Döbbenetes információkat tartalmazó honlap linkjét küldte be nekünk egy olvasónk. Pintér Sándor lánya, Hajnalka az ügy egyik főszereplője, a másik pedig egy Z. "néven" jelölt valaki. Az Eclipse-ügyet megelőzően arról tárgyalgatnak, hogy a pályázatot hogyan tudnák befolyásolni.
Mindez persze akkor, ha a fent említett honlapon napvilágot látott információk igazak. A Kuruc.info nem kíván állást foglalni a kérdésben, ám ami felkeltette az érdeklődésünket, azok a cikkhez mellékelt dokumentumok voltak. A Nemzetbiztonsági Hivatal a jelek szerint lehallgatta Pintér Sándor lányának telefonját, sőt, valószínűsíthetően az Eclipse-ügy többi szereplőjét is. Márpedig az alább általunk is bemutatott dokumentumok valódinak tűnnek, az objektivitás kedvéért tegyük hozzá, bár ezt bizonyítani nem tudjuk.
 A cikk és a dokumentumok:*
*a szöveg egyes részein az érthetőség kedvéért minimális változtatásokat kellett eszközölnünk, az eredetit lásd a fenti hivatkozáson
1995. szeptemberében az Altus meg kívánta szerezni a Magyar Villamosművek olajtároló-kapacitását, ez volt a Fortus-ügy. Ezekben az években ennek az volt az oka, hogy a gyanús eredetű olajszállítmányokat el tudják rejteni állami raktárakban, ahová nem megy ki a magyar vámőrség. Feltűnt ezekben az időkben Pintér Sándor. P. S. sajátosnak mondható pályafutással büszkélkedhet. Fiatalkorában a BM gépkocsivezetőjeként kezdte, de mert valószínűleg már akkor is tragikus volt Bp.-n az autós közlekedés, hamar átigazolt a rendőrséghez, segédnyomozói beosztásban. Eközben a Rendőrtiszti Főiskolára járt, majd később elvégezte a Jogi Egyetemet. Ez eddig szinte dicséretesnek mondható, hiszem mindeközben a rendőrségnél folyamatosan araszolt felfelé a ranglétrán.1991-ben budapesti, nem sokkal később pedig országos rendőrfőkapitány lett. Öt év múlva nyugdíjba vonult. Ezután őrző-védő céget alapított, és az OTP Bank Zrt.-nél lett lett biztonsági tanácsadó, és nem mellesleg igazgatósági tag. 1998-ban a Fidesz kormányában belügyminiszteri posztot töltött be. Majd a 2002-es kormányváltáskor visszatért az üzleti életbe, jellemzően őrző-védő cégekben rendelkezik komoly tulajdoni hányaddal. Többek között a Civil Biztonsági Szolgálat is az övé volt. Amelynek az irodaházában bérelt magának irodát a nemrég adócsalási és pénzmosási botrányba keveredett Eclipse Zrt.


Nem telt bele két hét, és P.S. megvált a CBSZ.-től. Természetesen nagyon rosszindulatú volnék, ha összefüggéseket keresnék a két eset között, bár némileg elgondolkodtató, hogy P. S. lánya, Pintér Hajnalka az Eclipse projektvezetője. Menekülnek a patkányok… Jelenleg Pintér a lányára terhelő adatokat próbálja eltüntetni Csányi segítségével, és több hatóságot is megfenyegetett bizonyíthatóan, hogy ne végezze munkáját.
Ezekben az ügyekben Pintér Sándor lett volna az Altus segítségére. A Stasi-pénzeket forgató Altusnak ez jó alkalom lett volna, de nem sikerült.1998 őszén a stasis Dietmar Clodo élettársa úgy nyilatkozott, hogy többször meglátogatta őket Pintér Sándor belügyminiszter. /Bizonyára intézett valamit./ Nyilván ez normális, hiszen csak a belügyminiszter találkozott egy stasissal.
Átmenetileg magas szinten is felvetődött Pintér Sándor menesztése, de az ügyet sikerült eltusolni. Aztán már most van. Amikor Csányit az UD-ügyben megvádolhatták volna… Mivel az UD elismerten Csányinak dolgozott, így ha valami bűnt találtak volna – márpedig nagyon kerestek – abban a bűn elkövetésben Csányi bizonyosan felbújtónak minősült volna. Ha értik, mire gondolunk.... Amikor tehát az UD-ügyben megvádolhatták volna, erőteljesen elkezdett hatni a nyomozásra rendőrségi és pénzügyi kapcsolatain keresztül. Mint Önök is tudják, Pintér Sándor tagja az OTP vezetésének biztonsági területen. Csányi emberének tekinthető.
Mindenesetre Csányi megmenekült, mert időt nyert. Gyurcsányra épp akkor gyakoroltak hatást külföldről, hogy lemondjon. Magától sosem mondott volna le, ismerik, milyen a jelleme. Ha van persze egyáltalán. Mindenesetre lemondott. Csányi addigra elintézte Veressel, hogy kapjon az IMF-pénzből 2 milliárd dollárt. Megkapta, és vége lett, fellélegzett, de azt mondják a barátai, nem nagyon szerette ezt az élményt. Ezért támogatja Csányi Pintér Sándort, hogy megszerezze a belügy és a titkosszolgálat felett az ellenőrzést. Így senki nem bánthatná őt és az OTP-t. Ezzel az a probléma, hogy nem az OTP a birodalom, amit védeniük kell a magyaroknak. Hanem a birodalmat kellene védenie az OTP-nek. /Csányinak is van azért múltja, ami elkíséri./ Hungarian Finance and Trade Corp., City of N.Y. /említés/ Csányi sok segítségett kapott embereitől, mikor szorult volt pénzügyi helyzete. Kocsis István BKV igazgató sok pénzt bizott Csányiékra a BKV vagyonából, mindeközben nem feledkezett meg arról, hogy néhány visszadátumozott szerződést is aláírjon, amiről természetesen lehet tudni néhány dolgot.

Kocsis I., a BKV vezérigazgatója (nem mellesleg P. S. régi barátja), pont abban az időszakban (2003) volt a Paksi Atomerőmű Rt. vezérigazgatója, amikor súlyos üzemzavar történt. Mivel az akkori vezetőség többek szerint politikai alapon került a pozíciójába, nem tudta megfelelően kezelni a helyzetet, kb. két hét alatt tudták összeszedni magukat. Ez egy atomerőmű esetében meglehetősen hosszú időnek tűnik.
Kocsis más módon is kapcsolódik Pakshoz. 2008-ban a Dél-Dunántúli Borkultúráért Kft értékesítésével egy 300 négyzetméteres borospincét is eladott a Szekvin Kft.-nek. A DDB eladói Dr. Molnár Károly, a Paksi atomerőmű igazgatóságának elnöke, Kocsis István, az MVM vezérigazgatója, Kovács József, az atomerőmű vezérigazgatója, valamint Varga-Sabján László és Molnár László, vagyis az MVM akkori vezetősége voltak. A vevő 32,5 millió eurós kölcsönt kapott az MVM-től Kocsis vezetősége idején. Ez, mint látjuk, rendkívül hasznios befektetés volt. A Szekvin egyébként különféle offshore hátterű cégeken keresztül Szász András, Kocsis István MVM-es tanácsadójához köthető.
Feltűnik néhány Stasi-offshore is a kártyák között, és a Meinl Bank, akinek vezetőit időnként le is tartóztatják az osztrák hatóságok, de ez csak később lényeges. Kocsis jutalomból a Mol vezérigazgatója lehet Mosonyi helyett, Oszkó pedig lehet elszegődik az OTP-hez. Ezzel minden egyesülne.
Néhány év múlva ugyanolyan oligarcha-problémák léphetnek fel, mint Oroszországban 1198 előtt. Félő a kelet-nyugati kereskedelmet megzavarná, ha oligarchák vennék át az irányítást a belügy-igazságügy-vám-apeh-titkosszolgálati tárcák felett, most ugyanis így tűnik. Ezen érdemes lenne elgondolkodni, amíg lehet gondolkodni.
Kapcsolódó anyagok (időrendi sorrendben haladva):