2021. július 30., péntek, Judit, Xénia napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
13:02 Sokba kerülnek Európának a nem őshonos fajok - és akkor még a zsidókról és cigányokról szót sem ejt(h)ettek12:49 Megöltek egy nőt Kőbányán12:41 A japánok legyőzésével negyeddöntős a női vízilabda-válogatott11:58 Fiatal, szóváltás és vitapartner Felsőmocsoládon - ennek az esetnek is halál lett a vége11:25 Jászapáti után11:00 Fókák megérintéséért bírságoltak meg turistákat a Hawaii-szigeteken10:37 Hamilton már el is kezdte a pedofiltörvény elleni agitálást, Vettel szivárványos cipőben érkezett10:16 Hosszú a várakozás a röszkei autópálya-átkelőnél10:09 Egy beteg halt meg, 64 új fertőzöttet regisztráltak09:28 Ismét a buszsávok használatát ellenőrizték Budapesten08:55 A címvédő brazil röplabdázók legyőzték az amerikaiakat08:10 Cseh edzője szerint Magyarország egyik legnagyobb sportembere búcsúzott07:53 Kecskeméti repülőnap: számos légi és szárazföldi bemutató szerepel a programok között07:04 A japán kormány meghosszabbítja Tokióban a rendkívüli állapotot06:45 Telegdy Ádám ötödik 200 méter háton
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus ::

A legújabb tót "találmány": Mednyánszky László a legnagyobb szlovák festő

Reklám

"Pozsony város képtára június 17-én egy kiállítást szervezett, melynek címe Ég a fejünk felett – Barbizon művészei. Azoknak a festőknek a műveit mutatták be, akik a franciaországi Barbizonban alkottak. A kiállításon Ladislav Mednyánszky (1852-1919) műveivel is találkozhatunk, aki a barbizoni iskola legnagyobb képviselője Szlovákiában - ez egybben tisztelgés is a legnagyobb szlovák festő születésének 160. évfordulója alkalmából. A legtiszteletreméltóbb szlovák festőnek 26 festményét tekinthetjük meg.
Mednyánszky legtöbb festménye a Magyar Nemzeti Galériában van, de számos munkája a Szlovák Nemzeti Galériában is megtalálható. A munkái nagy részét, melyek Bécsben és Budapesten vannak, hivatalosan kobozták el (deportálták a Szépművészeti Múzeumba).
A szlovák és a magyar művészeti piacon Mednyánszky renoméja nagyon magas. A kiváló minőségű képeiért akár több százezer eurót is fizetnek. 2010 júniusában Kassán az Esti hangulat című festményét (1911) 250 000 euróért adták el, s ezzel az árverésen valaha legnagyobb összegért eladott alkotás lett, mely szlovák szerzőtől származik. Ez a mű egyébként is Mednyánszky legdrágább képe lett, amit valaha is kínáltak egy festményéért a világban. A szlovák művészek körében a második hely is az övé, az Erdőbelső patakkal című képét 230 000 euróért adták el."

Mednyánszky László, azaz "Ladislav Mednansky"
A fenti cikket Ludo Pomichal írta, aki pikáns módon a Csonkaországban működő tót-magyar hírportálon oslovma.hu-n (azt jelenti, "szólítsál meg") jelentette meg hazugságait, mint tette az Markusovszky Lajos esetében is. A portál túlnyomórészt soviniszta és kimondottan magyarellenes cikkekkel van tele, de hazánkban ilyet simán lehet működhetni, csak a Kuruc.infót kell betiltani.
Zoom
Ezek a cikkek viszont nem csak ilyen egyének saját agyszüleményei - ezeket az "ötleteket" az "anyaországuktól" kapják (ami ugyebár a mi Felvidékünk). Mednyánszky esetében például az osobnosti.sk-n (személyiségek, alcím: Szlovákia legnagyobb személyiségei) ezt írják róla:
"Ladislav Mednansky Beckón született (ez ma „Szlovákia”, ezért lett "szlovák" szegény festőnk - a szerk.) így műveinek legnagyobb részét a Vág folyó vidékén és Késmárkon festette, ahol műterme is volt. A műveiben a szlovák földről és népéről áradozik Azok közé tartozott, aki részt vett népe felvilágosodásában. Bécsben halt meg 1919-ben, és 1966-ban áthelyezték Budapestre.
A sírja Budapesten:

Ebből a családból próbálnak tótokat faragni:
"Mednyánszky László magyar nemesi családból származott, nagybátyja, Mednyánszky László honvéd őrnagy az 1848–49-es forradalom és szabadságharc egyik első vértanúja, másik nagybátyja aranyosmedgyesi báró Mednyánszky Sándor Cézár római katolikus lelkész volt és az 1848–49-es szabadságharcban tábori főlelkész."
Források:
(Kuruc.info - olvasónktól)
Korábbi tót történelemhamisítások:

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready