Közel másfél millió ember lakik a Gázai övezetben, amelynek területe 360 négyzetkilométer. A népszaporulat a kétszerese a világátlagnak, így 21 év alatt megduplázódhat a lakosok száma. A területet már ma is a világ egyik legsűrűbben lakott helyeként tartják számon. Ezért kapkod, mészárol és dühöng Izrael, és ezért nem akar sem palesztin, sem megosztott államot: tudja, hogy előbb-utóbb egyszerűen el fog veszni a palesztin tengerben. Azzal, amit most művel, csak azt éri el, hogy az egyre többen lévő palesztinok egyre jobban gyűlölik, s mikor tehetik majd, meg is fogják büntetni, a dolgok pedig a helyükre kerülnek Palesztinában.
A baj csak az, hogy jól tudjuk, melyik a menekülő zsidók célországa. Mi pedig nem a bő gyermekáldásról vagyunk híresek az utóbbi időben. Ezért (meg persze a háborús veszteségek és egyebek miatt is) lettek többségben államunk egyes területein egykori kisebbségeink, melyeknek hálából első dolga a területrablás volt, és ezért lesznek egyszer többen a megmaradt területen a cigányok, ha ez így megy tovább. Ugyanakkor jelezzük: még most sem késő elkezdeni Isten talán legszebb ajándékának, a nagy családnak az elfogadását, mely egyben hazánk hatékony védelmének és visszavételének az első lépése is.
Tíz év alatt, 1997 és 2007 közt 40 százalékkal nőtt meg a Gázai övezet népessége a mostani izraeli agresszió előtt készített felmérések szerint. Így jelenleg 1,4 millió ember zsúfolódik össze a 360 négyzetkilométer kiterjedésű, tengerparti területen. Az 1997-es 1.022.207 fő 2007-re 1.416.543-ra emelkedett, azaz a népsűrűség 3935 fő négyzetkilométerenként. (Összehasonlításul: Budapest területe 525 négyzetkilométer, lakossága 1,7 millió, azaz a népsűrűség 3.242 fő négyzetkilométerenként.)
A Palesztin Statiszitkai Hivatal becslései szerint az éves népességnövekedés 3,3 százalék. Így a lakosság száma 21 év alatt megkétszereződhet. A terület lakosságának túlnyomó többségét, 68 százalékát menekültként tartja számon az ENSZ. Ez a mutató 1997-ben is elérte a 65 százalékot.
Eközben az írni-olvasni tudó tíz év felettiek aránya 11,3 százalékról 5,5-re csökkent, akik iskolába járnak, azok száma 63 százalékról 70,6-ra nőtt.
A Palesztin Nemzeti Hatósághoz tartozó területek, azaz a Gázai-övezet és Ciszjordánia lakossága, beleértve Kelet-Jeruzsálemet is, 3,8 millió fő.
Az ENSZ számításai szerint a föld népessége átlagosan 1,17 százalékkal nő évente.
(BBC - InfoRádió nyomán)