Beszámoltunk mi is arról, milyen feszültségek vannak a balliberális oldalon, konkrétan a momentumos Donáth Anna fogalmazta meg, hogy ma már "befogott orral" sem szeretne közös listán szerepelni Gyurcsány Ferenccel. Azonban úgy tűnik, a pártfegyelemre fittyet hányva többen is "kiénekeltek" a kórusból, pontosan Nyirati Klára, a Momentum bajai polgármestere, és, mintegy magával rántva több párttársát, elárulta azt is a nyilvánosságnak, hogy Soproni Tamás terézvárosi polgármester, valamint a párt volt elnöke, jelenleg országgyűlési képviselője, Fekete-Győr András sem ért egyet Donáth szavaival. Erről többet nem is írnék, marják csak egymást.
Zoom
Fotó: Fb
Volt azonban két kifejezés, amiken megakadt a szemem:
Lehetnek a pártok között nézeteltérések, miért ne lennének, nem azonos pártban vagyunk, odafönt nyilván megy a kiszorítósdi, hogy kinek mennyi jut. Na de idelent, a kisvárosokban, emberek vannak. Emberek, akik közül lehet az egyik a DK tagja, a másik MSZP-s, a harmadik nem tudom, Momentumé, bárkié, de mindenkinek saját egyénisége van, és vagy tudunk dolgozni, vagy nem.
Tehát "odafent" és "odalent".
"Odafent" alatt a politikusokat értik, és itt egész pontosan azokat a figurákat, akik nem túl sok elvi meggyőződéssel rendelkeznek, s ha már a Momentumnál járunk, a legtöbbjük (vagy teljes egészük) a vezetésben életükben egyetlen percet sem dolgoztak. Nem végeztek olyan munkát, amely értékteremtő, értékmegőrző vagy értékközvetítő tevékenységnek volna nevezhető.
Az iskolapadból kikerülve, vagy akár külföldről beejtőernyőztetve, kiképezve különféle globalista "politikusképzőkben", idejöttek Magyarországra, és ők akarják a magyaroknak megmondani, mi a helyes irány. Fogalmuk nincs olyan értékekről, mint a hűség és a szolgálat. Nincs viszonyulások a magyar néphez, ellenben pimaszok, és azt gondolják, ők valamiféle "elit osztály" tagjai, akiknek le kell ereszkedniük az emberek (választópolgárok) közé, el kell magyarázniuk a "mucsai magyarnak", hogy működik a világ, mert az nyilván a maga maradi és begyepesedett gondolkodásmódjával nem érti, mi fán terem a szivárványos progresszió. Nem véletlenül vannak ők "odalent", tartják ők.
Csakhogy a valóság egészen más: egy munkáját becsülettel végző utcaseprő több hasznot hajt a társadalom számára, mint egy-egy ilyen életképtelen nézetekkel bíró, mindenféle utópisztikus baromságokat hirdető momentumos. A józan paraszt ész talaján kell állnunk, és ott nem ők vannak "odafent", hanem éppen fordítva. Lehet mögöttük sok-sok dollármilliárd, amit globalista gazdáiktól kapnak, a magyar embereket nem értik. Mert ők nem halmazok és számok.
Lantos János - Kuruc.info