Megkérdezném Béki SZDSZ Gabriellát, hogy hol volt akkor, amikor 4-5 éves gyermekekkel népszerűsítették a buzifesztivált? Miért nem intézkedik, amikor 10-14 éves cigánygyerekek rabolnak, támadnak meg békés járókelőket, leköpik, megverik, megrugdossák a tanáraikat, 16 évesen 80-90 éves néniket erőszakolnak meg?
12 éves lányomat is felavatták 25-én, mely az ő és a család életének az egyik legszebb és legfelemelőbb pillanata volt. Anyaként büszke vagyok rá, hogy én is adhattam egy ékkövet a nemzetnek - ahogyan őket nevezte Wittner Mária, fogalmaz szerkesztőségünkhöz eljuttatott írásában Kocziha Tünde csabai Jobbik-vezető. Alább közöljük írását.

Szeptember 28-án, kedden első oldalon jelent meg egy cikk a Népszavában a Magyar Gárda október 25-i avatásáról. „L. T.” írása arról szól – „szakemberek” véleményével vegyítve –, hogy mennyire káros a gyermekek személyiségének, ha fiatalon egy militáns szervezetbe kerülnek.
12 éves lányomat is felavatták 25-én, mely az ő és a család életének az egyik legszebb és legfelemelőbb pillanata volt. Anyaként büszke vagyok rá, hogy én is adhattam egy ékkövet a nemzetnek - ahogyan őket nevezte Wittner Mária.
Szemmel láthatóan nagy érdeklődés kísérte a gyermekek vonulását, újságírók hada fényképezte őket. Már akkor nyilvánvaló volt számomra, hogy a következő Gárdát ért támadás középpontjában ők lesznek. Meg sem lepődtem, amikor elolvastam a Népszava cikkét, mely csak azért került a kezembe, mert a kislányom is szerepel az illusztrációul szolgáló képen.
Érintett anyaként határozottan visszautasítom és a többi szülő nevében kikérem magamnak Nagy László történész megjegyzését! Dokumentumokra és tanúvallomásokra hivatkozva azt állítja, hogy „annak idején 13-15 éves nyilas pártszolgálatos gyermekek a legszörnyűbb gyilkosságokat követték el az ideológiai nevelés hatására”.
Hogyan veszi a bátorságot, „kedves uram”, hogy tisztességes magyar szülők gyermekeit próbálja ilyen aljas és történelmileg nem bizonyított koholmányokkal párhuzamba állítani???
Hasonló kérdést tennék fel Vidorné Szabó Györgyi MSZP-s képviselőnek is, aki már gyermekvédelmi szempontból vizsgálja az ügyet. Mire számítsunk, Vidorné elvtársnő? Egyszer csak megáll a fekete autó a ház előtt, és elviszik a gyermekeinket? Miért nem intézkedik akkor, amikor 10-14 éves cigánygyerekek rabolnak, támadnak meg a nyílt utcán békés járókelőket, leköpik, megverik, megrugdossák a tanáraikat, 16 évesen 80-90 éves néniket erőszakolnak meg???
Megkérdezném Béki SZDSZ Gabriellát, hogy hol volt akkor, amikor 4-5 éves gyermekekkel népszerűsítették a buzifesztivált, amikor kisgyerekes családok kísérték a vonagló, fajtalankodó transzvesztitákat???
Az önök szemében nyilván én vagyok a kirekesztő, a demagóg, amikor azt mondom, hogy mélységesen elítélem azokat a szülőket, akik ily módon szennyezik gyermekeik lelkét és gátolják a gyermeki személyiség egészséges fejlődését.
Ha pedig a militáns szervezeteknél tartunk, eszembe jut néhány a múltból: levente-, cserkész- és úttörőmozgalom. Kettőt könyvekből, egyet viszont személyes élményeimből ismerek.
6-7 évesek voltunk, amikor kisdobossá, 10 évesen pedig úttörővé avattak minket, és tagjai lettünk a békéscsabai 3385-ös számú Petőfi Sándor úttörőcsapatnak. Örökre megjegyeztem a nevét, hisz a 8 év alatt legalább 50-szer végignéztem a csapatzászló bevonulását, meghallgattam a csapatvezető jelentését.
Olyan iskolatársamról nem tudok, akit nem avattak fel, hisz ezt senki nem merte felvállalni. Ha megtette volna, a teljes kirekesztés és a közösség megvetése sújtotta volna. Egyetlen szülőt nem kérdezett meg senki, hogy akarja-e a gyermeke úttörőmozgalomba való belépését. Kötelező volt!
A mai napig emlékszem a zászlófelvonásokra, tisztelgésekre, menetelésekre. „Mintamókust”, internacionálét, bunkócskát, amuri partizánok dalát énekelte az osztály a nótafa irányításával az osztálykirándulásokon.
A rajtitkár szervezte a rajgyűléseket, minden feladatnak külön felelőse volt. Anyukák hímezték a rajzászlót.
Még élénken emlékszem a kötelező felsős és középiskolás honvédelmi napokra. Célba lövés, gránátdobás, kúszás, akadálypálya teljesítése időre, elsősegélynyújtás, „ki tud többet a Szovjetunióról”-vetélkedők. Ugye ismerős?
Egyetlen Családi kör című műsorban nem tiltakozott Ranschburg Jenő ez ellen, nem magyarázta el a szülőknek, pedagógusoknak, milyen erőszakossá nevelhet egy gyermeket egy olyan szervezetben való tevékenykedés, ami a gyűlöletre épül! Hatalmas felelőtlenséget követett el! Saját bőrünkön tapasztaltuk 2006 őszén ennek a következményeit, hisz éppen a szocialista embereszmény kitenyésztett mintapéldánya adott parancsot a rendőrsortűzre, a szemkilövésre, kardlapozásra!
Igen, a gyűlöletre épülő szervezetben való közreműködés minden aljasságra képes. Ezért történhet meg ma Magyarországon, hogy egy a Szent Korona eszmerendszerére épülő, nemzetmentő, a magyar érdekeket és embereket védő és képviselő szervezetet minden eszközzel megpróbálják lejáratni, bemocskolni, szétbomlasztani, tönkretenni, tagjait megfélemlíteni, egymás ellen uszítani, megvesztegetni, egzisztenciálisan tönkretenni.
Október 25-e bizonyította, hogy bármilyen erős is a támadás, az egyre inkább tudatára ébredő nemzet elpusztíthatatlan és ellenáll minden támadásnak!
Az ékkövek pedig tovább ragyognak minden igaz magyar gyönyörűségére!
Kocziha Tünde Jobbik-elnök, Békéscsaba
(Kép: FN)