Az arab blokád mártírjai
Amint korábban beszámoltunk róla, európai segélyszervezetek a múlt hét végén negyven gépjárműnyi orvosi segédeszközt és gyógyszert kívántak bejuttatni az izraeli blokáddal a külvilágtól elzárt Gázai övezet lakosságának. A segélyszállítmányt és a kísérőket Ráfáh város átkelőjénél a cionistákkal együttműködő egyiptomi hatóságok tartóztatták fel – jelentette a betlehemi központú Má'án független palesztin hírügynökség.

Beteg gyermeket tesznek át az egyiptomi oldalra
A cionistákkal rendszeresen bratyizó kairói politikai vezetés nem első ízben játszik össze a Gázai övezet másfél milliós lakosságát blokád alá vont Izraellel azáltal, hogy visszafordítja vagy feltartóztatja a kiéheztetett és orvosi ellátás nélkül maradt palesztinoknak szánt külföldi segélyszállítmányokat. A rafahi határátkelőnél az egyiptomiak sokszor a mentőautókat is visszafordítják, s valójában a Mubárak-rezsim arab blokáddal teszi teljessé az izraelit.

A lakat felirata: Rafai átkelő.
A kulcs felirata: ENSZ-megfigyelők
A Gázai övezet és Egyiptom határán levő, megosztott Ráfáh város (egyik fele az egyiptomiaké, a másik a palesztinoké – a szerk.) átkelőjénél az egyiptomiak a múlt hét végén több mint huszonnégy órán keresztül feltartóztatták, várakoztatták a Remény Gázának elnevezésű orvosi humanitárius segélyszállítmány konvoját. A szállítmányt kísérő száz nemzetközi aktivista közül a egyiptomiak hétfőn este végülis csak huszonkettőt engedtek be a Gázai övezet területére. A hetvennyolc európai, akit nem engedtek be, úgy döntött, hogy Egyiptomból visszatérnek Európába.
Júszef el-Kudszi – Kuruc.info