2018. április 20., péntek, Tivadar, Töhötöm napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:10 Majdnem kész a Putyin-limuzin21:57 Pislákol még az élni akarás Merkelisztánban: így futamít meg egy 17 éves német lány két rátámadó "fiatalt"21:38 Kim Dzsong Un állítólag már az amerikai csapatok kivonásához sem ragaszkodik21:03 Egy fokkal tisztább lesz a levegő: kivonul Budapestről a korábban Orbánt is pénzelő Soros-alapítvány20:39 Máris vége a legújabb elszámoltatás-szimulációnak: Gyárfás szépen hazamehet20:00 Hernádi marad a Mol elnöke19:11 Sneider: javítanunk kell a kommunikáción18:40 Fagylaltozás miatt büntetett 16 ezer forintra egy lányt a BKK18:18 Moszkva: német klórt, brit füstbombákat találtak Kelet-Gútában17:38 Ezt valahogy kifelejtették a migránskampányból: az Orbán-kormány a harmadik legbefogadóbb a térségben16:51 Több mint félmillió eurót játszott el egy pap Olaszországban az egyházközség pénzéből16:32 Véget ért a Castro-korszak, most már egy villamosmérnök Kuba új elnöke15:25 Szíriában támadta az Iszlám Államot az iraki légierő14:37 Sikeres volt az első gyermeken végrehajtott hazai tüdőátültetés - Dorka bepótolhatja a 13 évet14:20 Hatályon kívül helyezték az elsőfokú ítéletet Budaházyék ügyében
24 óra legolvasottabbjai

Tanulmányok, Holokamu ::

A szvasztika-hisztériáról az Árpád-sáv apropóján + képgalériák


1925-ben még nem volt betiltva
Ha feltûnik a szvasztika szimbóluma, akkor rögtön beindul a holokausztipar. Mert nem juthat más eszünkbe, csak a náci Németország horogkeresztje (ami pedig az eredeti szvasztika fordítottja). Legalábbis ezt szeretnék a kamuiparosok. Holott az interneten részletes leírásokat találhatunk e jelkép õsi történetérõl. Meg temérdek képet, köztük pl. a Coca-Cola e szvasztikás reklámtárgyát. Megélhetési ajvékolók, hol vagytok? 

A szvasztika az õsrégi civilizációk egyik legismertebb szimbóluma. Elnevezése egy indiai nyelvbõl, a szanszkritbõl származik, s annyit jelent: „az, ami jó”. Ez a jelkép megtalálható az aztékok és a maják mûvészetében, de Polinéziában, a görög papnõk karján is megörökítésre került. Az iszlám ugyancsak ismeri a horogkeresztet, akárcsak a korai keresztény és bizánci mûvészet. Ismert az észak-afrikai zsinagógákban, Palesztinában s az Egyesült Államokban. S amin mar csodálkozni sem lehet: a dalai láma trónját is ez a szimbólum ékesíti. Thomas Wilson, az USA nemzeti múzeumának kurátora (1894) feltérképezte azokat a helyeket, ahol ez a szimbólum építményeken, használati tárgyakon, ruhadarabokon megörökítésre került.


A hongkongi nagy Buddha-szobron is az ősi szimbólum (fordított állású a horogkereszthez képest)

Planétánkon a szvasztika a boldogság és a szerencse jele, az élet s a változó évszakok megtestesítõjeként tisztelt szimbólum. Egy egyszerû jelkép, amely az emberi civilizációk sokaságában került felhasználásra. Használták a görögök, a föníciaiak, a bizánci mûvészek s a rómaiak is. Jacqueline Bouvier, a késõbbi J. Kennedy mint fiatal lány indián ruháján óriási szvasztika látható. Érdekes módon még a zsinagógákban is felhasználták ezt a szimbólumot – és senki nem háborodott fel!


Rossz az, aki rosszra gondol
A szvasztikát azonban a náci Németország tette igazán ismertté a nyugati világban - DE, az õs szvasztikéjuk fordított.. Amint Németország elvesztette a háborút, egyszeriben felborult a boldogság, a jóság és az univerzum szimbóluma! Tûzzel-vassal irtani kellett, betiltani, s Európa lakóitól elvárni, hogy ezen szimbólum láttán (anélkül, hogy tudná, pontosan mi ellen) azonnal felháborodjon! S hogy milyen vadhajtásokat produkál az élet? Egy kis történet az emberi túlbuzgóságból alább.

Az 1930-as években egy fenyõerdõ közepén, Zernikov községben, Berlintõl északkeletre az erdei munkások egy 60 méteres nagyságú horogkeresztet ültettek vörösfenyõbõl. Ez az ültetett szimbólum tavasszal és õsszel volt „látható”, amikor a vörösfenyõ tûleveleinek színe változik. 1992-ig az erdõben a szvasztika a felejtés homályába merült – mindaddig, amíg hobbirepülõk újra felfedezték, s fotókat készítettek róla 2000. novemberében. Ezek a fotók megjelentek a német bulvárújságokban is. Röviddel a képek megjelenése után ki is vágatták az „alkotmányellenes” fákat!

A szvasztika szimbolizálja az univerzum végtelenségét – nincs tudomásunk róla, hogy az emberi ostobaság végtelensége is ebbe a körbe tartozik... Azonban úgy tûnik, hogy a holokausztipar távol akarja tartani az egész emberiséget mindentõl, ami pozitív és jó, még ezek jelképétõl is. Azok, akik egy mesét törvények segítségével védenek, nehogy az igazság napfényre kerüljön - azok minden rosszra képesek.

Tekintse meg az alább linkelt oldalak képgalériáit, ha akar néhány tucat érdekes szvasztikát látni!

Farkas Zsuzsa – Kuruc.info

Kapcsolódó anyagok:
Egy német honlap (alján lapozhat a cikk második oldalára)
Az angol nyelvû Wikipédia összeállítása
Szabadon mûködõ náci párt Amerikában

 Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready