antiszemitizmus szándékos gerjesztését a kormánypártok hívei felé a köz- és a kormánymédia totális támogatásával.
Különösen visszás ez egy olyan, a hatalmával folyamatosan visszaélő miniszterelnöktől, akinek kormánya és pártja szinte nyíltan antiszemita kampányt folytatott a Soros György elleni "védekezés" ürügyén, és akinek politikustársai és parlamenti képviselői számos alkalommal tettek, mindenféle következmények nélkül, rasszista és antiszemita kijelentéseket az elmúlt években. Mindezt a miniszterelnök cinkos hallgatásával, mindenféle utólagos megbánás tanúsítása, bocsánatkérés nélkül…
Továbbá mindenkit emlékeztetnénk arra, hogy Orbán Viktor olyan nyíltan antiszemita nézeteket valló személyeket tüntetett ki, mint például Raffay Ernő, Döbrentey Kornél, Bayer Zsolt vagy éppen Takaró Mihály.
Korábban írtuk: