2021. június 24., csütörtök, Iván, Bajnok, Levéd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
23:03 Eközben az EP-ben: "az abortusz alapvető emberi jog"22:54 Németország - Magyarország 2-2, kiestünk21:51 Zacher hagyná, hogy fuldokoljunk a maszkban, amíg el nem érjük a 80 (!) százalékos átoltottságot21:36 Az olasz kormányfő megüzente a Vatikánnak, ne szóljon bele, hogyan hurcolják meg a normalitáspártiakat21:16 Blinken: Amerika és Németország együtt dacol Oroszország "provokációival"21:00 Országszerte extrém UV-sugárzás várható20:50 Amerikai orvosok szerint "valószínű kapcsolat" van a Pfizer és a Moderna, valamint egy ritka szívbetegség között20:27 Orbán az Olasz Testvérek elnökével tárgyalt Brüsszelben20:05 Ez csak természetes: bebuzul az Európai Parlament is19:50 Megszüntethetik végre a korlátozások "jelentős részét"19:41 Az országos és a budapesti melegrekord is megdőlt, csütörtökön lesz az év eddigi legmelegebb napja19:10 Szijjártó: példátlan, hogy nem lehetnek magyar konzulok a müncheni arénánál - "provokációk történhetnek"19:02 Iráni források szerint jelentős előrelépések történtek a bécsi tárgyalásokon18:57 Nyári áramfogyasztási rekordot hozott a kánikula18:37 Áder aláírta a pedótörvényt - miután megbizonyosodott afelől, hogy nem akadályozza a felnőttek "nemváltoztatását"
24 óra legolvasottabbjai

Friss hírek, Cigánybűnözés ::

Pedagógiai szakvélemény: fékezhetetlen volt és verte osztálytársait Heni cigány gyilkosa

Reklám

Egy pedagógiai szakvélemény szerint a magyarcsanádi ügy fiatalkorú roma etnikumú vádlottja fékezhetetlen és ingerlékeny volt. A vélemény akkor készült, amikor a cigány a kertvárosi általános iskolát elhagyva magántanuló lett egy speciális tantervű intézményben - hangzott el az ügy tárgyalásán Szegeden.

A délelőtti nyilvános tárgyalás első tanúja a cigány gyilkos utolsó osztályfőnöke volt, aki szerint a fiú nagyon érzékeny, ingerlékeny és fékezhetetlen személyiség, bántalmazta osztálytársait, és még édesanyja sem tudott hatni rá. Egy pszichológiai vélemény szerint is nyugtalan purdéról van szó, aki "emocionálisan labilis és csökkent mértékű az indulati kontrollja." Az agresszió oka lehetett egy rossz szó, ez megjelent vitában, hangoskodásban is, de nem tud róla, hogy "ok nélkül" bárkit is megütött volna (tehát okkal simán) - tette hozzá.

Tanúvallomást tett Pénzes Henrietta barátnője is, akivel az áldozat a gyilkosság estéjén szórakozni ment. A lány azt mondta, ő úgy tudta, hogy Heni a barátjánál tölti az éjszakát.

A 16 éves makói cigány a vádirat szerint július 20-án megerőszakolta, kirabolta, majd felgyújtotta a 18 éves Pénzes Henriettát, aki sérüléseibe három hét múlva belehalt.

Tanúként hallgattak meg házaspárt, akiknél a vádlott - állítása szerint - a bűncselekmény napjának hajnalán járt. A férfi szerint a vádlott rendszeresen járt náluk, mert segített a hagymaszedésben. Július 20-án reggel háromnegyed négykor indultak volna hagymát szedni, de a fiú nem jelent meg, így a férfi nélküle indult el dolgozni. Amikor hazaért, a felesége szólt, hogy a fiú nem sokkal azután kereste, hogy elment. A cigány háromnegyed nyolc körül újra megjelent náluk, és kérte, hogy a férfi segítsen neki a nála lévő motor fékjének javításában.

A férfi a tárgyaláson azt mondta, hogy miután az eset kiderül, betelefonált a rendőrségre és elmondta, hogy a cigány hajnalban náluk járt, őt azonban csak telefonon hallgatták meg, személyesen nem.

A bíróság kedden délután zárt tárgyaláson hemogenetikus szakértőt hallgat meg a vérnyomok keletkezéséről és a DNS mintákról. Emellett meghallgat egy tanút is, aki arról beszél, hogy a sértett és barátja "együttléthez" keresett helyet. A tárgyalás csütörtökön folytatódik, ítélet júniusban várható.

(MTI nyomán)

Kapcsolódó:
Beismerte tettét a magyar kislányt felgyújtó cigánygyerek
DNS-bizonyíték: a cigány megerőszakolta Henriettát
Szorul a hurok a Henit meggyilkoló cigány körül
Meghalt a cigány által felgyújtott makói lány
Mást vádol a Henriettát felgyújtó cigány

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready