Amint azt korábban megírtuk, Fárúk Huszni egyiptomi kulturális miniszter jól odamondogatott az izraelieknek, nem engedélyezte az izraeli filmek vetítését a Kairói Nemzetközi Filmfesztiválon, a zsidókat megvádolta más népek kulturális értékeinek elrablásával, valamint megígérte, hogy saját kezűleg égeti el az izraeli könyveket, ha azokra rábukkan valamelyik egyiptomi könyvtárban. Ám most ő is megvilágosodott és Canossát járt. 
Fárúk Huszni egyiptomi kulturális miniszter rossz fát tett a tűzre, s ezért a zsidók nemzetközi feketelistára tették. Még az izraeli külképviseletek is utasításba kapták a jeruzsálemi külügyminisztériumtól, hogy ahol csak lehet, tartsanak be ennek a megátalkodott antiszemitának. S be is tartottak jócskán, egészen Bibi Netanjáhu május 14-i egyiptomi látogatásáig, amikor is a Huszni Mubárak megígérte summás ellenszolgáltatás fejében a zsidók formálisan leállították az egyiptomi miniszter ellen folytatott hírverést.  
Fárúk Huszninak ugyanis égetően szüksége volt a sárdobálás leállítására, mert szeretne a párizsi központú UNESCO következő elnöke lenni. Ám ennek előfeltétele az volt, hogy Canossát kellett járnia a zsidóknál. Meg is tette, de ezzel együtt még nem biztos, hogy megbocsátanak neki, vagy leállítják a személye elleni támadásokat, hiszen olyanokra tett sértő megjegyzéseket, akikre nem lehet. 
„Kijelentem, hogy sajnálom azt, amit korábban mondtam. Pontosan az ellenkezőjében hiszek, s én egészen más vagyok, mint amiket mondtam”, írta többek között a párizsi Le Monde szerkesztőségének Fárúk Huszni, majd olyanért is magyarázkodott, amelyet nem is mondott. Azt bizonygatta, hogy ő egyáltalán nem fajvédő. Annyit azért mentségére hozzátett, hogy erélyes megfogalmazását befolyásolták a palesztin nép ellen elkövetett izraeli cselekedetek. 
A népek közötti megbékélés zászlóvivője, Ávigdor Lieberman irányította izraeli külügyminisztérium bejelentette ugyan, hogy ezentúl nem ellenzi (!) Fárúk Huszni megválasztását az UNESCO elnökének, de ez még nem jelent semmit, mert bizonyos zsidó szervezeteket és személyeket az egyiptomi kulturális miniszter bocsánatkérése még nem elégített ki. (Érdekes, a gázai gyermekgyilkosokat senki nem kényszeríti Canossa-járásra – a szerk.) 
A Simon Wiesenthal Központ máris kifejezte megdöbbenését és megbotránkozását, amiért Fárúk Huszni, ez az antiszemita, ne adj Isten az UNESCO élére kerülhet. Éli Wiesel holomilliomos pedig sokat sejtetően csak annyit mondott, hogy Fárúk Huszni nagyon veszedelmes ember. Nos, az UNESCO elnöki posztjára kiírt pályázatokat szombatig kell benyújtani, míg a a döntés októberben lesz. Kíváncsian várjuk az eredményt. 
Júszef el-Kudszi – Kuruc.info
 Tudósításaink a Közel-Keletről az elmúlt napokból: