A „holokauszt-tagadás” irtózatos bűnével vádolt Williamson atya nem vonta vissza kijelentéseit, viszont - némiképp talán keresztényhez illő alázattal - bocsánatot kért azoktól, „akiket megsértett”. Rendben, de én a helyében ezzel egyidejűleg támadásba mentem volna át, feltéve a kérdést: nem kellene bocsánatot kérniük azoknak, akik évtizedeken át szándékosan terjesztették a hazugságokat a megölt zsidók zsirjából készült szappanról, az elhunytak bőréből készitett lámpaernyőről és egyebekről?

Ma már a hivatalos holovallás dogmáiból is törölték az emberi szappanra és a lámpaernyőre vonatkozó állitásokat, miképp a dizelmotor kipufogógázával történő gyilkosságokról, meg az élve elégetésről sem nagyon beszélnek ma már.

Csak a gázkamra maradt. Egy ideig még.

A bocsánatkérés pedig nagyon is helyénvaló lenne, mivel hazug vádakkal illették a németeket évtizedeken át, és könyvekben, iskolai órákon, dokumentum- és játékfilmekben ismételgették az emberi szappannal, illetve a lámpaernyővel kapcsolatos képtelen állitásaikat. És ezzel súlyosan megsértették a német nép érzelmeit!

Mindaddig, amig a lámpaernyős, szappanos, kipufogógázas, élve elégetős mesék, illetve alaptalan vádak miatt (hogy csak a már mindenki számára lelepleződött kitalációkról beszéljünk) nem kérnek bocsánatot azok, akiknek ezeknek a hazugságoknak a terjesztésében részük volt, addig egyetlen szavuk sem hihető, mondjanak bármit is.
Mert ha egyszer valakit hazugságon értek, annak nem hisznek többé az emberek. És ha ők évtizedeken át minden következmény nélkül hülyeségekkel etették a világot, és alaptalanul rágalmazták meg a német népet, milyen alapon kényszeritenek másokat arra, hogy előttük megalázkodjanak és a bocsánatukért esedezzenek?

Perge Ottó
Kapcsolódó: