A Facebookon nagyon közkedvelt lett a tót fiatalság körében egy kép, mely szerintük "Szlovákiát" ábrázolja a 9. században. Több felhasználó újra és újra felteszi a térképet, néhol néhány száz, máshol több ezer megosztás is van.
A hozzászólásokban sokan "Nagy-Szlovákia visszaállítását" követelik, leírják, hogy ma "Szlovákia" azért csak ilyen kicsi, mert "a szlovák békés nemzet, és a körülötte lévő nemzetek felfalják őket". Harsogják, hogy nekik csak az kell, ami az övék, azt nem adják, de ami másé, azt nem kérik.
Zoom
A kép alatti szöveg:
Szlovákia térképe a 9. században Ján Stanislav topográfiai nyelvtudományi kutatásai alapján van feltüntetve. Sárga vonallal azon területek vannak körbehatárolva, ahol ma is jelen vannak falvak, hegyek és folyók olyan helyrajzi megnevezései, melyek egyértelműen szlovák nyelvi jegyeket tartalmaznak, melyek arról tanúskodnak, hogy ezeken a területeken eredetileg és hosszabb távon szlovák etnikum élt. Ez viszonylagosan pontosan csak a mai szlovák határtól délre van meghatározva. Északon és észak-nyugaton Csehország, Lengyelország és Ukrajna térségében ez csak egy hozzávetőleges határ, mely számos történelmi, nyelvészeti és etnográf jegy alapján lett megalkotva, melyek tipikusan szlovákok. A mai Ausztria térségében a határ archeológiai kutatások révén is lett meghatározva.
(Kuruc.info - olvasónktól)
További tót történelemhamisítások: