2021. június 13., vasárnap, Antal, Anett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:10 Lesz miről szavazni a parlament tavaszi ülésszakaszának zárásán10:52 Két halálos áldozata van egy debreceni lakástűznek10:36 Európa legnagyobb mecsetje franciásítja el még jobban Strassburgot10:19 Ezúttal dohányzás miatt tartóztathatták le a Pussy Riot egyik tagját10:01 Gázrobbanás miatt omlott össze egy piacépület Kínában09:45 Már PCR-teszt nélkül is beléphetünk Bosznia-Hercegovinába09:25 Ha gyilkolnak a cigányok, az nem érdekes, de ha felvonulnak a hazafiak, máris fokozott a rendőri és a momentumos készültség09:19 Csaknem 175,7 millióra nőtt a világ regisztrált covidosainak száma08:57 A rendőri erőszak ellen tüntettek Tuniszban08:39 Családlátogatás közben kilőtték az egyik riói milíciavezért08:20 Cihanouszkaja: Lukasenka csak a szankciók nyelvét érti07:59 Brit tudósok szerint az oltásrettegők többsége végül mégiscsak beoltatja magát07:42 A változó elszámolás ellenére sem rossz befektetés a napelem07:24 Bolsonaro megint büntetést kapott, mert nem viselt maszkot06:53 Már a 7. században járhattak az Antarktiszon a maorik
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika :: :: Hozzászólások

Álságosak vagytok mindkét oldalon

Reklám

A hétköznapi életben akkor mondjuk valakire, hogy álságos, amikor nagyon kilóg a lóláb, hogy a tényeket úgy jeleníti meg, hogy az kizárólag a prekoncepcióját támassza alá. Ahogy mondani szokás még: nem bontja ki az igazság minden szegletét. S mikor ki is mond valamit, a valós motivációit eltagadja, fennköltebb köpenyben tetszeleg annál, mint amilyennel bír. Nos, ma ez hazánkban éppúgy igaz a kormányközeli (figyelem, ez nem azonos a jobboldalival) sajtóra, mint a balliberálisokra.
Mert hát van abban valami képmutatás, amikor a 444 elnevezésű szélsőliberális portál aggódik a keresztények üldöztetéséért. Európában és itthon valahogy sohasem ilyen éles a szemük, az efféle visszásságokért sohasem pötyögnek le egy árva karaktert sem. Sőt, nem lehet tagadni, nemhogy közömbösek lennének, hanem az egész 444 egy kifejezetten keresztényellenes társaság benyomását kelti. De nem úgy akkor, ha az Kínában történik!
Zoom
A 444 szerkesztősége, előttük az valami „karácsonyfa” lenne - ők aggódnának a kereszténységért? (forrás: 444.hu)
A kínai keresztényüldözés minden képzeletet felülmúl – olvassuk öles betűkkel a nevezett portálon.
"Szijjártó Péter külügyminiszter és Orbán Viktor miniszterelnök kínai pártvezetőkhöz fűződő virágzó brománcára nem kevés árnyék vetül. Az Euronews nemrég egy jó összefoglalót állított össze az ujgurokról. Akik legalább annyira rokonaink (kulturális-nyelvi értelemben), mint a többi közép-ázsiai török eredetű nép. A kormány mégsem siet kifejezni szolidaritását velük, és még Lezsák Sándor sem tart harcos beszédeket a Kurultájon az ujgurok mellett. Pedig csak a vak nem látja, hogy ősi kultúrájukat és nyelvüket éppen kiirtják. Koncentrációs „átnevelő” táborokban" – írják.
"Nos, az üldözött keresztények ügye sem számít a kormánynak akkor, amikor éppen egy olyan országról van szó, amelynek kormányával szívélyes viszonyt ápolnak. Például Kínáról. Az Open Doors nevű keresztény jogvédő szervezet rendszeresen frissíti azt a listát, amelyen azok az országok szerepelnek, ahol a leginkább üldözik a keresztényeket a vallásuk miatt. Ezen a listán Kína jelenleg az előkelő 17. helyen szerepel" – szögezik le.
De megtudhatjuk azt is, hogy az elmúlt években a nyílt keresztényüldözés fázisába léptek: templomok ezreit rombolták le. Azokat a hívőket, akik nem ismerik el, hogy a kínai állam előbbrevaló, mint Krisztus, börtönbe zárják. Megtiltották, hogy 18 éven aluliak vegyenek részt az istentiszteleteken.
Való igaz, ezek elképesztően felháborító dolgok, és keresztényként tényleg elítéli az ember mindezeket. És igen, a kormány, a hozzá köthető Hungary Helps, mely elviekben a világban üldöztetést szenvedett keresztények megsegítésére szerveződött, egy árva szót nem szól, ha a keresztényellenesség Kínában történik. De még csak nem is kell ilyen hivatalos lépésekre gondolnunk, a kormányközeli sajtóban, akár a Pesti Srácokon, akár a 888-on vagy az Origón, és így tovább, még egy mínuszos hírt sem ér meg az egész!
Nyilván, mert ki van adva az ukáz, „Kínát nem bántjuk”. Pedig a fent nevezett portálokon szorgalmasan szokták az olvasók elé tárni (egyébként helyesen) a Nyugat-Európában tapasztalható keresztényellenes tendenciákat.
Zoom
Itt annyira nem gond a keresztények üldözése, no meg antikommunista történelmi örökség sem…
De ez esetben mély hallgatásba burkolóznak, így esetükben is az álságosságot kell vélelmeznünk.
Egy szó, mint száz: a 444 nem őszinte keresztényféltésből (mi közük is van nekik ahhoz…) aggódik a kínai keresztényekért, csupán a kormányt szeretné ekézni, míg a hozzájuk köthető orgánumokban hirtelen lényegtelenné válik a keresztények melletti kiállás, ha az a kommunista Kínában történik, mely gyarmatosító törekvéseinek Európában éppen az Orbán-kormány a leghívebb elősegítője.
Álságosak vagytok mindkét oldalon, pontosabban szólva képmutatás tekintetében egy oldalon álltok.
Lantos János – Kuruc.info Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready