A gyűlölet iparosa
A Simon Wiesenthal Központ képviselői jobban tennék, ha mélyen hallgatnának. Tudjuk, nem fognak, mivel ez az évente 27 millió dollárból gazdálkodó /ebből 10 milliót az amerikai adófizetők állnak/ Los Angeles-i székhelyű intézmény igen csak jelentős politikai befolyással rendelkezik elsősorban Amerikában, de másutt is a világban. Fenntartanak egy úgynevezett "tolerancia múzeumot" is, ahol évente 350 ezer látogatót hülyitenek, köztük sok jobb sorsra érdemes iskolás gyereket is. Azon már nem is érdemes fennakadni, hogy "toleranciáról" beszélni az S. W. K. esetében teljesen nevetséges és abszurd. Hiszen ha vannak a világon egészen elképesztően intoleráns és gyűlölködő emberek, akkor azok éppen ennek az intézménynek az alkalmazásában állnak.
Miközben ugyanis a remekül megfizetett munkatársai "toleranciáról" beszélnek, addig teljes erővel támogatják az izraeli apartheid politikát, az illegális telepek és az elválasztó fal épitését Ciszjordániában, valamint a palesztinok elnyomását, hátrányos megkülönböztetését és legyilkolását. Jellemző, hogy a Központ kitüntette Menachem Begint illetve Ariel Saront, a két legfőbb izraeli háborús bűnöst. Még az Amerikában működő, abszolút cionista zsidó érdekvédelmi szervezet, az Anti-Defamation League is besokallt erőszakos pénzszerző akcióikat látva. Ami azért jelent valamit. Justin Finger, az Anti-Defamation League egyik tisztségviselője egy alkalommal az egyik nyilvánosságra került feljegyzésében azt irta, hogy "erőteljes túlzások és félretájékoztatás" jellemzi a megélhetési náciüldözők egyik propaganda-kiadványát.
Most, amikor a Simon Wiesenthal Központ ismételten kioktatott és "leantiszemitázott" minket, magyarokat, idézzük csak fel ennek a társaságnak néhány egészen égbekiáltó hazugságát. Nehogy azt gondolják már az urak, hogy minden aljasság feledésbe merül. Ez a szélsőséges embervadász szervezet lelkesen támogatta például az iraki háborút. 2002-ben egy közleményt is nyilvánosságra hozott az intézmény, melyben leszögezték, hogy "Szadam Huszein rezsimje folytatja a tömegpusztitó fegyverek felhalmozását". "Vannak a világon más zsarnokok is, de Szaddam az egyedüli, aki fenyegeti a világ rendjét és biztonságát. Más diktátorok is birtokolnak kémiai és vegyi fegyvereket, de ő az egyedüli, aki azokat be is kivánja vetni."
Legyünk méltányosak, fogadjuk el, hogy ők is bedőltek a hamis titkosszolgálati jelentéseknek és a hazug politikusoknak. De ha igy is lenne /amit nemigen hiszek/, nem illett volna bocsánatot kérni a vádaskodásokért? Szegény Williamson atya elnézést kért azoktól, akiket a holokauszttal kapcsolatos kijelentései esetleg megsérthettek. De hát az Isten szerelmére, a teljesen hamis állitásokkal megindokolt iraki háború következtében eddig több, mint egymillió ember halt meg, 4 millióan pedig elmenekültek otthonaikból! Nem kellene a Wiesenthal Központ vezetőinek bocsánatot kérni az iraki néptől, illetve mindazoktól, akiknek máig sérti az érzékenységét az, hogy gátlástalanul hazudtak az iraki tömegpusztitó fegyvereket illetően? Milyen jogalapjuk van ezek után akárcsak meg szólalni is, főleg másokat "erkölcsre" és "humanizmusra" okitani?

De volt az uraknak ennél cifrább aljassága is. Gondolom, örülnének, ha senki sem emlékezne rá, hogy 1991-ben a foglyaik elgázositásával vádolták meg az irakiakat. Folyóiratukban, a Respons-ban egykor megjelent irás szerint német cégek Zyklon B gázt gyártanak Irakban /!/, sőt gázkamrákat is épitettek, amelyekben zajlik az iráni hadifoglyok meggyilkolása!

Még a német céget is megnevezték, amely a gázkamrákat épitette: ez lett volna a Rhema Labortechnik. És persze az elmaradhatatlan szemtanúk is fölvonultak, akik elmondták, hogyan is néztek ki azok a bizonyos iraki elgázositó helyiségek. Ha ez az egész elképesztő állitás igaz, miért nem olvasták Szaddam Huszein fejére az ellene lefolytatott koncepciós perben? Miért nem emlegetik azóta sem az "iraki gázkamrák" ügyét? Ha pedig semmi alapja nem volt ennek az állitásnak sem, nem tartozik minimum egy bocsánatkéréssel a Simon Wiesenthal Központ?
És ez a "toleranciát" hirdető gójgyűlölő intézmény állt Mel Gibson jeles filmje, a Passió elleni dühödt kampány hátterében is. Igazgatójuk, Marvin Hier rabbi a legteljesebb "tolerancia" jegyében kijelentette, hogy a film "potenciálisan veszélyeztet zsidó életeket". A Központ vezetői, és maga Hier is számtalan alkalommal szidalmazták XII. Pius pápát, valamint más katolikus és protestáns vezetőket is, mivel az egyházi méltóságok véleményük szerint nem segitették az üldözött zsidókat. Sőt az acsarkodó igazgató szerint számos keresztény vezető "támogatta a nácikat a zsidók megsemmisitésére irányuló törekvéseikben".
Dr. Frank Knopfelmacher, egy Ausztráliában élő zsidó származású tudós egy alkalommal azt mondta, hogy a Simon Wiesenthal Központ valójában "etnikai gyűlölködést szit" . "Az ausztrál kormánynak ki kellene tiltania az ország területéről munkatársaikat" - jelentette ki. Judith Miller, a New York Times újságirója pedig egyik könyvében a következő megállapitást vetette papirra a gátlástalan pénzszerző akcióikra utalva: "az S. W. K. nagy sikere új jelentést adott a régi hátborzongató tréfának: Nincs jobb biznisz, mint a Soá biznisz." Az izraeli Yad Vashem Intézet igazgatója pedig a következőképp vélekedett: "Hier rabbi és a Wiesenthal Központ véleményem szerint a legdurvábban forditják a saját hasznukra a holokausztot." Ugyanigy gondolja Norman Finkelstein, a Holokauszt-ipar cimű könyv irója is: "szivtelen és erkölcstelen szélhámosok gyülekezete, akik bármit megtesznek a pénzért" - irta.
Perge Ottó