2020. március 29., vasárnap, Auguszta napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:12 408-ra nőtt hazai koronavírus-fertőzöttek száma, újabb két idős beteg hunyt el07:59 Az éjjel elvesztettünk egy órát07:34 Komoly fagyot ígér jövő hétre az OMSZ06:54 Tizenegymillió nevet utaztat a NASA a Marsra 23:07 Sánchez: minden leáll két hétre, ami nem létfontosságú22:49 Tizenegy város piacain segítettek be a honvédek22:32 Bolsonaro sajnálja, hogy néhányan meghalnak, de hát ilyen az élet22:14 Trump nem szívesen, de belengette három állam karantén alá kerülését21:57 A globalizmus vége?21:41 Megugrott a halottak száma Franciaországban - több mint egymilliárd maszkot rendeltek21:04 Budapesten egy órára kissé sötétebb lett20:45 Tízezer fölött a Covid-19 halálos áldozatainak száma Olaszországban20:17 Hétvégenként négyszer is oláh himnusszal üdvözlik a koronavírust - ha ettől nem futamodik meg...19:59 A MÁV és Volán ismertette az egészségügyi dolgozók ingyenes utazásának részleteit19:37 Brit egészségügyi szolgálat: nagyon jó lenne 20 ezer halálos áldozat alatt megúszni a járványt
24 óra legolvasottabbjai

Friss hírek, Olvasói levelek ::

Olvasók a Zsindex képhamisításához

Reklám

Tegnap óta többször az index.hu-ra kattintottam, hátha látok ott valami bocsánatkérés-félét, magyarázatot a gyalázatos és amatőr hamisítási kísérletükre reagálandó, amely annyira nyilvánvaló, hogy még egy kakaóbiztos gépen nevelkedett óvodás is kiszúrja benne a retust.

No, ilyen írás oda nem került fel, de a dolog azért mégsem kellene, hogy elfelejtődjék. Mit tehetünk? Ha pl. meglátjuk a cikketekben nevesített patkányokat valahol, le lehet őket köpni, erre már fel vagyunk jogosítva. Az index is az olvasóiból él - legalábbis így lenne normális - ne finanszírozzuk tehát őket, bojkottáljuk ezt a szennylapot, nekünk is jobb lesz.

Itt van a két főf@sz meg a fotós e-mail-címe, lehet nekik hálálkodni, biztosan örülni fognak a sok levélnek! Lehet azután tesztelni a spam-szűrőjüket, tévedésből az ő címeiket adva meg sok-sok fizetős online casinonak, pornóoldalnak, meg még amit találunk a végtelen hálón. És még mindig ők lehetnek hálásak nekünk, hogy ennyivel megúszták!

szabolcs@mail.index.hu - Barakonyi Szabolcs

up@mail.index.hu - Uj Péter

tevan@mail.index.hu - Tevan Imre

(D .Zs.)


Az
index által hamisított képhez jegyezném meg, hogy Paintben az egyszerű színek invertálása parancssal(Kép/....) tökéletesen látszik a sötét szín ellenére is az átrajzolás helye, és az is, hogy a pulóver egyáltalán nem takarja a feliratot.

(R.J.)


T. Kuruc.info!

Érdeklődve néztük mi is az Index-en leközölt hamisított képet az "ss tábornokról". Számítógépes grafikával foglalkozunk tizenpár éve. Persze ez nem jelent tévedhetetlenséget, de véleményünk szerint is a kép egy ócska retusálás.

- Az "ss" fehér színe enyhén túlzás. A képen ilyen tisztán sehol nincs ennyire fényes terület, csak ott, amit ugye a retusmester láttatni akart. A balról jövő fény árnyékot vetne a kamera miatt, de ez nem igazán látszik a feliraton. Ha az "ss" felirat esetleg fényvisszaverő anyagból készül, akkor vaku esetén lehetne ilyen világos, de akkor a vaku hatása máshol is látszana, illetve a betűk körül fényudvar keletkezne, ami miatt olvashatatlan lenne a felirat.

- A betűk formája teljesen szabályos, nem követi a ruha gyűrődéseit, tisztán vízszintes pozícióban van.

- A felirat képélessége is eltér a körülötte lévő részek élességétől.

- Fura módon a "press" feliratból az "e" kicsit sem, de a két "ss" tisztán látszik.

- A fotót megnézve semmilyen tárgy, testrész nem takarhatná ki a "pre" feliratot - csak egy képfeldolgozó retuseszköze..

- a kép 19.47-kor készült, és 21.28-kor mászott ki a photoshopból (exif info). A fotósnak még be kellett érni a szerkesztőségbe (vagy műhold?) és talán kevés idő maradt a retusálásra.

(gpek - vjack)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready