Az izraeli hadsereg röpcédulája
Az izraeli hadsereg ismét röpcédulát szór a Gázai övezet ostromlott lakosságának megfélemlítésére. Palesztin források szerint a meglehetősen cinikus hangnemben megfogalmazott röpcédulákon az áll, hogy aki 300 méternél jobban megközelíti a határkerítést, arra az izraeli katonák tüzelhetnek is. Egy sebesült áldozata máris van a röpcédulázásnak.
Az izraeli hadsereg F16-os harci repülői az elmúlt napokban több tízezer röpcédulát szórtak a Gázai övezet területére. A meglehetősen nyers, arab nyelven írt légi üzenet szövege a következő:
„A Gázai övezet lakosságához! Izrael Védelmi Hadserege ismételten figyelmeztet a határkerítés 300 méternél kisebb távolságra történő megközelítésében rejlő veszélyre. Aki ennek ellenére megközelíti a kerítést, veszélynek teszi ki magát. Izrael Védelmi Hadserege megteszi a szükséges lépéseket a határkerítést megközelítő személyek eltávolítására, szükség esetén a fegyverhasználatot is beleértve. Mi előre figyelmeztettünk mindenkit, s ezért a továbbiakban senki ne éljen panasszal. Izrael Védelmi Hadseregének Parancsnoksága.”
Az izraeli hadsereg legújabb röpcédulázásáról a betlehemi központú Má'án független palesztin médiahálózat adott hírt. A röpcédulák alsó részén egyébként a Gázai övezet hevenyészett rajzolású térképe látható, tájékozódási pontokként külön feltüntetve rajta Dír el-Báláh, Hán-Júnesz, Ráfáh, 'Abszán esz-Szegírá, 'Abszán el-Kebírá és Házá'á nevű településeket, illetve azt, hogy 300 méternél kisebb távolságra nem szabad megközelíteni a határkerítést.
A Má'án palesztin hírügynökség szerint a Gázai övezetben megsérült egy 12 éves kisfiú, amikor röplapokat tartalmazó fémdoboz esett a vállára. A gyermeket a gázavárosi Es-Síbá' kórházba szállították.
Júszef el-Kudszi – Kuruc.info
 Tudósításaink a Közel-Keletről az elmúlt napokból: