"A mogyorófa pálca volt az egyedüli óvszer abban az időben a cigányok betörésével, a lopás, csalás, Isten-káromlás jóvá tevődött huszonöttel. Így csendesen éltünk Kis-Szebenben, különösen a hatvanas években, ahol még az ökör is zeneszóval a városon végigsétálhatott s csak azután a pecsenye tálra juthatott. A borjú hátulja pedig minden vasárnap a falusi zsidóktól kínálva volt. Baromfi, hízott liba, sertés, fejőstehén egy házban sem hiányzott, gyümölcs, zöldség mindenkinek termett, s a híres barackból még a galíciaiaknak is tellett."
Részlet a festő önéletrajzából
Kuruc.info / Arppi S.: ha valakinek bármilyen kétsége lenne afelől, hogy a cigányok nagy többsége mindig is azt csinálta, amit ma (bűnözés, élősködés), akkor a fentieken kívül még a következőket ajánljuk:
Nagybörzsönyi emberevő cigányok - ez a sulinetes(!) anyag többek között arról értekezik, hogy a cigányok az emberevés hagyományát is nagy becsben tartották. Ne tessék csodálkozni: akik döghúst esznek, fajtalankodnak, egymás között házasodnak, azoktól ez sem szokatlan.

A Romapage kötelező, a cigány történelemmel foglalkozó tanulmánya - ahogy látható, az anyag elismeri, hogy évszázadokkal ezelőtt is a gádzsók eszén való túljárást, a teátrális önsajnáltatást (pl. a földművelés, állattenyésztés helyett) sajátíttatták el az akkor is természetesen 100%-ig bűnözői kultúrában nevelkedő purdékkal. Még egyszer elismételjük, mindez a Romapage oldalain jelent meg és emiatt nehezen kétségbevonható!

Reloaded: "...a cigány, ez a tolvaj, gyilkos, dögevő, vérbajos söpredék..."- anzix a 30-as évekből. Kihagyhatatlan!

Egy 1916-os csendőrségi lapok-beli cikk - szintén nagyon jó (tessék lefelé görgetni a képekig!)

Mit írtak a lapok a cigányokról 1771 és 1890 között?

Rablógyilkos cigányok: lapszemle 1908-ból - vagy 2008-ból?

Arany János a cigókról (utolsó levél, legalul)

Ugyanez Csokonaitól

...és Jókaitól (ejnye, mindhárom büdösrászístánáci!)

És ez csak ízelítő a sok, hasonló cikkből...