2021. július 30., péntek, Judit, Xénia napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:58 Fiatal, szóváltás és vitapartner Felsőmocsoládon - ennek az esetnek is halál lett a vége11:25 Jászapáti után11:00 Fókák megérintéséért bírságoltak meg turistákat a Hawaii-szigeteken10:37 Hamilton már el is kezdte a pedofiltörvény elleni agitálást, Vettel szivárványos cipőben érkezett10:16 Hosszú a várakozás a röszkei autópálya-átkelőnél10:09 Egy beteg halt meg, 64 új fertőzöttet regisztráltak09:28 Ismét a buszsávok használatát ellenőrizték Budapesten08:55 A címvédő brazil röplabdázók legyőzték az amerikaiakat08:10 Cseh edzője szerint Magyarország egyik legnagyobb sportembere búcsúzott07:53 Kecskeméti repülőnap: számos légi és szárazföldi bemutató szerepel a programok között07:04 A japán kormány meghosszabbítja Tokióban a rendkívüli állapotot06:45 Telegdy Ádám ötödik 200 méter háton06:27 Burián tizedik 200 méter háton06:22 Milák döntős 100 méter pillangón, Szabó 14. lett06:16 Cseh László hetedik hellyel fejezte be a pályafutását
24 óra legolvasottabbjai

Lapszemle, Antimagyarizmus ::

"Szlovákia ugyanolyan hosszú történelemmel rendelkezik, mint Magyarország"

Reklám

Részletek a Sme című tót újság cikkéből:
Budapest üzent a szlovákoknak: Elvettétek tőlünk Lisztet
A többnemzetiségű monarchia utódállamai a művészek eredetéről vitatkoznak

"Franz Liszt 1820-ban Bratislavában koncertezett"
Az athéni szlovák nagykövetség rendezvényén Bartókot úgy mutatták be, mint a népdalok és a népdalgyűjtés egyik legnagyobb szlovák szakértőjét. Lisztről azt állították, hogy valószínűleg szlovák gyökerei vannak.
A szlovák külügyminisztérium a SME egyik kérdésére azt válaszolta, hogy "a szavak, melyeket idéznek, nem hangzottak el a külképviselet egyik munkatársunk szájából sem. Hasonló kijelentések csak az ott tartózkodó zenészek részéről hangozhattak el."
A szlovák és a magyar külügyminisztérium egyeztették álláspontjaikat, és tisztázták, hogy a szlovák külképviselet nem volt rendezője a leadott koncertnek - közölte az MTI-vel a magyar minisztérium szóvivője.
Kihez tartoznak az uhorok*?
Bartók és Liszt a valamikori Osztrák-Uhor Monarchiában éltek. Bartók, aki megélte a független Magyarországot is, Bratislavában járt gimnáziumba. A 20. század egyik legeredetibb zeneszerzője volt és a népzene szakértője.
Szlovákiai utazásai során 3409 szlovák népdalt gyűjtött össze, több ezret Magyarországon és Romániában is.
Bartók a mai Romániában született, Liszt az osztrák Burgenlandban. Miroslav Demko történész azt írta, hogy a szülei szlovákok voltak.
A szlovák muzikológia viszont sohasem ismerte el tanulmányát. Sőt Jana Lengová, a Szlovák Tudományos Akadémia munkatársa fikciónak nevezte. Ő saját magát uhor nemzetiségűnek vallotta.
(*A tótok Uhorskóra (Nagy-Magyarországra) nem úgy tekintenek, mint a magyarok államára, hanem mint egy többnemzetiségű államra, ahol a magyarok uralkodtak a többi nemzet felett, elnyomva őket. És úgy gondolják, hogy az emberek egy része "uhornak" is vallotta magát, a "csehszlovákok" vagy a "jugoszlávok" mintájára - a ford.)
Néhány a fórum hozzászólásai közül:
"A magyar fasiszta asszonynak (szerk: ez lenne Sándorfi Eszter) tudatosítani kellene, hogy Szlovákia ugyanolyan hosszú történelemmel rendelkezik, mint Magyarország. És az 1918-ban kezdődik, amikor a csehek és a szlovákok szétzúzták a magyar hordákat! Ez egy pi*a."
"A magyarok már évek óta ügyes propagandát végeznek és minden állami uhor dolgot etnikailag magyarként adnak elő. A középkorban Uhorország bármely nemzetiségű személye uhorországinak vallotta magát. Csak a 19. század második felében kezdték el a magyarok kisajátítani maguknak Uhorországot, és ezért szét is esett néhány évtizeddel később."
"Magyarországon 5% magyar él, 50% szláv, a többi meg multikulti. Akkor miről is beszélünk? Milyen magyar elődökről? Szégyellik az elődeiket?"
"Üzenem Budapestnek: Nemcsak Ferko List-et fogjuk tőletek elvenni, hanem Ludovit Kosutot és Budapestet is! A rabló kiáltja: Fogják el a rablót! A legjobban a magyar múzeumokban látni, ki kitől lopott!"
"Sándorfi Eszter kijelentéseit (a tót államiság identitáskereséséről - a ford.) el tudom képzelni a Jobbik tüntetésén, de nem egy nagykövet asszonytól! Ez egy tipikus magyar soviniszta idióta kijelentése, aki a pólója felett maszturbál, melyen a "Idősebb vagyok mint Szlovákia" szerepel."
(Kuruc.info)
Korábbi tót történelemhamisítások:

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready