"A rasszizmust megvetette, az ő vezetésével döntötték le 1947. április 26-áról 27-ére virradó éjjel Prohászka Ottokár Károlyi-kertbéli szobrát. A kommunista hatalom mégis kezdettől fogva ellenségesen viszonyult hozzá, további művei nem jelenhettek meg" - olvashatjuk a Wikipédián a Leimdörfer György néven született zsidó költőről.
Zoom
A kormány honlapján csupán egyetlen anyagban szerepel a neve, a Nem hagyhatjuk feledni a kommunizmus áldozatait címűben. Ez olvasható róla:
Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója beszédét azzal kezdte, hogy felolvasott egy részletet Faludy György Jegyzetek az esőerdőből című munkájából. Emlékeztetett: az írót abban az Andrássy út 60. alatti épületben tartotta fogva az Államvédelmi Hatóság, amelyben ma a Terror Háza Múzeum van, majd Kanadába emigrált.
Ezek alapján nem csoda, ha tovább él az emberekben a fajtársi média és irodalomtörténet-írás által gondosan ápolgatott antikommunista Faludy-kép. Főleg hogy része a Fidesz Nemzeti Alaptantervének is.
Csak hát itt van a mi nácifasiszta portálunk, amely előszeretettel leplezi le a zsidó mítoszokat. Akkor pedig lássuk, hogyan dicsőítette Leimdörfer-Faludy a legsötétebb judeokommunista diktatúra idején, 1950. április 4-én a Szovjetuniót, Sztálint és hadát, a Pártot, a Tervet, a forradalmat és a vörös katonát...

(Nagyobb méretben itt, a teljes újságoldal pedig itt.)
(Kuruc.info)
Korábban írtuk: