Bezár!
2021. május 11., kedd, Ferenc napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
15:13 Horvátországban próbarendezvényeken tesztelik a vírus terjedését az oltottak és gyógyultak körében14:54 Tigrissel menekült a rendőrök elől Victor Hugo Texasban14:13 Homoszexuálisokat áldoztatnának egyes német papok - vajon megtehetik kánonjogi következmények nélkül?13:41 Az Arab Liga főtitkára elítélte az izraeli légicsapásokat, az ENSZ aggodalmát fejezte ki13:16 "Ma megölök egy csomó szemetet" - írta a tatárföldi mészáros, akit amúgy rendes gyereknek ismertek12:56 Romániában felhatalmazták a gyógyszertárakat az antigén gyorstesztek elvégzésére12:37 Pfizer-túladagolás: "fáj a fejem, fáradt vagyok és nagyon megijedtem, de azért élek"12:11 Tavaly alig mentek nyaralni az osztrákok, de idén bepótolnák11:38 Szállodaszövetség-elnök: senkit sem fognak beengedni igazolvány nélkül11:18 Szabó Tímea még mindig várja a bocsánatkérést, amiért azt írták róla, hogy Lendvai és egy kullancs DNS-éből hozták létre10:46 A Mi Hazánk költségvetési csalás gyanúja miatt feljelenti a védettségi igazolványt gyártó céget10:28 KSH: áprilisban 5,1 százalékos volt az infláció09:26 99 beteg halt meg, 493-mal nőtt a fertőzöttek száma08:57 Visszavonulót fújt az újbudai szivárványkoalíció az ingatlankiárusításokból08:42 Május 19-én kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai Franciaországban
24 óra legolvasottabbjai

Lapszemle, Antimagyarizmus ::

"Szlovákia ugyanolyan hosszú történelemmel rendelkezik, mint Magyarország"

Részletek a Sme című tót újság cikkéből:
Budapest üzent a szlovákoknak: Elvettétek tőlünk Lisztet
A többnemzetiségű monarchia utódállamai a művészek eredetéről vitatkoznak

"Franz Liszt 1820-ban Bratislavában koncertezett"
Az athéni szlovák nagykövetség rendezvényén Bartókot úgy mutatták be, mint a népdalok és a népdalgyűjtés egyik legnagyobb szlovák szakértőjét. Lisztről azt állították, hogy valószínűleg szlovák gyökerei vannak.
A szlovák külügyminisztérium a SME egyik kérdésére azt válaszolta, hogy "a szavak, melyeket idéznek, nem hangzottak el a külképviselet egyik munkatársunk szájából sem. Hasonló kijelentések csak az ott tartózkodó zenészek részéről hangozhattak el."
A szlovák és a magyar külügyminisztérium egyeztették álláspontjaikat, és tisztázták, hogy a szlovák külképviselet nem volt rendezője a leadott koncertnek - közölte az MTI-vel a magyar minisztérium szóvivője.
Kihez tartoznak az uhorok*?
Bartók és Liszt a valamikori Osztrák-Uhor Monarchiában éltek. Bartók, aki megélte a független Magyarországot is, Bratislavában járt gimnáziumba. A 20. század egyik legeredetibb zeneszerzője volt és a népzene szakértője.
Szlovákiai utazásai során 3409 szlovák népdalt gyűjtött össze, több ezret Magyarországon és Romániában is.
Bartók a mai Romániában született, Liszt az osztrák Burgenlandban. Miroslav Demko történész azt írta, hogy a szülei szlovákok voltak.
A szlovák muzikológia viszont sohasem ismerte el tanulmányát. Sőt Jana Lengová, a Szlovák Tudományos Akadémia munkatársa fikciónak nevezte. Ő saját magát uhor nemzetiségűnek vallotta.
(*A tótok Uhorskóra (Nagy-Magyarországra) nem úgy tekintenek, mint a magyarok államára, hanem mint egy többnemzetiségű államra, ahol a magyarok uralkodtak a többi nemzet felett, elnyomva őket. És úgy gondolják, hogy az emberek egy része "uhornak" is vallotta magát, a "csehszlovákok" vagy a "jugoszlávok" mintájára - a ford.)
Néhány a fórum hozzászólásai közül:
"A magyar fasiszta asszonynak (szerk: ez lenne Sándorfi Eszter) tudatosítani kellene, hogy Szlovákia ugyanolyan hosszú történelemmel rendelkezik, mint Magyarország. És az 1918-ban kezdődik, amikor a csehek és a szlovákok szétzúzták a magyar hordákat! Ez egy pi*a."
"A magyarok már évek óta ügyes propagandát végeznek és minden állami uhor dolgot etnikailag magyarként adnak elő. A középkorban Uhorország bármely nemzetiségű személye uhorországinak vallotta magát. Csak a 19. század második felében kezdték el a magyarok kisajátítani maguknak Uhorországot, és ezért szét is esett néhány évtizeddel később."
"Magyarországon 5% magyar él, 50% szláv, a többi meg multikulti. Akkor miről is beszélünk? Milyen magyar elődökről? Szégyellik az elődeiket?"
"Üzenem Budapestnek: Nemcsak Ferko List-et fogjuk tőletek elvenni, hanem Ludovit Kosutot és Budapestet is! A rabló kiáltja: Fogják el a rablót! A legjobban a magyar múzeumokban látni, ki kitől lopott!"
"Sándorfi Eszter kijelentéseit (a tót államiság identitáskereséséről - a ford.) el tudom képzelni a Jobbik tüntetésén, de nem egy nagykövet asszonytól! Ez egy tipikus magyar soviniszta idióta kijelentése, aki a pólója felett maszturbál, melyen a "Idősebb vagyok mint Szlovákia" szerepel."
(Kuruc.info)
Korábbi tót történelemhamisítások:

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready